Articol Dragostea e verb

Scris de: +Ion_Marcel
Vizualizări: 307
Scris:
BBCode: [url=/articol/id/449-dragostea-e-verb]Dragostea e verb[/url]
DRAGOSTEA CA VERB
Trebuie să iubești indiferent de circumstanțe. Era Hristos cu psihicul la pământ, peste câteva ore cerea depărtarea unui pahar. Dar nimeni nu are voie să ia durerea, pierderea, suferința ca pe o motivație de a nu mai iubi. Întoarcerea spre propria durere se lasă cu depresii și alte variate tulburări.
În 2001, Papa Ioan Paul al II-lea, lovit de Parkinson, n-a mai putut duce crucea de lemn ușor în Săptămâna Mare, dar a spălat picioarele la câți preoți a putut. Nu vei putea atunci să bați recordul mondial la eficacitate, dar fă ceva.
Dragostea trebuie să fie nediscriminatorie. Știa că Iuda avea sclipiri de argint în ochi, știa că Petru se va lepăda, știa că cei zece vor fugi de la cruce, dar le-a spălat picioarele la toți pentru că trebuie să mă iubești când merit mai puțin. Masa creștinismului e masa celor 300 de cavaleri ai regelui Artur, masă rotundă unde nimeni nu-i șef și nu poate sta în ,,capul mesei”.
E greu să iubești un pedofil, un homosexual, o travestită, un iuda, un negru, un țigan, un hoț, un senator, un sectar, un ortodox, dar dragostea nu are culoare confesională, politică, socială, etnică, economică.
Dragostea trebuie să fie stăruitoare. Petru nu a vrut să fie spălat pe picioare și Isus l-a obligat să-și bage picioarele în lighean, pentru că iubirea ce slujește nu-i un cartof copt de care să te scapi cât mai repede din palme. Exact cum ai fi dacă ar trebui să duci mâncare la niște sărmani, suni la sonerie și îți spune vecinul că sunt plecați în oraș. Pleci rapid și mulțumit, gândindu-te că dacă Domnul voia ca ei să primească zahărul tău, îi ținea acasă, nu-i lăsa să umble creanga prin oraș.
Învață că pe unii trebuie să-i săruți în somn, că altfel nu te lasă. Să le bagi cu forța în traistă pentru că sunt pudici, să-i obligi să învețe, să meargă la școală, să ia un tratament, să vină la biserică.
Dragostea nu înseamnă doar o floare dăruită după un potop de vorbe dulci, sau un SMS plin de emoticoane cu inimioare, ci și să coci o plăcintă, să repari o chiuvetă, un acoperiș, un set de cauciucuri pentru iarnă. Dragostea e verb...

V l a d i m i r _ P u s t a n
{Fragment din ”Cred, ajută necredinței mele”, ÎN CURÂND la Fabrica de vise]
SMS
Nu a fost notat încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentat încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Blog >> Blog, categoria Diverse >> Articol Dragostea e verb | Salvatorul.ro
meniu prim
Lăudaţi pe Domnul! Cântaţi Domnului o cântare nouă, cântaţi laudele Lui în adunarea credincioşilor Lui!