Devoțională Isus a purtat bolile noastre

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 87
Scrisa:
BBCode: [url=/devotionala/id/1658-isus-a-purtat-bolile-noastre]Isus a purtat bolile noastre[/url]





Isaia 53:4 Totus, El suferintele noastre le-a purtat, si durerile noastre le-a luat asupra Lui, si noi am crezut ca este pedepsit, lovit de Dumnezeu, si smerit.



Imagineaza-ti inspaimantatoarea boala a leprei, care consuma un om de viu. Sarmanul lepros din Matei8:2 nu-si mai putea suporta suferinta, astfel ca a indraznit sa iasa printre oameni pentru a-L cauta pe Isus. Avea nevoie sa stie daca Isus voia sa-l vindece. Cand L-a vazut pe Isus, s-a aruncat la picioarele Lui si a spus „Doamne, daca vrei, poti sa ma curatesti." Fiul Lui Dumnezeu a privit spre proscris cu dragoste in ochii Sai, a intins mana, l-a atins si a spus „Da, vreau, fii curatit!".



Poate ca si tu suferi de vre-o boala si te intrebi daca Dumnezeu vrea sa te vindece. Si probabil ca nu esti sigur daca El vrea sa te vindece, caci, desi ai vazut oameni care au fost miraculos vindecati, ai vazut si dintre aceia care nu au fost vindecati. Prietene, nu privi la experientele oamenilor ci priveste la cruce! Pe cat este de sigur ca Isus a purtat pe cruce pacatele tale, este la fel de sigur ca a purtat si bolile tale.



Vreau sa-ti dau azi o fundatie solida pentru a crede acest adevar. In Isaia 53, capitolul care descrie crucificarea Domnului nostru, spune in versetul patru „El suferintele noastre le-a purtat, si durerile noastre le-a luat asupra Lui" Hai sa invatam putina ebraica. Cuvintele „suferintele si durerile", in textul original inseamna „boli si durere", deci Isaia se referea la vindecarea fizica.



Odata am cerut unui prieten evreu sa citeasca acest verset in Biblia sa ebraica si sa-mi spuna ce inseamna. El mi-a spus ca Biblia sa spune clar ca Isus a purtat pe cruce bolile si durerile noastre.



Daca acest lucru nu este suficient, priveste in Matei8:16-17 „...Seara, au adus la Isus pe multi indraciti. El, prin cuvantul Lui, a scos din ei duhurile necurate, si a tamaduit pe toti bolnavii, ca sa se implineasca ce fusese vestit prin proorocul Isaia, care zice: „El a luat asupra Lui neputintele noastre si a purtat boalele noastre." Matei citeaza Isaia53:4 spunind ca Isus a luat asupra Lui neputintele si boalele noastre, iar contextul este vindecarea fizica!



Prietene, daca vei crede aceste lucruri, zilele tale de boala au luat sfarsit! Vei umbla in deplina sanatate fiindca Acel care cu siguranta, a purtat bolile si neputintele tale, iti spune „Da, vreau, fii curatit!".

SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Devoționale >> Devoționale, categoria Diverse >> Devoțională Isus a purtat bolile noastre | Salvatorul.ro
meniu prim
Frica de Domnul este un izvor de viață, ea ne ferește de cursele morții. ( Proverbele 14:27 )