Devoțională Dumnezeu poate transforma ziua ta proasta intr-o zi buna

Scrisa de: +Ion_Marcel
Vizualizări: 117
Scrisa:
BBCode: [url=/devotionala/id/1723-dumnezeu-poate-transforma-ziua-ta-proasta-intr-o-zi-buna]Dumnezeu poate transforma ziua ta proasta intr-o zi buna[/url]





Estera 9:22 ... intristarea lor se prefacuse in bucurie si jalea lor in zi de sarbatoare, si sa faca din aceste zile niste zile de ospat si de bucurie, ....



Azi multi evrei sarbatoresc ziua Purim, nume derivat din soarta pe care un pagan, pe nume Haman a vrut s-o arunce asupra evreilor, privind credinta lor, in vremea cand acestia se aflau in Persia, sub regele Ahasveros.



Haman, personajul cel rau din istoria din cartea Esterei, ura evreii si s-a gandit cum sa-i extermineze. L-a facut pe regele Ahasveros sa-i permita sa emita un decret prin care sa poata distruge pe toti evreii intr-o singura zi, in a treisprezecea zi a lunii a douasprezecea a lui Adar. Dar Dumnezeu a folosit-o pe regina Estera si pe unchiul ei, Mardoheu, amandoi evrei, sa intoarca planul lui Haman si sa salveze pe evrei.



Haman a fost spanzurat pe esafodul construit pentru Mordecai, iar apoi, regele a permis Esterei si lui Mordecai sa emita un contradecret prin care evreii aveau voie sa se apere si sa-si distruga dusmanii intr-o singura zi, in a treisprezecea zi a lunii a douasprazecea a lui Adar.



Asa ca in loc ca evreii sa fie exterminati in acea zi, dusmanii lor au fost distrusi. Dumnezeu a transformat o zi rea pentru evrei, intr-o zi buna, le-a transformat intristarea in bucurie si jalea in zi de sarbatoare, dandu-le victoria asupra dusmanilor lor.



Prietene, Dumnezeu poate face la fel pentru tine, azi. El doar vrea ca tu sa ramai in odihna, in pozitia ta in Cristos. Vezi tu, datorita lucrarii terminate la cruce, a Lui Cristos, esti asezat in locurile ceresti, in Cristos, deasupra oricarei domnii si atac al celui rau. (Efeseni 2:6) Asemeni lui Mardoheu, asezat la portile regelui, care a refuzat sa se inchine in fata lui Haman, sa nu ne plecam in fata lui satan, permitandu-i sa ne scoata de pe pozitia de odihna in Cristos. Nu-i permite sa te ingrijoreze, sa te tulbure si sa te determine sa faci lucruri pentru a fi mantuit.



Estera a fost de asemenea intr-o pozitie de odihna, inainte ca Haman sa fie executat. Ea a fost asezata pe o canapea, iar Haman isi cerea viata din mainile ei. In timp ce vorbea, el a cazut accidental peste canapeaua pe care statea regina iar regele, crezand ca a vrut sa atace regina, l-a trimis la moarte.



Dragule, ramai in odihna, in lucrarea terminata a Lui Cristos si El va schimba ziua ta rea in zile de bucurie si ospat.

SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Devoționale >> Devoționale, categoria Diverse >> Devoțională Dumnezeu poate transforma ziua ta proasta intr-o zi buna | Salvatorul.ro
meniu prim
Să lăsăm ca mărturia noastră să fie scrisă cu litere destul de mari, ca lumea să o poată oricând citi!