Devoțională Lupta este a Domnului

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 68
Scrisa:
BBCode: [url=/devotionala/id/1655-lupta-este-a-domnului]Lupta este a Domnului[/url]



2 Cronici 20:15 Si Iahaziel a zis: „Ascultati, tot Iuda si locuitorii din Ierusalim, si tu, imparate Iosafat! Asa va vorbeste Domnul: „Nu va temeti si nu va inspaimantati dinaintea acestei mari multimi, caci nu voi veti lupta, ci Dumnezeu.



Cand ne confruntam cu o provocare sau o problema, ne intrebam „ce trebuie sa fac?" Si membrii familiei si prietenii, bine intentionati, vin si ei si te intreba „Ce vei face?"



Iosafat avea de infruntat o multime de inamici, dar in loc sa se concentreze pe ceea ce ar trebui sa faca, el s-a rugat (2 Cronici 20:12) „O, Dumnezeul nostru, nu-i vei judeca Tu pe ei? Caci noi Suntem fara putere inaintea acestei mari multimi, care inainteaza impotriva noastra, si nu stim ce sa facem, dar ochii nostri Sunt indreptati spre Tine!"



Atunci cand ochii nostri sunt indreptati catre Domnul, Il vom auzi spunandu-ne „15 Nu va temeti si nu va inspaimantati dinaintea acestei mari multimi, caci nu voi veti lupta, ci Dumnezeu. 17 Nu veti avea de luptat in lupta aceasta: asezati-va, stati acolo, si veti vedea izbavirea pe care v-o va da Domnul. Iuda si Ierusalim, nu va temeti si nu va inspaimantati; maine, iesiti-le inainte, si Domnul va fi cu voi!" (2Cronici20:15,17)



Dar a sta linistiti este ultimul lucru care ne vine sa il facem, atunci cand inamicul ne ataca. Este un lucru greu de facut si din cauza ca simtim ca nu putem sta cu mainile in san fara sa facem nimic; trebuie sa incercam sa salvam situatia. Dar Dumnezeu vrea ca noi sa stam linistiti si sa-L vedem pe Isus, izbavirea noastra, luptand pentru noi.



Asa ca ce vei face data viitoare cand te vei confrunta cu o batalie si nu stii ce sa faci? Iosofat a trimis cantaretii in prima linie a fronului de lupta, sa proclame „Laudati pe Domnul, caci indurarea Lui tine in veac!" (2 Cronici 20:21) Unii se vor intreba „asta inseamna ca eu sa cant si sa nu fac nimic altceva atunci cand am o problema?" Nu, nu asta am spus.



Fa ceea ce cere situatia, dar nu te ingrijora si nu te increde in ceea ce faci. Asemeni lui Iosofat, odihneste-te si increde-te in indurarea Lui care tine o vesnicie. Atunci cand faci asta, Dumnezeu va transforma campul tau de lupta in valea Beraca, ceea ce inseamna „binecuvantare", iar ei au dat acelui camp de lupta acest nume, caci le-au trebuit trei zile ca sa adune toata prada de razboi. Dumnezeu a transformat situatia lor intr-o mare binecuvantare.



Ai o lupta de dat? Stai linistit si priveste izbavirea pe care ti-o da Domnul!

SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Devoționale >> Devoționale, categoria Diverse >> Devoțională Lupta este a Domnului | Salvatorul.ro
meniu prim
Conștiința este acea voce care ne ajută să rămânem "mici" și atunci când facem lucruri "mari".