Articol Pe marea vietii..

Scris de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 168
Scris:
BBCode: [url=/articol/id/984-pe-marea-vietii]Pe marea vietii..[/url]
Pe marea vieții sunt valuri. Iar cine a asemănat viața aceasta pe pământ cu aventura unei călătorii pe mare nu a greșit deloc. Dacă Adam și Eva nu ar fi făcut ,,valuri”, viața s-ar fi asemănat cu un lac. Fără valuri. Și parcă totul ar fi fost prea frumos…
Pe marea vieții uneori privim orizontul senin și plecăm atât de entuziasmați, plutind în larg. E atât de frumos și plăcut, mai ales când corăbioara plutește deasupra valurilor, într-un legănat ușor iar soarele strălucitor strălucește deasupra brizei mării, brăzdând chipul luminos, iar cât se vede cu ochii e doar o mare nesfârșită de bucurie, libertate, pace.
Alteori pe marea vieții soarele strălucitor dispare înăbușit de norii negri ai orizontului care se întunecă, apele mării devin agitate de furtuna care se stârnește năvalnic, iar corăbioara e înghițită și lovită din orice parte de valurile nestăvilite ale mării.
Atunci când noi încercăm singuri să ne luptăm în valurile vieții luând controlul cârmei, uităm de unde am pornit și care este ținta noastră. Plutim în derivă, busola nu ne mai ajută, iar prin ceața deasă în care nu mai putem privi orizontul ajungem să ancorăm pe limanuri străine. Alteori ajungem cu corăbioara zdrobită între stânci, și cu greu mai ancorăm la liman.
Pe marea vieții, sunt convins, cu toți ne dorim să ajungem cu bine la capătul călătoriei noastre. Cu toți ne dorim doar orizont senin, entuziasm, soare, bucurie, libertate, pace și nicidecum nori, furtună, ape agitate, ceață și derivă…
Însă nicidecum nu e așa. Pe marea vieții este și soare, dar și nori. Și bucurie dar și întristare. Și senin dar și înnorat. Dar singura cale spre a menține echilibrul corăbioarei este să-L lăsăm pe Dumnezeu la cârma vieții noastre!
Pentru aceasta e nevoie de multă luptă, curaj, speranță, credință și veghere, iar oricât de multe valuri ar lovi în corăbioară, sau oricât de întunecat ar fi cerul vieții noastre, privirea trebuie să rămână în sus, pentru că Dumnezeu e gata să ajute! Iar într-o zi bucuria noastră va fi deplină când din depărtare vom zări limanul mult dorit…
Așa că nu uitați, pe marea vieții doar Hristos este sensul vieții noastre!..a.in.
SMS
Nu a fost notat încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentat încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Blog >> Blog, categoria Diverse >> Articol Pe marea vietii.. | Salvatorul.ro
meniu prim
Dacă vreunuia dintre voi îi lipsește înțelepciunea, s-o ceară de la Dumnezeu, care dă tuturor cu mână largă și fără mustrare, și ea îi va fi dată. ( Iacov 1:5 )