Articol Tu încotro te indrepti ?

Scris de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 170
Scris:
BBCode: [url=/articol/id/932-tu-ncotro-te-indrepti]Tu încotro te indrepti ?[/url]
In satul in care m-am nascut, am observat un obicei care se pastreaza pana azi. Cand te intalnesc pe strada, oamenii te intreaba: „Unde mergi? Incotro ai luat-o?”

Mi se pare asa de ciudata aceasta chestionare si am o stare de repulsie fata de cei care ma interogheaza, urmarindu-mi parca fiecare miscare… Rabufnirea interioara ar suna cam asa: „Dar de ce te intereseaza? Merg unde vreau si nu dau socoteala nimanui!” Insa nu raspund astfel, fiindca intentia satenilor e buna, e un fel de a intra in vorba, de a incropi o conversatie…

Permiteti-mi sa va adresez si eu cateva intrebari, retorice, nu ironice! Obsesia intrebarilor…, ati inteles de unde mi se trage…

Incotro va indreptati? V-ati oprit vreodata in loc si sa auziti glasul Strainului care va pune aceasta intrebare sacaitoare: „Care-ti este tinta?”

Incotro se indreapta societatea noastra? Incotro alearga tinerii, care nu-si mai gasesc locul, ametiti de aburii alcoolului si ai ierburilor interzise? Care este directia familiilor, care nu dau doi bani pe statutul sacru al casatoriei?

Incotro se indreapta familiile care si-au planificat sa aiba doar cate un copil? Nu se indreapta oare spre o singuratate sigura? Cate familii regreta acum ca nu au procedat altfel! Depopularea ne este garantata! Incotro se indrepta familiile care au acceptat imoralitatea consimtita?

Care este viitorul celor care alearga fara nicio tinta? Crestinismul nostru drag, la care tinem mult, spre ce se indreapta? Poate exista un crestinism fara Hristos? Incotro ne indreptam daca-I nesocotim indemnurile din Sfanta Scriptura?

Incotro se indreapta biserica daca nu mai e sare, lumina, arbitru pentru lumea de azi? Spre ce se indreapta societatea care promoveaza uraciunile Sodomei si ale Gomorei? Incotro se indrepta politicul care a inghetat, a amutit si ia de bune ideile impuse de altii?

Incotro se indrepta cei care se compromit? Incotro se indrepta cei care nu-L iau pe Hristos insotitor de drum? Incotro ne indreptam daca alegem superficialiatatea si traim pentru a ne linisti temporar constiinta? Si lista poate continua, dar nu aceasta mi-e intentia, de a umple pagini intregi cu intrebari retorice…

Te rog sa te opresti o clipa si sa te intrebi ce tinta ai. De unde vii, ce faci si incotro te indrepti, ca individ? Chiar daca esti crestin, nascut in tinda bisericii, e important sa-ti faci o introspectie si sa observi daca n-ai deviat de la Tinta!

Cel mai autorizat in a ne da indicatii este Cel care a spus despre Sine: „Eu sunt Calea, Adevarul si Viata” – Iisus Hristos. El, prin Cuvantul Sau, ne sfatuieste bine, dar ne si insoteste pe drumul vietii. Calea pe care trebuie sa pasesti este, si ramane, calea ingusta, trasata de El, testata de atatia inaintea ta!

Daca nu stii incotro te indrepti, fii sigur ca te indrepti spre dezastru. Revizuieste-ti valorile, consulta Harta sfanta, ia-L pe Hristos ca ghid si continua ca mergi cu convingerea ca fiecare pas te apropie de vesnicia binecuvantata!
SMS
Nu a fost notat încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentat încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Blog >> Blog, categoria Diverse >> Articol Tu încotro te indrepti ? | Salvatorul.ro
meniu prim
Fiți treji, și vegheați! Pentru că potrivnicul vostru, diavolul, dă târcoale ca un leu care răgnește, și caută pe cine să înghită. ( 1 Petru 5:8 )