Devoțională SPRE BINELE CELOR CE IUBESC PE DUMNEZEU

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 117
Scrisa:
BBCode: [url=/devotionala/id/1713-spre-binele-celor-ce-iubesc-pe-dumnezeu]SPRE BINELE CELOR CE IUBESC PE DUMNEZEU[/url]

SPRE BINELE CELOR CE IUBESC PE DUMNEZEU





Cat de mare si puternic, bogat, dar si mandru, trebuie sa fi fost imparatul Ahasveros, daca la un ospat organizat "in curtea gradinii casei imparatesti era atata fast si bogatie!

Estera 1:6

"Covoare albe, verzi si albastre, erau legate cu funii de in subtire si de purpura, de niste verigi de argint si de niste stalpi de marmura.

Paturi de aur si argint stateau pe o podeala de porfir, de marmura, de sidef si de pietre negre".

Ospatul a durat sapte zile, dar pentru ca imparatul sa le arate invitatilor "bogatia stralucita a imparatiei si slava minunata a marimii lui", au fost necesare "o suta optzeci de zile".

Dar ce trist, ca acest imparat, cu imensele lui bogatii, dadea porunci cand "inima imparatului era vesela de vin".Se pare ca imparatului Ahasveros ii placea vinul, caci de multe ori se repeta expresia"pe cand imparatul bea vin".-Estera 1:10, 3:15,5:6,7:2.

Poruncile date in asemenea ipostaze, erau lipsite de intelepciune , caci in Proverbe 20:1 spune:

"Vinul este batjocoritor, bauturile tari sunt galagioase ; oricine se imbata cu ele nu este intelept"., iar in Proverbe 31:4

"Nu se cade imparatilor... sa bea vin , nici voievozilor sa umble dupa bauturi tari, ca nu cumva, band, sa uite legea si sa calce drepturile celor nenorociti".

Intr-adevar, Ahasveros a intrebat pe "inteleptii care cunosteau obiceiurile vremii ", cum s-o pedepseasca pe imparateasa Vasti, pentru ca n-a venit , atunci cand a fost chemata de imparat pentru ca acesta " sa arate frumusetea ei popoarelor si mai marilor sai, caci era frumoasa la chip"-Estera 1:11.

Daca n-ar fi fost la mijloc vinul, care" a inveselit inima imparatului", poate n-ar fi existat nici aceasta porunca lipsita de intelepciune.

Abia dupa refuzul imparatesei se da porunca imparateasca prin care era interzisa incalcarea unei porunci a imparatului.

Probabil ca, daca ar fi fost data mai inainte aceasta porunca, Vasti n-ar fi indraznit san nu se supuna poruncii imparatului.

Dar toate acestea s-au intamplat conform versetului 28 din Romani 8 , care spune:

"Toate lucrurile lucreaza impreuna, spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu".

Porunca imparatului de a nu mai fi acceptata Vasti ca imparateasa, face ca pentru poporul evreu sa vina o vreme de inviorare. Promisiunea lui Dumnezeu din 2 Cronici 6:14 se implineste si in acest caz:

"Daca poporul peste care este chemat numele Meu se va smeri, se va ruga , si va cauta fata Mea, si se va abate de la caile lui rele,-il voi asculta din ceruri, ii voi ierta pacatul".

O zi, in care evreii trebuiau sa fie "nimiciti, omorati si pierduti, tineri si batrani, prunci si femei"se transforma intr-o zi in care ei au avut voie sa piarda pe toti aceia care ii urau.-Estera 8:11.

Numai in capitala Susa, evreii "au ucis si au prapadit cinci sute de oameni."

In total au fost ucisi saptezeci si cinci de mii de oameni din cei ce le erau vrajmasi.-Estera 9:16.Aceasta zi, in care evreii s-au razbunat pe vrajmasii lor, s-a transformat intr-o zi de sarbatoare, "de bucurie si de ospat".[Estera 9:19], o zi in care "intristarea se prefacuse in bucurie".-versetul 22.

Cum a fost posibil?

Estera 2:5,6,7:

"Printre robii stramutati din Ierusalim era un iudeu numit Mardoheu , care a crescut-o pe Hadasa, adica Estera",in frica si ascultare de Dumnezeu, stiind sa cladeasca in ea un suflet curajos si iubitor de neam, aceasta Estera , ajungand, datorita frumusetii si istetimii ei, imparateasa in locul Vastiei.

De multe ori se intampla si in viata noastra asemenea lucruri.

Multe "uneltiri"si zile de nenorocire indreptate impotriva copiilor lui Dumnezeu, se transforma in zile de sarbatoare.

SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Devoționale >> Devoționale, categoria Diverse >> Devoțională SPRE BINELE CELOR CE IUBESC PE DUMNEZEU | Salvatorul.ro
meniu prim
" DE VREI SĂ FII IUBIT, FII VREDNIC DE IUBIRE! "