Articol un gand

Scris de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 258
Scris:
BBCode: [url=/articol/id/248-un-gand]un gand[/url]
Citirea Bibliei începe, mai mereu, în luna ianuarie. Iubitorii textului sacru își reînnoiesc angajamentele și-l explorează capitol după capitol. Nu știu cât timp avem de meditație, cât reușim să-l asimilăm și să ni-l asumăm faptic, dar faptul că ne imersăm în text e formidabil. E un mod de a face cunoștință cu evenimentele, personajele și conceptele. E o provocare în strădania noastră zilnică de-al cunoaște mai bine pe Dumnezeu. Așadar, acum când încă efervescența începtului de an e în floare, vă doresc mult spor și perseverență.

Lecturând, la rându-mi, primele capitole ale Genesei, observ – mai mult ca altădată – un Dumnezeu în căutarea omului. După ce-l crează și-l așează în Grădină, după ce omul buctează definitiv prin Cădere, Dumnezeu continuă să-l caute. Mă înduioșează faptul că El, Creatorul și Suveranul, vine la întâlnire. Adam și Eva dispăruseră, se ascundeau printre copacii grădinii, însă Dumnezeu e perseverent. Ca un tată îndurerat, „aleargă” și-l strigă pe om cu un glas deopotrivă îngrijorat și autoritar. Deși cunoștea toate lucrurile pentru că, nu-i așa, nimeni nu se poate ascunde de El, Domnul Dumnezeu întreabă: Unde ești? Deși știa bine ce-a făcut, deși văzuse întreaga scenă a Căderii, Domnul întreabă: Ce-ai făcut? Și, ca o consecință imediată a păcatului, îi adresează omului una dintre cele mai filozofice dintre întrebări: Cine ți-a spus că ești gol?

Într-o manieră interogativă, Dumnezeu este în căutarea omului fugar, trist și apăsat. Soarta lui va deveni o prioritate pentru Creator. Nu-i va fi indiferent, ci va pune în aplicare un plan uriaș care-și va găsi împlinirea în Hristos. Ca un îndrăgostit ce-și caută iubita cu o frenezie greu de descris, Domnul Dumnezeu vrea să-i vorbească omului. Vorbindu-i vrea să-l ajute și, ajutându-l, vrea să-l mântuire.

Fie ca-n anul acesta să fim mai atenți la iubirea ce ne-o arată. Să-i răspundem cu entuziasm și responsabilitate, să încercăm a fi utili Împărăției Sale pe pământ. Cei care oscilează în această relație suntem noi, niciodată El. Consecvența și puterea Lui ne vor uimi în fiecare zi, ne vor copleși pe deplin.
SMS
Nu a fost notat încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
1 aprecieri
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentat încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Blog >> Blog, categoria Diverse >> Articol un gand | Salvatorul.ro
meniu prim
Prietenul adevărat iubește oricând, și în nenorocire ajunge ca un frate. ( Proverbele 17:17 )