Devoțională DE HATARUL IMPARATULUI

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 106
Scrisa:
BBCode: [url=/devotionala/id/1745-de-hatarul-imparatului]DE HATARUL IMPARATULUI[/url]





DE HATARUL IMPARATULUI





Ahaz, unul din imparatii lui Iuda, s-a infricosat afland ca imparatul Siriei vine impotriva Ierusalimului , si pentru ca el "n-a facut ce este placut inaintea Domnului",a cautat protectia oamenilor, nu a strigat catre Domnul.

In 2 Imparati 16 citim despre actiunile lui:

"Ahaz a trimis soli la Tiglat-Pileser, imparatul Asiriei, sa-i spuna:"Eu sunt robul tau si fiul tau; suie-te si izbaveste-ma din mana imparatului Asiriei si din mana imparatului lui Israel care se ridica impotriva mea".

Ce trist!

Sa chemi strainii, sa te ajute sa lupti impotriva fratilor tai!

El nu–l mai considera "frate"pe poporul Israel, ci pe cel sirian!

Dar el nu lupta astfel , doar impotriva celorlalte semintii ale lui Israel, ci inaintea lui Dumnezeu insusi.

2 Imparati 16:8,12,14,15,16:

"Ahaz a luat argintul si aurul din casa Domnului si din vistieriile casei imparatului; si l-a trimis ca dar imparatului Asiriei".

Apoi, "s-a dus la Damasc, inaintea lui Tiglat-Pileser...si vazand altarul din Damasc", i-a cerut preotului sa faca unul la fel, pe care s-a ars "arderea de tot si darul de mancare", a"indepartat dinaintea casei altarul de arama care era inaintea Domnului...cat despre altarul de arama, nu-mi pasa de el", a zis.

Toate cele legate de templu, inclusiv altarul de arama, fusesera facute dupa modelul dat de Dumnezeu lui David:

1 Cronici 28:19:

"Toate lucrarile izvodului acestuia , mi le-a facut cunoscut Domnul, insemnandu-le in scris cu mana Lui".

Si cu toate acestea, Ahaz,"de hatarul imparatului Asiriei, a schimbat in casa Domnului pridvorul Sabatului care fusese zidit acolo, precum si intrarea de afara"...

In ce stare rea poate sa ajunga omul!

Nesocoteste voia lui Dumnezeu, si de "hatarul" oamenilor, face lucruri rele, ajunge sa nu-i mai pese de lucrurile sfinte, asa cum a zis Ahaz despre altar: "Nu-mi pasa de el".

Urmarea actiunii lui Ahaz a fost foarte grava;-2 Imparati 17:14-23:

"Ei n-au ascultat... si-au intepenit grumazul....s-au luat dupa lucruri de nimic , si ei insisi n-au fost decat nimic...au parasit toate poruncile Domnului...De aceea ...Domnul i-a smerit , i-a dat in mainile jefuitorilor si a sfarsit prin a-i izgoni dinaintea Lui.

Si astfel Israel a fost dus in robie , departe de tara lui, in Asiria".

Cat de dureroasa urmare, cand renunti la voia Domnului, doar ca sa faci pe placul unor muritori...ajungi rob al acestora.



O femeie vaduva, credincioasa, avea un fiu, pe care l-a crescut in frica si ascultarea Domnului.

L-a sfatuit sa nu mearga noaptea la discoteci, la baruri sau in alte locuri, unde nu e slavit numele Domnului.

Baiatul a inteles, a fost ascultator, si s-a ferit sa intre in astfel de locuri.

Dar intr-o seara, un prieten de-al lui, un baiat din vecini, l-a rugat sa mearga cu el la un local din acelea mai deocheate, ca sa se intalneasca cu alt baiat, care-i aducea ceva casete, cd-uri...

Baiatul a refuzat initial, stiind ca-i promisese mamei ca nu va intra in astfel de locuri,dar,ca sa nu-si refuze prietenul[caci "si asa," zicea el, "eu nu prea am prieteni, o sa-l pierd si pe asta"]asa cum zice textul din 2 Imparati 16:18, "de hatarul"prietenului, s-a dus.

Acolo, insa, s-a iscat o neintelegere intre niste tineri, s-au luat la bataie, iar unul dintre ei, care bause mai mult, l-a confundat pe tanarul femeii credincioase cu un altul , din grupul adversar, si pana sa poata sa se explice, l-a injunghiat in spate .

A fost dus de urgenta la spital, a fost operat, si abia a scapat cu viata, dar a ramas cu probleme de sanatate pentru tot restul vietii...

Cat de mult rau ne poate face neascultarea si mai ales, ce dureros e sa calci peste voia Domnului, "pentru hatarul"cuiva!



Doamne, ajuta-ne sa Te cinstim cum se cuvine, sa nu acceptam sa facem ceva impotriva voii Tale, doar pentru hatarul oamenilor, fie ei chiar si "imparati"!



SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Devoționale >> Devoționale, categoria Diverse >> Devoțională DE HATARUL IMPARATULUI | Salvatorul.ro
meniu prim
Cei cu inima stricată sunt o scârbă înaintea Domnului, dar cei ce umblă fără prihană îi sunt plăcuți. ( Proverbele 11:20 )