Devoțională Isus, Rascumparatorul nostru de drept

Scrisa de: +Ion_Marcel
Vizualizări: 83
Scrisa:
BBCode: [url=/devotionala/id/1742-isus-rascumparatorul-nostru-de-drept]Isus, Rascumparatorul nostru de drept[/url]





Ieremia 50:34 Dar puternic este Razbunatorul lor, El, al carui Nume este Domnul ostirilor. El le va apara pricina, ca sa dea odihna tarii, si sa faca pe locuitorii Babilonului sa tremure."



Ruth, o vaduva tanara, saraca si fara copii, s-a asezat la picioarele lui Boaz, cel ce avea drept de rascumparare asupra ei (Ruth3:7). Ca si ruda apropiata si ca rascumparator, Boaz putea sa o scoata din situatia critica in care se afla.



Rutz a facut pur si simplu, ceea ce-i spusese Naomi, soacra ei, adica sa se culce la picioarele lui Boaz. In obiceiurile evreiesti din acele vremuri, aceasta pozitie spunea: „Te rog ajuta-ma, esti rascumparatorul meu". Observa raspunsul lui Boaz: „Acum, fiica, nu te teme, iti voi face tot ce vei zice, caci toata cetatea stie ca esti o femeie cinstita". (Ruth3:11)



Dragilor, Boaz este o imagine a Lui Isus, care este Rascumparatorul nostru de drept. El are acest drept fiindca S-a nascut in aceasta lume ca si unul asemeni noua. Si este Rascumparator fiindca ne-a rascumparat cu un pret imens atunci cand Si-a varsat sangele pentru noi, la cruce.



Ca si Rascumparator al tau, Isus nu numai ca vrea, dar are si puterea de a restaura tot ce ai pierdut. De aceea poti merge la El sa-I spui „am gresit si acum, familia mea sufera, finantele mele scad rapid, dar eu vin la Tine, Rascumparatorul meu de drept,...". Si vei descoperi ca El te va rascumpara, caci Rascumparatorul tau este puternic. El iti va pleda cu adevarat cazul, aducandu-ti binecuvantarea eliberarii, restaurarii, prosperitatii si a libertatii de a iesi din acea situatie dificila.



Asemeni lui Ruth, asezata la picioarele lui Boaz, picioarele Lui Isus sunt locul rascumpararii si al binecuvantarii. Iair si femeia cananita, au cazut la picioarele Lui si acolo, la picioarele Lui au primit vindecarea ficelor lor.



Atunci cand iti iei locul la picioarele Lui Isus, cautand ajutor la El, asteapta-te sa primesti binecuvantarea Sa. Nu mai ai nici o teama, stiind ca, asa cum a facut Boaz cu Ruth, Isus Rascumparatorul tau ceresc, va face pentru tine tot ceea ce ai cerut!



SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Devoționale >> Devoționale, categoria Diverse >> Devoțională Isus, Rascumparatorul nostru de drept | Salvatorul.ro
meniu prim
Căci El mă va ocroti în coliba Lui în ziua necazului, mă va ascunde sub acoperișul cortului Lui, și mă va înălța pe o stâncă. ( Psalmii 27:5 )