Articol Ce spune Biblia cu privire la somnul sufletului

Scris de: +Ion_Marcel
Vizualizări: 179
Scris:
BBCode: [url=/articol/id/643-ce-spune-biblia-cu-privire-la-somnul-sufletului]Ce spune Biblia cu privire la somnul sufletului[/url]
„Somnul sufletului” este credința că după ce o persoană moare, sufletul său „doarme” până la învierea și la judecata finală. Conceptul „somnului sufletului” nu este biblic. Când Biblia descrie o persoană „adormită” în legătură cu moartea (Luca 8.52; 1 Corinteni 15.6), ea nu se referă la somnul literal. Somnul este doar un mod de a descrie moartea, pentru că un trup mort pare să fie adormit. În momentul în care murim, ne confruntăm cu judecata lui Dumnezeu (Evrei 9.27). Pentru credincioși, a fi absenți din trup înseamnă să fie cu Domnul (2 Corinteni 5.6-8; Filipeni 1.23). Pentru necredincioși, moartea înseamnă pedeapsă veșnică în iad (Luca 16.22-23).
Totuși, până la învierea finală, există un cer temporar – rai (Luca 23.43; 2 Corinteni 12.4) și un iad temporar – Hades (Apocalipsa 1.18; 20.13-14). După cum poate fi bine văzut în Luca 16.19-31, nici în rai, nici în Hades oamenii nu dorm. Totuși, poate părea trist că trupul unei persoane „doarme”, în timp ce sufletul său este în paradis sau în Hades. La înviere, acest trup este „trezit” și transformat în trupul veșnic pe care o persoană îl va avea pentru eternitate, fie că este în rai sau în iad. Cei care au fost în rai vor fi trimiși într-un cer nou și pe un pământ nou (Apocalipsa 21.1). Cei care au fost în Hades vor fi aruncați în Iazul de foc (Apocalipsa 20.11-15). Acestea sunt destinațiile finale, eterne ale tuturor oamenilor – bazate în întregime pe faptul că o persoană s-a încrezut sau nu în Isus Hristos pentru mântuirea sa.
SMS
Nu a fost notat încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentat încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Blog >> Blog, categoria Diverse >> Articol Ce spune Biblia cu privire la somnul sufletului | Salvatorul.ro
meniu prim
La Domnul este scăparea: binecuvântarea Ta să fie peste poporul Tău. ( Psalmii 3:8 )