Articol Rugaciunea

Scris de: -Salvatorul.Ro
Vizualizări: 317
Scris:
BBCode: [url=/articol/id/44-rugaciunea]Rugaciunea[/url]
*RUGACIUNEA*
*MIHAI CIRITEL**IACOV 4-2,3*
*...nu aveti,pentruca nu cereti.Sau cereti si nu capatati,pentru ca cereti rau,cu gind sa risipiti in placerile voastre*
Cineva a povestit ca a sunat la usa unei femei in virsta de peste 80 de ani.Ea a intirziat sa raspunda si omul acela a crezut ca i s-a intimplat ceva.In cele din urma ea a venit si i-a cerut scuze pentruca a raspuns asa de tirziu,spunind: Cind ai sunat ,tocmai eram in China si voiam sa-mi termin mai intii treaba acolo. Omul s-a uitat cu atentie si se gindea ca batrinica si-a pierdut mintea si puterea de a mai judeca, daca vorbeste asa. Dar femeia care era perfect lucida a continuat zicind: Dragul meu, eu fac in fiecare dimineata un tur in jurul lumii si-i vizitez pe credinciosii de pe toate continentele pamintului. Ii vizitez pe toti si ma intilnesc cu ei inaintea lui DUMNEZEU. Si acolo ne aducem problemele noastre, nevoile noastre, toate bucuriile si infringerile noastre si EL(DUMNEZEU) in NUMELE lui ISUS ni le primeste pe altarul indurarilor SALE si le rezolva.
Dealtfel aceasta batrinica implinea ce a spus DOMNUL ISUS ucenicilor sai in gradina Ghetsimani:"Rugati-va ca sa nu cadeti in ispita".
Si bineinteles apostolul Pavel indemna pe credinciosii din vremea lui Timotei zicindu-le: Va indemn dar,inainte de toate,sa faceti rugaciuni, cereri, mijlociri, multumiri pentru toti oamenii, pentru imparati si pentru toti cei ce sint inaltati in dragatorii, ca sa putem duce astfel o viata pasnica si linistita, cu toata evlavia si cu toata cinstea. Lucrul acesta este bun si bine primit inaintea lui DUMNEZEU,MINTUITORUL nostru, care voieste ca toti oamenii sa fie mintuiti si sa vina la cunostinta adevarului. 1 Timotei 2-1:4. Spunea cineva zilele acestea pe site ca"rugaciunea este cheia succesului"pentru crestinul credincios. Rugaciunea IL indupleca pe DUMNEZEU. Un tinar care a succedat la tron in locul tatalui sau,Ezechia a facut numai bine si DUMNEZEU l-a binecuvintat in toate caile lui. Manase a dat la oparte toata invatatura cea buna a tatalui sau si a facut numai ce este rau, neluind in seama nimic din lucrurile bune ale tatalui sau. Iar scriptura spune ca Manase a fost o pricina de pacatuire pentru tot Iuda si DUMNEZEU l-a pedepsit cu robie. DOMNUL a trimis impotriva lui Iuda pe imparatul Asiriei care a dus pe Iuda in robia Babiloniana si pe Manase la fel punindu-l in lanturi. Cind a ajuns la strimtorare, Manase, s-a rugat DOMNILUI, DUMNEZEULUI lui si s-a smerit adinc inaintea DUMNEZEULUI parintilor sai. I-a facut rugaciuni, in lanturi in Babilon, pentru ca in libertate n-a facut-o. Si DOMNUL lasindu-SE induplecat, i-a ascultat cererile si l-a adus inapoi la Ierusalim in imparatia lui. Manase a cunoscut ca DOMNUL este DUMNEZEU. 2 Cronici 33-12,13. Interesant pentru cei care citesc sa citeasca intreaga istorie a acestui imparat din capitolul 33,2 Cronici. Tu esti liber inca si te poti ruga cind vrei si unde vrei, nu esti inca ingradit ca si Daniel in Babilon.
Nu-i asa ca avem un DUMNEZEU mare, bun, indurator si milostiv care prin rugaciune se lasa induplecat? Si-L iarta pe pacatos! Si eu sint un pacatos.dar "iertat". Sa stii ca pe DUMNEZEU nu-L prea intereseaza predicile noastre, cintarile noastre, desi sint parte din inchinare, dar "rugaciunea" numai ea il poate indupleca pe DUMNEZEU. Sa invatam din exemplul acestei femei, care a stiut ca rugaciunea este cheia succesului. Si daca ai pacatuit si nu este om care sa nu fi pacatuit, vino chiar acum inaintea lui DUMNEZEU cu rugaciunea ta asa simpla, dupa cum esti in stare sa i-o aduci, pentru ca EL vrea sa te ierte. Fa ca vamesul din Templu: Ai mila de mine DUMNEZEULE!
Sau ca tilharul de pe cruce spune-I: Adu-TI aminte si de mine DOAMNE! Ai vazut ca din doi tilhari numai unul a fost mintuit? De ce?
Pentru ca si-a recunoscut vina! In ziua judecatii cind DOMNUL va imparti pe oameni in doua grupe mari una la dreapta si una la stinga, sa stii ca in fata multimii de pacatosi mintuiti, va sta tilharul mintuit, iar in fata multimii de pacatosi nemintuiti va sta tilharul nemintuit. Dar nu uitati ca amindoi au fost linga DOMNUL ISUS pe cruce. Si inca foarte aproape. Fii intelept si considera-te a fi, dupa cum spunea cineva intr-o marturie, "nepotul"tilharului mintuit. El a fost intelept si s-a rugat si DOMNUL L-a iertat. Iar noi sa ne rugam in continuare pentru toti oamenii si in special pentru frati. Amin.
SMS
Nu a fost notat încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentat încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Blog >> Blog, categoria Diverse >> Articol Rugaciunea | Salvatorul.ro
meniu prim
Dar Tu, Doamne, Tu ești scutul meu, Tu ești slava mea, și Tu îmi înalți capul! ( Psalmii 3:3 )