Articol 10 MOTIVE PENTRU CARE TREBUIE SA ASTEPTI PINA LA CASATORIE

Scris de: -Salvatorul.Ro
Vizualizări: 253
Scris:
BBCode: [url=/articol/id/31-10-motive-pentru-care-trebuie-sa-astepti-pina-la-casatorie]10 MOTIVE PENTRU CARE TREBUIE SA ASTEPTI PINA LA CASATORIE[/url]
Oamenii simt o nevoie disperata de a fi iubiti de cineva, o persoana care este importanta pentru ei. Acest lucru este in mod special valabil cu privire la tineri. Simplu fapt ca o persoana de sex opus te gaseste atragator, genereaza un sentiment cald, placut.

Cand un baiat si o fata se simt atrasi unul fata de celalalt si incep sa petreaca un timp impreuna ei descopera tot mai mult ce placut este sa se atinga si sa se mangaie, acest lucru le starneste pasiunile. Ei sunt atrasi incetul cu incetul spre raporturi sexuale si incep sa-si zica : ‘’Daca ne iubim cu adevarat ce e gresit in a avea relatii sexuale ?’’

Sunt motive pentru care nu aveti voie sa va implicati in sex inainte de casatorie. Pe langa aceasta, exista unul foarte important. Ceea ce castigi avand relatii sexuale inainte de casatorie nu se poate compara cu ceea ce pierzi !

Ce castigi ? un fior de scurta durata. Poate si o oarecare placere momentana, insa ceea ce pierzi poate afecta intreaga ta viata.

1. Sexul inainte de casatorie iti poate distruge sansele de a cunoaste de a cunoaste adevarata dragoste.

O fata care incearca sa castige sau sa mentina dragostea, cu ajutorul sexului, comite o gresala tragica. Dragostea veritabila poate conduce la logodna, casatorie si sex, dar sexul nu conduce niciodata la dragoste veritabila. In schimb el poate adesea sa va distruga sansele de a cunoaste dregostea reala.

2. Sexul inainte de casatorie te va impiedica sa beneficiezi pe deplin de acest dar a lui Dumnezeu.

Exista o idee foarte gresita aceea ca sexul inseamna doar un fior placut, fizic, de care te bucuri cu oricine ai chef. Aceasta idee creaza impresia ca sexul e ceva ieftin si lipsit de importanta, ignorand felul cum am fost structurati din punct de vedere emotional.

Sexul nu este doar un act fizic. In relatiile sexuale tu si celalalt partener deveniti una. Este o experienta atat de intima incat o parte din tine va ramane pentru totdeauna in celalat si invers. Si atunci cand te vei casatori vei descoperii ca nu te poti darui suta la suta partenerului tau. De ce ? Pentru ca ai parti din tine daruite altora. A lua cu usurinta acest lucru nu este numai o nebunie, dar si o totala ignoranta cu privire la felul cum ne-a creat Dumnezeu.

3. Sexul inainte de casatorie te face sa-ti pierzi respectul de sine.

Biblia spune ca tanarul trebuie sa invete sa-si pastreze trupul in sfintenie si sa nu urmeze vaile celor imorali. Curatia unei tinere persoane este cea mai valoroasa posesie a sa. Din nefericire , prea multi nu-si dau seama de acest lucru decat atunci cand e prea tarziu. Se intampla cateodata ca, tanjind dupa cineva care s-o iubeasca, fata confunda dorintele sexuale ale unui barbat cu dragostea pe care o cauta si se daruieste lui. Apropae intodeauna, baiatul nu o iubeste cu adevarat si nu o respecta ca persoana. El doreste aventuri sexuale si ea este disponibila, asa ca o foloseste pentru a obtine ceea ce vrea. Dupa un timp insa se plictiseste de ea, ea devine un fel de marfa de calitatea a doua pe care se afiseaza eticheta ‘’cu pret redus ‘’. In cautarea ei dupa dragoste nu are unde sa mearga decat la un baiat care vrea sex. Ea incepe sa devina ieftina, fara valoare, in ochii ei si in ochii altora.

4. Sexul inainte de casatorie iti poate crea un sentiment de vinovatie pentru toata viata.

Dumnezeu te-a inzestrat cu o cunostiinta si trebuie sa traiesti cu ea. O femeie in varsta de 42 de ani scria : ‘’ Cand eram tanara am savarsit pacate care m-au urmarit toata viata. Pacatele mele ascunse erau din anii de adolescenta. Am varsat multe lacrimi de cainta pentru ele…oare imi va mai da Dumnezeu pacea si va indeparta de la minevina ingrozitoare a tineretii mele ? ‘’

s-ar putea sa existe cateva momente de placere in sexul inainte de casatorie, insa nu e prea mare pretul ?

5. Sexul inainte de casatorie poate fi o mare dezamagire.

Gasesc oare tinerii sexul la fel de pasionat si de placut aca cum cred ei ca este ? Raspunsul este : NU !!!

In mod normal sexul poate fi o experienta placuta si emotionala, asa cum Dumnezeu a intentionat sa fie. Insa in afara casatorie, te va dezamagi.

O tanara de 16 ani insarcinata spunea : ‘’ Tot ceea ce cititi prin carti despre dragoste este o colectie de minciuni. Nici vorba de tandrete, dragoste si durabilitate, in schimb e multa durere si cruzime. Regizorii de filme din aceasta tara ar trebui pusi la inchisoare pentru inventiile lor despre razele de luna si trandafiri. Mai mult, toate acele scene inventate de ei, in care oamenii se pare ca se iubesc si totul e asa de romantic, si a doua zi dimineata tot sunt asa de romantici si fericiti…nu seamna de loc cu realitatea. O astfel de dragoste raneste ; raneste teribil atunci cand nu esti obisnuit cu ea. Mai mult de atat, ce ingrozitor te simti a doua zi, cand prietenul tau nu mai vrea sa se uite la tine. ‘’

6. Sexul inainte de casatorie este primejdios.

Implicandu-te in sex inainte de casatorie te expui bolilor venerice. Fetita aceea ‘’usuratica‘’, care in nici un caz nu este o prostituata, poate fi sursa unei boli venerice. Baietii pot fi si ei purtatori. Bolile venerice pot cauza infectii serioase, orbire si chiar moartea. Bolile pot fi transmise copiilor vostrii cu aceleasi efecte devastatoare. Nu exista inca tratament eficace pentru unele din aceste boli.

7. Sexul inainte de casatorie poate ruina viata unei fete.

Tinerii care experimenteaza sexul in afara casatoriei ar trebui sa se intrebe pe ei insisi : ‘’Ce se va intampla daca acest lucru va rezulta intr-o sarcina ? ‘’ cineva care a vizitat o casa pentru mame nelegitime a spus ‘’ Nu pot uita niciodata privirea disperata din ochii acestor fete care nu stiu ce le va adduce viitorul, fete care nu stiu daca vor mai cunoaste vreodata adevarata dragoste, sau un camin fericit‘’. Nu numai femeile cu moravuri usoare raman insarcinate ci si cele cu o educatie buna pot avea necazuri. Avortul poate parea o solutie usoara a acestei probleme, a sarcinilor nedorite, insa nu e asa. Poti sa ramai cu un teribil simtaman de vinovatie care te va urmari tot restul vietii.

8. Sexul inainte de casatorie poate da nastere la mari probleme.

Un baiat ar putea spune : ‘’Chiar daca esti insarcinata poti sa te casatoresti‘’ !

Se poate, insa casatoria este un lucru foarte serios. Casatoria inseamna a te implica intr-o slujba pentru care s-ar putea sa nu fii pregatit. Casatoria nu inseamna numai raze de luna, romante si trandafiri, inseamna munca, scutece si spalat de vase !

9. Sexul inainte de casatorie te poate pune in situatia de a te casatori cu persoana care nu este potrivita pentru tine.

Daca te implici sexual cu cineva inaintea casatoriei s-ar putea sa crezi ca ai gasit adevarata dragoste. De fapt tot ce ai gasit este fiorul si emotia atractiei sexuale. Mergi mai departe si te casatoresti si apoi descoperi ca te-ai casatorit cu o persoana nepotrivita. Descoperi prea tarziu ca nu a fost acela care te-a atras.

10. Sexul inainte de casatorie iti poate ruina casnicia.

Unii tineri cred ca este suficien sa faca un legamant in fata altarului pentru ca toate lucrurile sa mearga bine. Insa nu este asa. O casatorie reusita si fericita nu e usor de obtinut nici in cele mai favorabile imprejurari. Iar daca de la bun inceput o apuci pe un drum gresit, este imposibil sa gasesti fericirea. Sexul inainte de casatorie reduce foarte mult sansele unei casnicii fericite. Unul din motive este acela ca cei care s-au jucat cu sexul inainte de casatorieau tendinta de a face acest lucru si dupa. Nu sunt niciodata satisfacuti. Totdeauna cauta o noua emotie. Cateodata, unele perechi se implica in sex inainte de casatorie, apoi se casatoresc si continua bine in aparenta. Insa au semanat semintele indoielii si neincrederii, care vor aduce mai tarziu fructe amare.

About these ads
SMS
Nu a fost notat încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentat încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Blog >> Blog, categoria Diverse >> Articol 10 MOTIVE PENTRU CARE TREBUIE SA ASTEPTI PINA LA CASATORIE | Salvatorul.ro
meniu prim
Cea mai eficientă cale prin care Domnul ne maturizează spiritual este ...suferinţa.