Devoțională DOMNUL SA FACA CE VA CREDE

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 102
Scrisa:
BBCode: [url=/devotionala/id/1773-domnul-sa-faca-ce-va-crede]DOMNUL SA FACA CE VA CREDE[/url]

DOMNUL SA FACA CE VA CREDE





Am intalnit in Scriptura cativa oameni care au spus aceste cuvinte:"Domnul sa faca ce va crede".

Dar aceste cuvinte au fost insotite, la toti acesti oameni, si de cate oactiune,o atitudine fata de imprejurarea in care se aflau.

Primul om care a rostit aceste cuvinte, a fost preotul Eli, cand Samuel "i-a istorisit tot, fara sa-i ascunda nimic, " din ce zisese Domnul, referitor la fiii lui, Hofni si Fineas, care"se faceau vinovati inaintea Domnului de un foarte mare pacat"si pe care, Domnul a spus ca-i va pedepsi. Domnul ii spune lui Samuel la 1 Samuel 3:13:

"I-am spus[lui Eli] ca vreau sa pedepsesc casa lui pentru totdeauna, din pricina faradelegii de care are cunostinta , si prin care fiii lui s-au facut vrednici de lepadat, fara ca el sa-i fi oprit".

De nenumarate ori, Dumnezeu a avertizat pe poporul evreu , atunci cand pacatuia. Daca poporul se caia, Dumnezeu il ierta, sau ii micsora pedeapsa. Asa s-a intamplat si atunci cand Moise s-a rugat pentru poporul care pacatuise si "Domnul l-a ascultat si n-a nimicit poporul".

Dar preotul Eli n-a mijlocit inaintea lui Dumnezeu pentru fiii lui, nici nu i-a pedepsit, ci doar i-a mustrat cu blandete:

1 Samuel 2:24

"Nu, copii, ce aud spunandu-se despre voi, nu este bine; voi faceti pe poporul Domnului sa pacatuiasca". Aceasta a fost singura masura pe care Eli a luat-o fata de fiii sai, care faceau pacate grele la cortul Domnului.

Cand i-a fost vestita pedeapsa, el a spus doar: "Domnul este acesta, sa faca ce va crede!"

E bine sa spui asa, sa "te lasi sub mana tare a lui Dumnezeu", dar depinde de atitudinea pe care o ai fata de situatia creata.

Eli a preferat sa nu faca nimic, si acest fapt a adus pedeapsa anuntata; Hofni si Fineas au murit in lupta cu filistenii.

Alt om care a rostit cuvinte asemanatoare cu acestea, a fost Ezechia, imparatul lui Iuda, care si-a pus increderea in Domnul, cel caruia Domnul i-a lungit firul vietii cu inca cincisprezece ani , pentru ca s-a smerit si s-a rugat Domnului.

2 Cronici 32:26

"Atunci Ezechia s-a smerit din mandria lui..."

dar atunci cand Domnul l-a mustrat ca a aratat imparatului Babilonului toate bogatiile, si i-a spus ca-l va pedepsi, si urmasii lui vor fi robi in Babilon, Ezechia se multumeste sa spuna doar aceste cuvinte:

"Cuvantul Domnului, pe care l-ai rostit, este bun. Caci, a adaugat el, macar in timpul vietii mele va fi pace si liniste!"

El, care se rugase Domnului si-l ascultase, de data aceasta n-a mai mijlocit, nu s-a rugat, ci s-a multumit ca nenorocirile nu se vor intampla in timpul vietii lui.

Inca un om care spune "Domnul sa faca ce va crede", este Ioab, conducatorul armatei imparatului David.

El este singurul care are atitudinea corecta, atunci cand asupra poporului Israel vin armatele unite ale sirienilor si ale fiilor lui Amon.

Ioab a vazut ca are sa lupte si inainte si inapoi."

Si-a organizat armata si a spus fratelui sau, Abisai, care conducea o alta parte a armatei:

2 Samuel 10:12

"Fii tare, si sa ne aratam plini de barbatie pentru poporul nostru si pentru cetatile Dumnezeului nostru; si Domnul sa faca ce va crede!"

Cu alte cuvinte, faca-se voia Domnului, caci El este Stapanul, dar noi trebuie sa ne facem datoria noastra!

Aceasta e cea mai buna atitudine pe care o putem avea ; de supunere totala fata de voia lui Dumnezeu, dar si actiune hotarata de a face voia Lui.

Si ceea ce a zis, Ioab a si facut;"Ioab cu poporul lui a inaintat la lupta impotriva sirienilor, si ei au luat-o la fuga dinaintea lui.-2 Samuel 10:13.

Aceasta este atitudinea pe care trebuie s-o avem si noi fata de eul nostru, fata de firea pamanteasca, "sirienii si fiii lui Amon"din viata noastra, si sa-i distrugem definitiv, asa cum a facut si David in aceeasi lupta:" A lovit si pe capetenia ostirii lor, Sobac, care a murit pe loc".

Atunci putem sa zicem:"Domnul sa faca ce va crede!".

Dumnezeu face voia Lui, dar in viata aceasta, avem si noi partea noastra de lucrare, nu trebuie sa stam pasivi.

Dupa ce ti-ai predat viata Domnului, lasa "firea veche rastignita" si apoi poti sta in asteptare ca David: Psalmul 39:9

"Stau mut, nu deschid gura,

caci Tu lucrezi".

Domnul lucreaza in noi, numai daca El este unicul stapan al inimii noastre.

Domnul Isus ne spune in pilda semanatorului din Luca 8:15

"samanta care a cazut pe pamant bun, sunt aceia care, dupa ce au crezut Cuvantul, il tin intr-o inima buna si curata, si fac roada in rabdare". Apostolul Pavel ne spune in 1 Tesaloniceni 3:13:

"ca sa vi se intareasca inimile si sa fie fara prihana in sfintenie, inaintea lui Dumnezeu, Tatal nostru, la venirea Domnului nostru Isus Hristos impreuna cu toti sfintii Sai".

Iar la 1 Tesaloniceni 4:7,8

"Caci Dumnezeu nu ne-a chemat la necuratie, ci la sfintire.

De aceea, cine nesocoteste aceste invataturi, nesocoteste nu pe om, ci pe Dumnezeu, care v-a dat si Duhul sau cel Sfant".



Ajuta-ne, Doamne, sa ne supunem in totul voii Tale si sa nu incetam a lupta "lupta cea buna a credintei"!









SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Devoționale >> Devoționale, categoria Diverse >> Devoțională DOMNUL SA FACA CE VA CREDE | Salvatorul.ro
meniu prim
Trăiește clipa, și apreciază valoarea celor ce îți influențează viața! ( Anonim )