Devoțională Mijlocul de scapare

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 106
Scrisa:
BBCode: [url=/devotionala/id/1732-mijlocul-de-scapare]Mijlocul de scapare[/url]

În ispitirea din pustie Satan i-a oferit Domnului Isus trei lucruri. Ti le oferă si tie:

1) <u>Satisfactie! </u>Lui Isus îi era foame, iar Satan L-a ispitit să transforme pietrele în pâine. Asta însemna satisfacere fără Dumnezeu, fiindcă planul lui Dumnezeu era să-Si hrănească Fiul prin intermediul îngerilor. Dar Domnul Isus a refuzat să accepte mai putin de atât – si nici tu ar trebui!



2) <u> Succes!</u> Dar a fost succes fără Dumnezeu. Ducându-L pe Domnul Isus pe acoperisul templului, Satan I-a spus: Aruncă-Te. Dumnezeu Te va proteja si toti vor crede în Tine" (parafrazare). Succes fără cruce. Scăparea cea mai usoară. Si Satan nu ti-a făcut si tie aceeasi ofertă: "Nu trebuie să-ti iei crucea. Nu trebuie să practici lepădarea de sine". Satan a mintit atunci si te minte si acum.



3) <u> Semnificatie!</u> Satan I-a oferit lui Isus împărătiile acestei lumi împreună cu slava lor dacă i Se va închina. Ce ofertă. Semnificatie fără Dumnezeu! Dar Domnul Isus l-a refuzat aducându-i aminte din Scriptură că doar Dumnezeu merită să fie slăvit.



Satan va lua fiecare dorintă legitimă pe care o ai si va încerca să te facă s-o împlinesti într-un mod nelegitim. Dar Dumnezeu "a pregătit si mijlocul să iesiti din ea". Poate spui: "Nu văd nici-o cale de scăpare". Asta este fiindcă te concentrezi asupra ispitei si nu asupra căii de scăpare. Promisiunea lui Dumnezeu de a te scăpa nu înseamnă că nu trebuie să perseverezi si să-I fii credincios. Si asemeni exemplului Domnului Isus. Implică cunoasterea si capacitatea de a folosi Scriptura. Iar asta înseamnă că atunci când scopul lui Dumnezeu de a avea victoria asupra ispitei a fost atins. Vei fi victorios!





SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Devoționale >> Devoționale, categoria Diverse >> Devoțională Mijlocul de scapare | Salvatorul.ro
meniu prim
La început era Cuvântul, și Cuvântul era cu Dumnezeu, și Cuvântul era Dumnezeu.