Devoțională Harul Lui Dumnezeu este nemeritat

Scrisa de: +Ion_Marcel
Vizualizări: 78
Scrisa:
BBCode: [url=/devotionala/id/1754-harul-lui-dumnezeu-este-nemeritat]Harul Lui Dumnezeu este nemeritat[/url]





Gal 5:4 Voi, cari voiţi să fiţi socotiţi neprihăniţi prin Lege, v'aţi despărţit de Hristos; aţi căzut din har.



Ce este harul Lui Dumnezeu? Simplu spus, harul Lui Dumnezeueste binecuvantarea, cvindecarea, eliberarea si bunastarea datorate sangelui Lui Cristos. Harul Lui Dumnezeu este favor nemeritat, necastigat, pe care tu il ai numai datorita lucrarii terminate a Lui Isus de la cruce.



Fiindca harul Lui Dumnezeu se bazeaza pe lucrarea Lui Cristos si nu pe lucrarea ta, singura cale de a cadea din har este prin a crede ca poti merita, castiga harul prin supunere si fapte bune.



De exemplu, cazi din har atunci cand spui „Dumnezeu trebuie sa-mi raspunda la rugaciune fiindca m-am rugat suficient si bine”. De asemenea cazi din har cand gandesti ca datorita faptului ca slujesti in biserica sau fiindca ai scapat de un obicei prost, Dumnezeu este satisfacut si trebuie sa te binecuvanteze.



Atunci cand crezi ca prin eforturile tale si supunerea ta primesti binecuvantarile Lui Dumnezeu, devii asemeni fariseilor. Ei credeau ca erau indreptatiti prin tinerea legii si aveau dreptul astfel sa fie binecuvantati. Dar adevarul este ca atunci cand crezi ca si ei, „voiţi să fiţi socotiţi neprihăniţi prin Lege , v'aţi despărţit de Hristos; aţi căzut din har”. Asta inseamna ca ati fost separati de Cristos care este mantuirea, rascumpararea vindecatea si bunastarea voastral. Cristos a devenit neefectiv pentru tine.



Prietene, cu siguranta doresti ca Isus sa fie efectiv pentru tine caci astfel poti primi de la El miracolul de care ai nevoie. Cand El este efectiv, El este vindecare, intelepciune, biruinta pentru tine.



Prietene, pentru ca Isus sa fie mereu efectiv pentru tine, si sa nu anulezi niciodata harul Lui Dumnezeu in viata ta, aminteste-ti si crede ca esti neprihanit, justificat prin lucrarea terminata de la cruce a Lui Cristos, prin sangele Lui, ranile Lui, moartea si supunerea Sa.



SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Devoționale >> Devoționale, categoria Diverse >> Devoțională Harul Lui Dumnezeu este nemeritat | Salvatorul.ro
meniu prim
Prietenul adevărat iubește oricând, și în nenorocire ajunge ca un frate. ( Proverbele 17:17 )