Articol Apropo , e mila'', respect pentru viata , sau... ?

Scris de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 280
Scris:
BBCode: [url=/articol/id/536-apropo-e-mila-respect-pentru-viata-sau]Apropo , e mila'', respect pentru viata , sau... ?[/url]
Albert Schweitzer, un om bun, foarte admirat de gânditorii nesiguri din zilele noastre, a trăit mulţi ani în Congo, Africa de est. Este un om sclipitor, filozof, doctor, muzician, compozitor. Dar nu ar trebui numit niciodată creştin. El nu-L priveşte pe Hristos ca având vreo relevanţă pentru filozofia sau viaţa lui. E umanist. Sportul favorit al oficialilor guvernului belgian care erau buni trăgători, era împuşcarea crocodililor de pe puntea unui vas, pe râul Congo. Ţineau evidenţa cu ajutorul unei sfori înnodate în jurul ţevilor de puşcă, socotind numărul crocodililor ucişi. Schweitzer a fost pe drept îngrozit de sportul lor revoltător. A judecat lucrul acesta ca fiind o colosală risipă de viaţă. Din aceste experienţe, Schweitzer şi-a cules esenţa filozofiei sale, rezumată în aceste cuvinte: respect pentru viaţă. Viaţă de crocodil… viaţă de om… şi pentru alte feluri de viaţă. Dr. Schweitzer era atât de convins de respectul pentru viaţă încât nu îi plăcea să-şi sterilizeze instrumentele chirurgicale. Avea cel mai murdar cabinet medical din Africa. Bacteriile au viaţă şi nu trebuie distruse. George Klein, un misionar veteran al Misiunii generale din Africa de Sud, locuia la aproximativ 90 de km de cabinetul doctorului Schweitzer. George era un organist realizat şi se ocupa şi cu reparatul orgilor. Dr. Schweitzer l-a rugat să vină la cabinet pentru a-i verifica orga stricată, ce-i fusese donată de un prieten din Germania. George s-a dus să-l vadă pe priceputul doctor.

−George, crezi că ai putea să-mi repari orga?

−O să încerc, a răspuns el.

George a ridicat placajul din spate şi, spre uimirea lui, a descoperit un cuib imens de gândaci de bucătărie. Cu o râvnă şi un entuziasm caracteristic, american, George a început să calce în picioare gândacii, ca să nu lase nici unul să scape. Doctorul şi-a ieşit din fire – părul îi stătea mai drept decât în ultima vreme – şi, din pricina mâniei, a strigat: −Opreşte-te acum! Şi George i-a spus:

−De ce? Ei îţi distrug orga. Doctorul i-a răspuns:

−E în regulă. Ei n-au făcut decât să fie credincioşi naturii lor. Nu-i poţi omorî. Apoi, unul din băieţi a intrat şi a spus: −E în regulă, domule Klein. Şi s-a apropiat foarte încet, i-a luat şi i-a pus într-un săculeţ, pe care l-a strâns la gură, iar apoi a dus gândacii în junglăşi le-a dat drumul. Iată un om care a crezut în filozofia lui – respectul pentru viaţă; era total dedicat acesteia! Extrem de consecvent! Chiar şi când era vorba de un gândac sau un microb. Vedeţi? Acesta este umanism. Aceasta este consecvenţă. Vă întreb acum care este filozofia misiunilor? Care este filozofia evanghelizării? Care este filozofia unui creştin?

sursa : cartea 10 sicli
SMS
Nu a fost notat încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentat încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Blog >> Blog, categoria Diverse >> Articol Apropo , e mila'', respect pentru viata , sau... ? | Salvatorul.ro
meniu prim
Căci ochii Domnului sunt peste cei neprihăniți, și urechile Lui iau aminte la rugăciunile lor. Dar fața Domnului este împotriva celor ce fac răul. ( 1 Petru 3:12 )