Devoțională DOMNUL ITI VESTESTE CA-TI VA ZIDI O CASA

Scrisa de: +Ion_Marcel
Vizualizări: 139
Scrisa:
BBCode: [url=/devotionala/id/1768-domnul-iti-vesteste-ca-ti-va-zidi-o-casa]DOMNUL ITI VESTESTE CA-TI VA ZIDI O CASA[/url]

DOMNUL ITI VESTESTE CA-TI VA ZIDI O CASA





Dupa ce David a fost pus imparat si peste Israel, nu numai peste Iuda, si "David a cunoscut ca Dumnezeul ostirilor era cu el"-2 Samuel 5:10,12.

"David a cunoscut ca Domnul il intarea ca imparat al lui Israel, si ca-i ridica imparatia din pricina poporului Sau, Israel."

Poate si de aceea, Domnul l-a numit pe David "om dupa inima Sa", pentru ca nu s-a mandrit, n-a considerat ca a obtinut totul prin vitejia lui, ori prin intelepciunea lui, ci a inteles ca"Domnul il intarea! Domnul il ocrotea pe David oriunde se ducea".-2 samuel 8:6.

Cat de putini oameni reusesc sa inteleaga, ori sa recunoasca acest lucru! Si cat avem de pierdut in cresterea spirituala, din aceasta cauza!

In recunostinta sa, fata de ajutorul si binecuvantarea Domnului, in inima lui David s-a nascut dorinta de a construi o casa pentru Dumnezeu.

2 Samuel 7:1,2:

"Cand a locuit imparatul in casa lui, si cand i-a dat odihna Domnul , dupa ce l-a izbavit de toti vrajmasii care-l inconjurau, a zis proorocului Natan: "Iata! Eu locuiesc intr-o casa de cedru, si chivotul Domnului locuieste intr-un cort."

Admirabila observatie, nu?

Atunci, proorocul Natan ii raspunde imediat imparatului: "Du-te si fa tot ce ai in inima,caci Domnul este cu tine"!

Dar acesta era cuvantul proorocului,al omului...

Cuvantul Domnului vorbeste altfel:

2 Samuel 7:5,6.

"Asa vorbeste Domnul: "Oare tu imi vei zidi o casa ca sa locuiesc in ea?Dar eu n-am locuit intr-o casa... Am spus eu oare..."pentru ce nu-Mi zidesti o casa"?

Apoi Domnul ii aminteste lui David cum l-a luat de la oi, ca sa fie "capetenie a poporului", cum l-a ocrotit si i-a dat liniste...

Natan continua si-i spune:

"DOMNUL ITI VESTESTE CA-TI VA ZIDI O CASA."

Ni se pare cam nepotrivita afirmatia aceasta, ca doar... David a vrut sa construiasca Domnului o casa!...De ce zice Domnul ca El ii va construi lui David o casa?

Dar David, pentru ca ramasese acelasi "om dupa inima lui Dumnezeu", a inteles ce a vrut Domnul sa spuna, pentru ca imediat, in rugaciunea sa, cand "s-a dus si s-a infatisat inaintea Domnului, ", a zis:

2 Samuel 7:18,19,21,27.

"Cine sunt eu, Doamne, Dumnezeule, si ce este casa mea, de m-ai facut sa ajung unde sunt?...Si binevoiesti sa inveti pe un om cu privire la aceste lucruri, Doamne, Dumnezeule!...dupa cuvantul Tau si dupa inima Ta, Tu ai facut aceste lucruri mari, ca sa le descoperi robului Tau!...Tu insuti, Doamne al ostirilor, Dumnezeul lui Israel, Te-ai descoperit robului Tau, zicand: "Eu iti voi intemeia o casa!"

Deci nu Dumnezeu avea nevoie de o casa, ci poporul Sau, ca sa se intalneasca cu Dumnezeu, ca sa-I asculte cuvantul, sa capete ajutor si binecuvantare...

Intr-adevar, Dumnezeu ne-a facut o mare binecuvantare, ca a acceptat sa se intalneasca cu noi.

Ne face si azi aceasta mare favoare, sa vina in bisericile noastre, sa ne vorbeasca, sa ne mangaie, sa ne mustre...

Si nu numai daca suntem la un loc milioane de oameni, ci Domnul Isus, Mantuitorul nostru scump, e prezent chiar daca numai doi sau trei se strang in Numele Lui!

Oare intelegem cat de mare e bunatatea pe care ne-o arata?

Dumnezeul cel necuprins, creatorul tuturor "vazutelor si nevazutelor", sa vina sa se intalneasca cu doi oameni care n-au fost decat niste pacatosi, ca si toti ceilalti, dar pentru care El a murit, ca sa poata fi iertati!

David a inteles aceasta mare taina a indurarii lui Dumnezeu si se pare ca i-a descoperit-o si fiului sau, Solomon, caci acesta, cand s-a terminat constructia Templului,I-a spus Domnului in rugaciune:

1 Imparati 8:27:

"Dar ce! Va locui oare cu adevarat Dumnezeu pe pamant? Iata ca cerurile si cerurile cerurilor nu pot sa Te cuprinda: cu atat mai putin casa aceasta"...

Apoi Il roaga pe Domnul,ca atunci cand poporul va veni la aceasta casa, Dumnezeu "sa-l asculte din ceruri".

Si l-a ascultat si pe Solomon; i-a promis ca "va avea ochii si inima acolo", dar numai daca"vor umbla inaintea Domnului cu inima curata si cu neprihanire".-1 Imparati 9:4.

Altfel, "va lepada casa pe care a sfintit-o Numelui Sau".-1 Imp.9:7

Evreii n-au inteles , n-au vrut sa inteleaga lucrul acesta!

L-au suparat pe Dumnezeu si au crezut ca totusi El va ramane in Templu!

In Ieremia 7 :3,4,9, "Asa vorbeste Domnulostirilor, Dumnezeul lui Israel:"Indreptati-va caile si faptele, si va voi lasa sa locuiti in locul acesta.

Nu va hraniti cu nadejdi inselatoare , zicand: "Acesta este Templul Domnului, Templul Domnului, Templul Domnului!"

"Caci numai daca va veti indrepta caile si faptele , daca veti infaptui dreptatea unii fata de altii...numai asa va voi lasa sa locuiti in locul acesta...

Cum? Furati, ucideti, preacurviti, jurati stramb, aduceti tamaie lui Baal, mergeti dupa alti dumnezei pe care nu-i cunoasteti!...Si apoi veniti sa va infatisari inaintea Mea, in casa aceasta, peste care este chemat Numele Meu si ziceti:"suntem izbaviti!"...ca iarasi sa faceti aceleasi uraciuni!...va voi lepada de la fata Mea!"

O, Doamne, iarta-ne, ca uneori facem si noi ca si poporul Israel!

Ne mandrim cu biserici noi, frumoase,...

Dar Tu doresti sa vii in bisericile noastre numai daca, noi insine suntem Templul Tau!-1 Corinteni 3:16:

"Nu stiti ca voi sunteti Templul lui Dumnezeu, si ca Duhul lui Dumnezeu locuieste in voi?"

Acesta este Templul in care Dumnezeu vrea sa locuiasca: inima omului, spalata si curatata in jertfa sfanta a Domnului Isus Hristos!

Efeseni 2:22:

"Prin El si voi sunteti ziditi impreuna, ca sa fiti un lacas al lui Dumnezeu, prin Duhul."

Da , Doamne, Tu esti Cel ce ne zidesti un templu, ca si lui David!

Tu, prin sangele Tau, prin moartea Ta pe cruce, ne transformi in Templul Tau!

Slava Tie, Doamne!

1 Petru 2:5:

"Si voi, ca niste pietre vii, sunteti ziditi ca sa fiti o casa duhovniceasca."

In Marcu 13:1,2 Domnul Isus a zis ucenicilor, atunci cand acestia admirau Templul din Ierusalim: "Invatatorule, uita-te ce pietre si ce zidiri!

Isus i-a raspuns[unui ucenic]:"Vezi tu aceste ziduri mari?Nu va ramanea aici piatra peste piatra, care sa nu fie daramata!"

Si asa s-a si intamplat, ca sa inteleaga poporul evreu, si sa intelegem si noi azi, ca numai fiind ziditi pe Hristos, "piatra din capul unghiului, toata cladirea, bine inchegata, creste ca sa fie un Templu sfant in Domnul."-Efeseni 2:21.

Ajuta-ne, Doamne, sa intelegem voia Ta si umple bisericile noastre , peste care "se cheama Numele Tau, cu astfel de oameni, care sunt temple ale Duhului Sfant!

Zideste-ne, Doamne si noua, o astfel de casa!

Amin.

3martie 2008

















SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Devoționale >> Devoționale, categoria Diverse >> Devoțională DOMNUL ITI VESTESTE CA-TI VA ZIDI O CASA | Salvatorul.ro
meniu prim
Plata păcatului este moartea