Articol Intrebarea intrebarilor!

Scris de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 235
Scris:
BBCode: [url=/articol/id/385-intrebarea-intrebarilor]Intrebarea intrebarilor![/url]
Sursa de pe http://salvatorul.ro INTREBAREA INTREBARILOR!!!
: Dumnezeu este Dumnezeul Legii s-au Dumnezeul harului!!!!
Deoarece legea si harul se exclud una pe alta, inseamna ca doar una este reprezentativa lui Dumnezeu. Insa harul nu putea fi inteles si apreciat in alt mod decat prin lege. Legea evidentiaza sfintenia lui Dumnezeu.
Dar Dumnezeu este si dragoste.
Pentru ca este dragoste a ales un mod
cat mai accesibil omului pentru a trai in comuniune cu El.
A rezolvat problema pacatului in ceea ce-L privea pe El, si prin aceiasi metoda a oferit oamenilor nu numai dovada dragostei Lui, ci si o minunata cale de a-i fi placuti Lui.
Din pacate sunt destui care incearca sa impace legea cu harul in numele lui Dumnezeu, dar singurul rezultat, un alt dumnezeu.
Isus in predica de pe munte a evidentiat superioritatea harului fata de lege. Cu alte cuvinte a aratat ca Dumnezeu este mult mai sfant decat i-L prezenta legea, insa este satisfacut in moartea lui Hristos in toate aspectele. Atat in latura divina cat si cea umana. Cine isi deschide inima pentru El, beneficiaza de intreaga lucrare a harului in inima lui, ceea ce inseamna nasterea din nou.
In schimb legea nu putea produce asa ceva. Natura pacatoasa incompatibila cu sfintenia Lui. Insa lucrarea harului in inima pacatoasa produce traire insotita de vointa pentru ascultare. Fara har pornirile inimii sunt rele, acolo unde intervine harul inima devine una " de carne", adica isi pierde impietrirea.
Cum spunea cineva : Tinand cont de cele 2 aspecte, lege si har, nu inteleg de ce unii incearca sa-L linisteasca pe Dumnezeu, cand El nu se cearta. Dilema tine de faptul ca nu-L cunoastem pe Dumnezeu, si nu de intrebarea: cum se impaca Dumnezeu cu El insusi??
Tinand cont ca harul a venit ulterior legii, e de la sine inteles valoarea fiecaruia. Pentru cei interesati de Dumnezeu, ei sunt de acord cu Biblia, si anume legea indrumator spre Hristos, si un singur Dumnezeu cel al harului si al mantuirii!!
SMS
Nu a fost notat încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentat încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Blog >> Blog, categoria Diverse >> Articol Intrebarea intrebarilor! | Salvatorul.ro
meniu prim
Și la aceasta ați fost chemați; fiindcă și Hristos a suferit pentru voi, și v-a lăsat o pildă, ca să călcați pe urmele Lui. ( 1 Petru 2:21 )