Devoțională CLIPA POTRIVITA

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 113
Scrisa:
BBCode: [url=/devotionala/id/1623-clipa-potrivita]CLIPA POTRIVITA[/url]







CLIPA POTRIVITA





Text:

Ieremia 46:17

"Faraon, imparatul Egiptului, nu este decat un pustiu, caci a lasat sa treaca clipa potrivita".



Clipa potrivita...

Dumnezeu ingaduie pentru fiecare om o "clipa potrivita", cand are posibilitatea sa intoarca spatele pacatului, sa vina la crucea Domnului Isus, unde sa-si lase povara de pacate si sa porneasca intr-o cu totul alta directie, intr-o directie buna, pe o cale dreapta.

Dar oamenii, in majoritatea lor , nu tin cont de aceasta clipa potrivita, pierd ocazia buna si apoi merg din rau in mai rau, viata lor ajunge sa fie asa cum spune textul," decat un pustiu". In loc sa ai o viata frumoasa, ca o campie udata de un rau, asa cum era la inceput Egiptul, ajungi sa ai un pustiu, plin de nisip, furtuni si arsita...

Daca gandindu-ne la o tara, care a ajuns un pustiu, ne intristam, cat de greu e sa fii un astfel de om, a carui viata e ca un pustiu, unde nu gasesti nicio oaza de verdeata, ci numai "arsita, nisip, serpi..."

De aceea este asa de scumpa acea "clipa potrivita", pe care dac-o prizi, o folosesti, iti poti transforma viata , poti fi "ca un pom sadit langa un izvor de apa, care-si da rodul la vremea lui si ale carui frunze nu se vestejesc’.-Psalm 1:3.

Si acestea nu sunt povesti, sunt realitati, care au fost si sunt in viata atator oameni!

Faraon, imparatul Egiptului, din vremea cand poporul Israel era rob in Egipt, a avut parte de multe "clipe potrivite" pentru a vedea puterea lui Dumnezeu si a se inchina Lui, a asculta de voia Sa.

Prin Moise, acest imparat a aflat de Dumnezeul cel adevarat si I-a cunoscut puterea prin toate cele zece urgii care au venit peste egipteni, pentru a elibera evreii din robie.

Dumnezeu a fost rabdator cu Egiptul, n-a trimis toate urgiile dintr-o data, ci le-a trimis treptat si pe fiecare urgie a anuntat-o dinainte ,ca sa poata fi oprita, in cazul in care faraon ar fi ascultat. Daca ar fi ascultat, urgiile ar fi incetat si n-ar mai fi pierit atatia oameni.

Dar Faraon a ascultat mai mult de sfetnicii sai si de mandria si rautatea inimii lui, decat de ceea ce vedea ca face Dumnezeu.

Rezultatul?

-Toate "apele s-au prefacut in sange, broastele au acoperit tara, paduchii au fost pe toti oamenii si pe toate dobitoacele, animalele au murit din cauza mustelor cainesti, a ciumii , varsatului negru, focului si pietrei, lacustelor".

-Oamenii au murit , intaii nascuti in urgia a zecea, apoi intreaga armata a lui Faraon a fost inecata in apele Marii Rosii.

Cate nenorociri, din cauza ca n-a vrut sa prinda "clipa potrivita" si sa se convinga ca Dumnezeul lui Israel este Dumnezeul adevarat, de care trebuie sa se teama si sa asculte!

Asa se intampla nu numai cu un imparat, cu un popor, ci cu fiecare om in parte. Dumnezeu ne da ocazii sa aflam despre El, sa vedem puterea Lui.

Noua, oamenilor din aceste vremuri, ni s-a dat mult mai mult de-atat.

Noua nu ni se mai cere sa aducem jertfe, asa cum se cerea in vreme lui Faraon, celor ce se inchinau lui Iehova, caci "Mielul lui Dumnezeu care ridica pacatul lumii"[Ioan 1:29], s-a jertfit pentru fiecare dintre noi.

Totul este facut de El, noi nu trebuie decat sa credem in jertfa Fiului lui Dumnezeu si sa primim o viata noua, fara pacate, sa primim" neprihanirea Lui si sa ramanem in ea.

De ce oare nu facem cu totii acest lucru?

Tot din acelasi motiv, pe care l-a avut si Faraon: si-a impietrit inima si n-a vrut sa asculte, desi a avut dovezi de netagaduit.

Dumnezeu a stiut ca Faraon nu voi sa asculte.

In Exod gasim de multe ori expresia"Eu ii voi impietri inima". Am putea zice ca deci, Faraon nu e vinovat, fiindca Dumnezeu e cel care i-a impietrit inima.

Dar nu este asa, Dumnezeu il cunostea atat de bine, incat stia ca nicio urgie nu-l va face sa asculte de Dumnezeu. De aceea zice Dumnezeu ca "i-a impietrit inima", ca sa-i arate de atatea ori cat e de mandru si de razvratit.

Poate ca si peste unii din noi vin asa multe nenorociri.

Dumnezeu vrea sa ne faca sa vedem cat suntem de rai, de incapatanati si de neascultatori. El ar putea sa ne dea o singura "clipa potrivita"; daca ascultam , suntem salvati, iar daca nu, suntem sortiti pieirii .

Doar bunatatea lui Dumnezeu este cea care ne mai da inca o sansa , inca o clipa potrivita, , inca una si inca una...

Aceasta clipa potrivita e atat de diferita pentru fiecare om!

-poate fi ascultarea unei predici, citirea Bibliei sau a unei carti crestine,

-discutia cu un om care se teme de Dumnezeu

-ascultarea unei cantari crestine

-o bucurie mare, o realizare deosebita.

Dar poate fi si o boala , un necaz, o criza financiara, o deceptie, o pierdere a unei fiinte dragi si atat de multe altele.

Dumnezeu cauta sa se apropie de sufletul nostru prin orice metode, si mai blande, si mai aspre, fiecare fiind potrivita cu starea noastra interioara si cu gradul de "impietrire " al inimii.

Nimeni nu va putea sa spuna ca n-a avut ocazia sa-L cunoasca pe Dumnezeu si sa-I dea lui viata.

Ca si poporului evreu, Dumnezeu ne spune si noua azi:

"Nu va impietriti inimile".-Psalm 95:8, Evrei 3:8.

Mai mult de-atat, noua ne spune :

"Astazi, daca auziti glasul Lui, nu va impietriti inimile!"-Evrei 4:7.

Cat de mult rau ne poate aduce o inima impietrita!

Romani 2:5

"Dar cu impietrirea inimii tale, care nu vrea sa se pocaiasca, iti aduni o comoara de manie pentru ziua maniei si aratarii dreptei judecati a lui Dumnezeu".

Cata tristete a adus in inima Domnului Isus neascultarea evreilor!

Matei 23:37

"Ierusalime, Ierusalime, care omori pe prooroci si ucizi cu pietre pe cei trimisi la tine!

De cate ori am vrut sa strang pe copiii tai, cum strange gaina puii sub aripi, si n-ai vrut!"

La fel Il intristam si noi , cand trecem nepasatori peste clipa potrivita.

Si atunci Dumnezeu nu ne mai vorbeste, nu se mai ocupa de noi, daca am irosit atatea clipe potrivite!

Iata ce spune Dumnezeu despre astfel de oameni:

Romani 1:28

"Fiindca n-au cautat sa pastreze pe Dumnezeu in cunostinta lor, Dumnezeu i-a lasat in voia mintii lor blestemate , ca sa faca lucruri neingaduite".

Sa citim citim cu atentie inceputul acestui verset: "N-au cautat sa PASTREZE pe Dumnezeu", deci de cunoscut, Il cunosteau, poate ca si credeau in El [si dracii cred], toti oamenii L-au cunoscut, dar nu au vrut sa-L pastreze, n-au vrut sa ramana in ascultare de El!

Dumnezeu le-a dat tuturor "clipe potrivite" pentru a-L cunoaste!

Problema e ca oamenii NU VOR sa-L pastreze pe Dumnezeu in mintea si in inima lor...

De ce?

Pentru ca le place sa pacatuiasca, sa faca ce-i indeamna firea lor rea si pacatoasa, fiindca sunt razvratiti, sunt "indaratnici".

Ezechiel 2:3,4

"Fiul omului, te trimit la copiii lui Israel, la aceste "popoare indaratnice", care s-au razvratit impotriva Mea...Da, copiii acestia la care te trimit,sunt nerusinati , si cu inima impietrita...sunt o casa de indaratnici".

Parca nimanui nu-i vorbeste Dumnezeu asa de aspru, ca celor care in mod repetat refuza sa asculte si sa implineasca voia Sa.

Tu ce fel reactionezi cand vine "clipa potrivita"?

Multi copii ai credinciosilor au parte de mii de "clipe potrivite"!

Dumnezeu are o dragoste deosebita pentru ei, din cauza rugaciunilor parintilor lor, El vrea sa-i salveze si pe ei, de aceea le aduce in cale multe asemenea clipe.

Esti unul dintre ei?

-Treci prin necazuri, prin lipsuri, prin crize financiare?

-Esti ranit de oameni, neinteles?

Acestea nu sunt intamplatoare!

Fiecare incercare, fiecare durere, e o "clipa potrivita"sa-ti deschizi inima, sa-L primesti si "sa-L pastrezi in cunostinta " ta !

Dumnezeu te iubeste atat de mult, incat nicio suparare, niciun necaz, nu vine peste tine inutil,ci e ingaduit doar ca sa farame "indaratnicia"ta, sa-ti deschida inima spre Dumnezeu.

Nu lasa sa treaca "CLIPA POTRIVITA !

Fie ca Domnul sa te ajute!

SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Devoționale >> Devoționale, categoria Diverse >> Devoțională CLIPA POTRIVITA | Salvatorul.ro
meniu prim
Ochii dezvăluie puterea sufletului.