Devoțională Putere prin rugaciune Cap I

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 101
Scrisa:
BBCode: [url=/devotionala/id/1216-putere-prin-rugaciune-cap-i]Putere prin rugaciune Cap I[/url]

Ce lipseste:oameni ai rugaciunii



"Cerceteaza sfintenia vietii tale in intregime. de ea atarna cat esti de folositor, caci predicile tale tin doar o ora sau doua, insa viata ta predica saptamana intreaga.Satana ti-a daramat lucrarea daca reuseste sa te faca un lucrator pizmas, sa iubesti lauda, placerea sau imbuibarea. Roaga-te si primeste textele, gandurile si cuvintele de la Dumnezeu."



Robert Murray Mc Cheyne



Suntem continuu preocupati , daca nu chiar intr-o stare de permanenta incordare, ca sa nascocim planuri, metode si organizatii noi, ca biserica sa mearga inainte si sa asiguram sporirea si eficacitatea Evangheliei. Valul acesta tinde sa piarda din vedere omul sau sa-l piarda pe om printre planuri si orgnizatii. Planul Domnului insa este sa faca ce poate mai mult din om, sa-l desavarseasca; oamenii sunt metoda lui Dumnezeu.

BISERICA CAUTA METODE MAI BUNE; DUMNEZEU CAUTA OAMENI MAI BUNI.



"A venit un om trimis de Dumnezeu; numele lui era Ioan"(Ioan 1:6). Epoca ce a anuntat si pregatit calea Domnului, era legata de omul Ioan.

"Caci un Copil ni s-a nascut, un Fiu ni s-a dat..."(Isaia 9:6). Mantuirea omenirii a venit prin Fiul nascut in iesle.Pavel dezvaluie taina succesului celor care au inradacinat Evanghelia in lume, atunci cand aminteste de caracterele lor. Gloria si reusita Evangheliei este strans legata de oamenii care o proclama.



Cand Dumnezeu declara ca"... Domnul isi intinde privirile peste tot pamantul ca sa sprijineasca pe cei a caror inima este intreaga a Lui", El proclama faptul ca are nevoie de oameni si ca El depinde de ei ca sa fie conducte prin care sa Isi exercite puterea Sa in lume si asupra lumii.



Acest adevar vital si absolut necesar, poate fi uitat in secolul acesta al tehnicilor si al masinilor. Dar uitarea lui e tot atat de primejdioasa pentru lucrarea lui Dumnezeu ca si cum Soarele si-ar parasi orbita lui si s-ar ajunge la intuneric, bajbaiala si moarte.



In ziua de azi biserica nu are nevoie de o instlatie mai superioara, de organizatii mai noi si mai bune sau de metode mai noi si mai bune, ci ea are nevoie de oameni pe care Duhul Sfant sa ii poata folosi- oameni ai rugaciunii, oameni puternici in rugaciune.Duhul Sfant nu se revarsa prin metode, ci prin oameni. El nu vine cu nascociri, ci prin oameni. El nu unge planuri, ci pe oameni-oameni ai rugaciunii.



Un istoric de seama a aratat ca intmplarile din viata indivizilor influenteaza mult mai mult revolutiile prin care trec natiunile decat vor sa admita filosofii sau politicienii. Adevarul acest este tot atat de valabil si cu privire la Evanghelia lui Hristos: caracterul si conduita celor care Il urmeaza pe Hristos increstineaza lumea, transforma natiunile si indivizii.Lucrul acesta este cu atat mai valabil cu privire la lucratorii Evangheliei.



Predicatorului i se incredinteaza caracterul si bogatiile Evangheliei. El arata sau intuneca mesajul Domnuluii pentru om. Predicatorul este conducta de aur prin care curge uleiul sfant. Conducta nu trebuie sa fie numai de aur, ci si deschisa si fara crapaturi, pentru ca uleiul sa poata curge din plin, neimpiedicat si fara sa se piarda.



Omul face predica, insa Dumnezeu trebuie sa il pregateasca pe om.Daca se poate, mesagerul e mai mult decat mesajul, predicatorul e mai mult decat predica intocmita de el. Ca laptele de la sanul mamei care da viata- si care nu este altceva decat viata ei-tot asa, ceea ce spune predicatorul este colorat si patruns de ceea ce este predicatorul. Comoara tinuta intr-un vas de lut, poate lua culoarea si gustul vasului. Tot asa in spatele predicii se afla omul, omul in intregime.



PREDICA NU ESTE O TREABA DE O ORA, CI ESTE O PROBLEMA DE VIATA.



Sunt necesari douazeci de ani ca sa faci o predica, pentru ca e nevoie de tot atatia ani ca sa formezi omul.



PREDICA ADEVARATA ESTE IZBUCNIREA UNEI VIETI>



Predica este din ce in ce mai buna, pentru ca omul creste din ce in ce mai mult.Predica este din ce in ce mai puternica, pentru ca omul este din ce in ce mai puternic.Predica este sfanta, pentru ca omul este sfant.Predica este patrunsa total de ungerea divina, pentru ca omul este patruns in intregime.



Pavel a intitulat-o "Evanghelia mea" nu pentru ca a modificat-o prin exagerari personale sau a dezbracat-o prin contributia lui personala, ci pentru ca Evanghelia a fost sadita in inima si sangele lui Pavel, ca o incredintare personala care sa fie propovaduita prin trasaturile omului Pavel, sa fie inflacarata si intarita de energia clocotitoare a sufletului sau fierbinte.Unde sunt si ce erau predicile lui Pavel?Schite, fragmente imprstiate purtate de valurile marii inspiratiei! Dar Pavel, omul, mai mare decat predicile sale,traieste vesnic integru ca trasaturi si statura, avand mana mereu modelatoare asupra bisericii. Predica este doar un glas. Glasul in tacere se stinge, textul se uita, predica se sterge din amintire; predicatorul insa traieste.



Predica nu poate da viata in masura mai mare decat are omul care predica. Oamenii morti rostesc predici moarte si predicile moarte ucid.Totul atarna de caracterul duhovnicesc al predicatorului. In epoca iudaica, marele preot avea scris pe pieptarul de aur:"Sfant pentru Domnul". Tot asa , in lucrarea lui Hristos fiecare predicator trebuie sa fie modelat si stapanit de acelasi motto sfant.



J. Edwards spunea:" Am continuat plin de zel sa caut mai multa sfintenie si potrivire cu Hristos. Cerul pe care il doream, era un cer al sfinteniei." Evangheli lui Hristos inainteaza odata cu oamenii care au insarcinarea de a o propovadui.



..............................................

Predicatorii nu sunt fauritori de predici, ci fauritori de oameni, fauritori de sfinti si numai acela este pregatit cum se cuvine pentru lucrarea aceasta care a ajuns el insusi un om si un sfant.



DUMNEZEU NU ARE NEVOIE DE TALENTE STRALUCITE, NICI DE MARI CARTURARI SI NICI DE MARI PREDICATORI, CI DE OAMENI MARI IN SFINTENIE, MARI IN CREDINTA, MARI IN DRAGOSTE , MARI IN DEVOTAMENT, MARI PENTRU DUMNEZEU- oameni care intotdeauna sa predice de la amvoane predici sfinte, iar in afara amvoanelor sa predice prin vieti sfinte.Acestia pot modela o generatie pentru Dumnezeu.

...............................................

Adevarata predica se alcatuieste in camaruta. Omul-omul lui Dumnezeu-se faureste de asemenea in camaruta. Viata si convingerile lui cele mai adanci s-au nascut in partasia tainica cu Dumnezeu. Agonia apasatoare si hohotele de plans ale duhului sau au fost alinate cand era singur cu Dumnezeu si tot atunci a primit mesajul sau cel mai puternic si cel mai vibrant. Rugciunea faureste omul, rugaciunea il faureste pe predicator, rugaciunea il fauraste pe pastor.



Amvonul zilelor noastre este sarac in rugaciune. Mandria de a studia se opune rugaciunii, care atarna de Domnul in umilinta.Prea adesea, rugaciunea de la amvon este doar oficiala, ceva ce se cere a fi facut din obisnuinta slujbei. Rugaciunea nu mai este pentru amvonul modern forta puternica ce era in viata lui Pavel sau in lucrarea sa. Oricare predicator care nu face din rugaciuneun factor puternic al vietii si lucrarii sale, este un lucrator slab in lucrarea Domnului si lipsit de puterea de a propaga cauza Lui sfanta in lume."



Va urma
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Devoționale >> Devoționale, categoria Diverse >> Devoțională Putere prin rugaciune Cap I | Salvatorul.ro
meniu prim
Bine este să aștepți în tăcere ajutorul Domnului.