Devoțională Izbavire prin puterea Duhului

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 111
Scrisa:
BBCode: [url=/devotionala/id/1000-izbavire-prin-puterea-duhului]Izbavire prin puterea Duhului[/url]

"El ne-a izbavit si ne izbaveste dintr-o astfel de moarte, si avem nadejde ca ne va mai izbavi inca." (2 Corinteni 1:10). Ce afirmatie incredibila! Pavel ne spune, " Duhul m-a izbavit dintr-o situatie fara speranta. Chiar si acum ma izbaveste. Si va continua sa ma izbaveasca, in toate necazurile mele."



Primirea Duhului Sfant nu este materializata printr-o manifestare emotionala. (Desi eu cred ca exista manifestari ale Duhului.) Vorbesc aici despre primirea Duhului printr-o cunoastere ce e in continua crestere. Sa-L primesti inseamna sa ai o cunostinta continua in lumina despre cum suntem izbaviti prin puterea Lui, despre cum ne poarta poverile, despre cum sun tem umpluti de El.



Repet cuvintele lui Petru: "Dumnezeiasca Lui putere ne-a daruit tot ce priveste viata si evlavia, prin cunoasterea Celui ce ne-a chemat prin slava si puterea Lui" (2 Petru 1:3). Dupa Petru, Dumnezeiasca putere a Duhului nu vine ca o manifestare. El mai intai vine "prin cunoasterea Celui ce ne-a chemat".



"Si noi toti am primit din plinatatea Lui, si har dupa har" (Ioan 1:16). Mai mult decat atat, Duhul Sfant nu poate fi primit din plin pana cand nu este in control deplin. Noi pur si simplu nu L-am primit daca nu I-am dat control absolut. Noi trebuie sa ne aruncam cu totul in grija Lui.



Permiteti-mi sa va dau un ultim exemplu, sa va demonstrez acest lucru. In Geneza 19, il gasim pe Lot si familia lui trecand printr-o criza groaznica. Judecata era pe cale sa cada peste orasul lor, Sodoma, si atunci Dumnezeu Si-a trimis ingerii ca sa-i izbaveasca. Lot a deschis usa acestor mesageri ai Domnului si ei au intrat in casa. Ei aveau putere din cer ca sa izbaveasca intreaga familie. Dar ingerii nu au fost primiti.



In final, ingerii au fost nevoiti sa-i forteze pe Lot si familia sa, scotandu-i afara din Sodoma. Planul Lui Dumnezeu de la inceput a fost ca sa-i izbaveasca prin procesul de fuga. El urma sa-i hraneasca si sa-i imbrace si sa aiba grija de ei. Dar dupa cum toti stim, sotia lui Lot a privit inapoi si a murit.



Mesajul ingerilor a fost clar: "Daca vreti ca Dumnezeu sa fie in control atunci trebuie sa renuntati voi la conducere. Daca tu cauti la El izbavirea, va trebui sa renunti la planurile tale si sa fii dispus sa mergi pe calea Lui". Mai pe scurt, Duhul Sfant nu-Si foloseste puterea sa-i izbaveasca pe cei ce se indoiesc. Necredinta impiedica lucrarea Sa. Noi trebuie sa fim dispusi sa-L lasam pe El sa faca schimbari in viata noastra, daca aceasta este modul Lui Dumnezeu de a ne izbavi.
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Devoționale >> Devoționale, categoria Diverse >> Devoțională Izbavire prin puterea Duhului | Salvatorul.ro
meniu prim
Educaţia este mişcarea din întuneric spre lumină. (Allan Bloom)