Devoțională Deosebind Trupul Domnului

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 110
Scrisa:
BBCode: [url=/devotionala/id/1657-deosebind-trupul-domnului]Deosebind Trupul Domnului[/url]



1 Corinteni 11:24 Si, dupa ce a multumit lui Dumnezeu, a frint-o si a zis: „Luati, mancati; acesta este trupul Meu, care se frange pentru voi; sa faceti lucrul acesta spre pomenirea Mea."



Ati privit vre-odata cu atentie la painea pe care evreii o mananca la masa de Pasti? Painea, care este nedospita, e strapunsa de siruri de mici gauri care formeaza dungi si este usor arsa. Multe biserici in ziua de azi folosesc aceasta paine pentru Sfanta comuniune (Cina).



Stii de ce painea este gaurita, dungata si arsa? Daca intrebi un evreu necrestin, de ce este pregatita in acel mod, s-ar putea sa nu stie.



Prietene, painea pe care o tii in mana atunci cand iei Cina, vorbeste despre trupul Domnului nostru, Isus Cristos, atunci cand a purtat pacatele si bolile noastre la cruce.



Asemeni painii, fruntea Lui a fost strapunsa de coroana de spini, de asemenea mainile si picioarele, de cuie. A fost strapuns si de sulita soldatului. Isaia a spus (Isaia 53:5) „Dar El era strapuns pentru pacatele noastre".



Asemeni painii, spatele sau a fost plin de dungile bicelor care I-au sfasiat carnea pana la os si L-au insangerat, astfel ca noi sa putem spune azi „prin ranile Lui suntem tamaduiti."



Dar ce e cu urmele arse? Toata puterea focului maniei Lui Dumnezeu a cazut asupra Lui Isus, arzand pacatele noaste pana la cenusa, si in acelasi timp inaltand catre cer o mireasma placut mirositoare a jertfei Lui Isus. Azi, pacatele tale si nelegiuirile, au fost facute cenusa si Tatal nu-Si mai aminteste de ele.(Evrei8:12)



Asa ca data viitoare cand mananci painea la Cina, tine minte ca Isus a fost strapuns pentru pacatele tale si ranit (biciuit) spre vindecarea ta. A suferit judecata de foc a Lui Dumnezeu pentru ca tu sa nu mai fi judecat niciodata pentru pacatele tale. El a purtat de asemenea bolile si durerile, neputintele tale, ca tu sa poti umbla in sanatate divina toate zilele vietii tale.



Atunci cand discerni aceste adevaruri pretioase despre Trupul Lui Cristos, iei Cina intr-un mod vrednic. Si nu vei fi slab si bolnav, sau sa mori inainte de vremea ta, (1Corinteni11:27-30), ci vei fi puternic, sanatos si vei avea viata lunga.

SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Devoționale >> Devoționale, categoria Diverse >> Devoțională Deosebind Trupul Domnului | Salvatorul.ro
meniu prim
Uneori trebuie să plouă ca să-ți dai seama cât îți lipsește soarele.