Articol Păcăleala si Adevărul...

Scris de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 217
Scris:
BBCode: [url=/articol/id/994-p-c-leala-si-adev-rul]Păcăleala si Adevărul...[/url]
Se spune că ziua păcălelii a apărut în secolul al XVI-lea prin Franţa. Se pare că nu toate prostiile sunt importate de la americani. Alţii zic că această zi îşi are originea în Biblie când Noe şi-ar fi trimis în mod greşit porumbelul ca să caute uscatul. O idee absurdă.
Azi păcăleala e instituită oficial pe 1 aprilie. Nu era nevoie de asta. Suntem oricum minţiţi în fiecare zi de politicieni, de presă, de reclame şi ce e mai trist, uneori ne minţim noi pe noi înşine. Minciuna şi viclenia au fost prezente pe pământ încă din Geneza, când şarpele cel viclean a înşelat lumea. De atunci şi-a trimis reprezentatnţi până azi. Mi-ar plăcea o zi în care oamenii să sărbătorească adevărul. Probabil că ne-am speria de sinceritatea falsă a unora. Totuşi, să fie o zi în care oamenii să spună lucrurilor pe nume, păcatului păcat, binelui bine şi răului rău, ar fi ceva. Ziua aceea ar putea fi chiar azi. Dacă pană acum ne-am complăcut în credinţa că suntem morali, corecţi şi îndreptăţiţi să sperăm în mila lui Dumnezeu, azi să dăm jos măştile şi să ne îmbrăcăm cu neprihanirea lui Hristos.
Tudor Arghezi spunea că omului îi place să se mintă şi să fie minţit. Şi cum e omul, aşa e şi biserica. Problemele încep când le spui oamenilor adevărul. Unii fug de adevăr mai tare decât de păcat. Îi deranjază, îi râcâie, îi sâcâie. Adevărul supară de multe ori dar este onest şi singurul care îţi poate da o şansă.
Este un privilegiu să ne vedem aşa cum suntem şi nu cum credem noi despre noi că suntem. Ignoranţa nu a adus niciodată nimic bun. Este slăbiciunea omului care nu are curaj să vadă cine este el cu adevărat.
Distracţia eternă, fuga de responsabilitate, facebook-ul excesiv, statul degeaba, bârfele, lăcomia, gândul în fiecare zi la bani şi obsesia după frumuseţe, sunt toate lucruri cu care ne minţim elegant în fiecare zi. Ne spunem că suntem bine, acoperim ca Acan, îngropăm ca el şi ne săpăm mormintele propriului suflet.
În tot acest întuneric există o Lumină: Adevărul. El ne ajută să realizăm cine suntem şi ce putem deveni. Să nu uităm, cel ce ne spune adevărul ne iubeşte cu adevărat.
Dumnezeu ni-l spune în fiecare zi...:)
SMS
Nu a fost notat încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentat încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Blog >> Blog, categoria Diverse >> Articol Păcăleala si Adevărul... | Salvatorul.ro
meniu prim
Mă interesează ce gândește Dumnezeu. Restul sunt detalii. ( Albert Einstein )