Articol Motivatia – Cheia Succesului!

Scris de: -Salvatorul.Ro
Vizualizări: 333
Scris:
BBCode: [url=/articol/id/691-motivatia-cheia-succesului]Motivatia – Cheia Succesului![/url]
Cel mai important factor de motivație este eșecul !
Oamenii de succes își antrenează mintea astfel încât eșecurile să devină un factor de motivație. Imaginați-vă că tot ce v-ați propus merge ca pe roate, vă încadrați perfect în termenul impus, organizarea decurge impecabil. Nu aveți nicio provocare, totul decurge liniar.
În momentul în care apare o situație care poate prevesti eșecul deveniți automat mult mai alerți, mult mai implicați, mai determinați să duceți treaba la bun sfârșit. Toată concentrarea dumneavoastră este pe reușita proiectului. Și poate de aici vine bucuria și entuziasmul lucrului bine făcut. Din faptul că nu a fost ușor, din faptul că a fost o provocare, din faptul că ați avut momente în care v-a cuprins disperarea, din faptul că ați fost nevoit să acționați rapid și pe moment și să găsiți niște soluții neașteptate.
Posibilitatea eșecului este cea care vă determină să deveniți din ce în ce mai buni în ceea ce faceți, vă determină să fiți concentrat pe ceea ce v-ați propus și să căutați soluții inovative pentru a ieși din impas.
Folosiți eșecul în avantajul vostru, lăsați-l să vă fie profesor. Învățați din el și mergeți mai departe. Faceți din eșec motivația de a merge mai departe și a demonstra că se poate.
Motivația – responsabilitate și alegere!
Asumă-ți responsabilitatea!
De multe ori aruncăm responsabilitatea asta în spatele altora, a părinților, a prietenilor, a partenerului, a șefului. De multe ori sub formă de acuzație – ei sunt de vină.
Dar responsabilitatea ne aparține 100%. Noi suntem singurii responsabili de gradul de motivație pe care îl avem. Și nu este deloc ușor să fii motivat. Să fii motivat înseamnă să te cunoști, să știi ce îți place, să știi ce vrei, să-ți stabilești obiective de îndeplinit încadrate în termene de timp. Nu e ușor, dar alternativa este dezastruoasă….să fii plictisit, să nu știi ce vrei, să nu ai ținte…
Află ce te motivează pe tine și transformă-ți factorii motivatori în combustibil pentru succes. Oamenii sunt motivați de multe lucruri, nu doar de bani, ci de onoare, de curiozitate, de eșec, de competiție, de dorința de a fi mai bun, de bucuria jocului.
Oamenii sunt motivați de mentorii lor, de părinți, de profesori, de copii. La fel cum ne motivează frustrarea, nedreptatea, suferința…Să ne găsim motivația, să o lăsăm să ne fie ghid și să luăm exemplul copiilor care sunt motivați de joc, devin creativi, implicați, bucuroși.
Pe tine ce te motivează?
Succes!
SMS
Nu a fost notat încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentat încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Blog >> Blog, categoria Diverse >> Articol Motivatia – Cheia Succesului! | Salvatorul.ro
meniu prim
Cel mai trist moment este atunci când te afli singur în propriul tău interior.