Devoțională Marturisindu-L

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 96
Scrisa:
BBCode: [url=/devotionala/id/1827-marturisindu-l]Marturisindu-L[/url]

Draga mea,

M-ai intrebat cum L-am cunoscut si unde L-am intalnit pe Domnul Nostru.

Povestea e un pic mai lunga... Pana prin 1991 am fost ateu convins.In acel an sotul meu s-a botezat la neoprotestanti iar eu am fost shocata. Atunci am luat Biblia in mana si am spus prima mea rugaciune: "Dumnezeule, daca existi, vreau sa cunosc adevarul!!!". Iar Domnul harului, mi-a privit, mi-a cunoscut si mi-a iubit inima si mi s-a revelat prin Cuvant in asa fel incat in momentul cand am inceput sa citesc din Biblie, intelegeam tot ce citeam, caci El imi explica prin Duhul Sau. Am primit har. Am mers cam zece ani la o biserica neoprotestanta unde am fost si botezata, dar sufletul meu nu-si gasea pacea, nu eram implinita, ci mereu frustrata si tematoare, caci nu ma puteam ridica la standardele Lui Dumnezeu.

Ma simteam nevrednica de El si imi inchipuiam ca nu merit decat pedeapsa pentru esecurile mele.

Nu eram fericita si sufletul meu a murit incet... Nu eram fericita nici in casnicie, am facut o depresie urata cu o combinatie de anorexie si bulimie, am stat zece zile in perfuzii si atunci, sufletul meu, mort, a fost luat in brate de Domnul. Mi-a vazut chinul si zbaterea, neputinta... si mi-a promis ca daca Il las sa ma iubeasca, totul va fi ok. Nu-mi cere nimic, decat sa ma las iubita.

Eram atat de pierduta... sigur ca aveam nevoie sa fiu iubita. Am acceptat. Din acel moment, dragostea Lui m-a invaluit ca un scut, mi-a patruns in suflet si l-a renascut, nou, plin de viata, plin de dragostea Lui Dumnezeu. Atunci, am inceput sa-L cunosc cu adevarat pe Cel care este Dragoste. Mi-a descoperit cat de mult ma iubeste aratandu-mi pe Fiul sau, propriul Sau Fiu, pe care L-a dat ca pret de rasumparare pentru mine personal. Atat de mult m-a iubit si ma iubeste. Nimic nu e prea greu pentru El sau putin important, cand este vorba de mine. Si stii ce??? Nu-mi cerea nimic in schimb!!! Asta a fost cea mai mare uimire a mea. Mi L-a dat pe Cristos si impreuna cu el mi-a dat toate lucrurile fara sa-mi ceara nimic in schimb. I-am spus "Dar cum Doamne? Nu trebuie sa fiu buna, sa fiu iertatoare, sa fiu fara pacat, sa ma jertfesc pentru altii, sa... Sa merit ca Tu sa ma iubesti si sa mi Te daruiesti in intregime???"

"Iubita Mea copila, Eu te iubesc asa cum esti si in ochii mei esti sfintita si desavarsita odata pentru totdeauna, fiindca L-ai acceptat pe Fiul Meu ca Domn si Salvator al vietii tale. Nu-ti cer altceva, El a platit pentru ca tu sa nu mai ai nici o pata. Tine-ti ochii atintiti la Fiul Meu preaiubit, privindu-te prin ochii Mei, nu te uita la lucrurile trecatoare ale lumii acesteia, accepta pacea pe care ti-o da El si bucura-te. Si facand astfel, Duhul Meu, te va schimba din slava in slava, vei fi transformata de atingerea Lui si vei da roada bogata, rodita de El in tine".

Cine Il cauta cu adevarat, Il gaseste si El se va lasa gasit si cunoscut dupa cum Il prezinta Ioan3:16.

Si astfel am inceput minunata aventura a cunoasterii Lui Dumnezeu, asa cum este El, asa cum vrea El sa fie cunoscut de noi si asa cum ni L-a infatisat Fiul, pe Tatal Sau si cum ni-L descopera Duhul sau direct in inima.

Acum, inima mea e plina de bucurie, sunt implinita in relatia cu Domnul meu, am pace si odihna de toate partile, un viitor si o nadejde, asa cum mi-a promis, deci sunt implinita. Viata mea se afla in mainile Lui si unde ar putea sta mai bine decat acolo??? Iar ceea ce este minunat este ca am pace chiar si atunci cand gresesc fiindca stiu ca El ma iubeste si atunci la fel de mult, ma accepta asa cum sunt si ma binecuvanteaza nu datorita faptelor mele ci datorita sangelui Fiului Sau.

El m-a invatat ca masura cu care Il cunosc este masura in care El se manifesta in viata mea. Daca ma incred intr-un Dumnezeu atotputernic, care ma iubeste neconditionat si care este 100% pentru mine, daca ma incred in dragostea Lui pentru mine, un astfel de Dumnezeu se va manifesta in viata mea. Daca Dumnezeul in care cred este mereu la panda cautandu-mi greselile si dandu-mi binecuvantarile doar cand sunt cuminte iar cand gresesc, ma "corecteaza" dandu-mi boli, necazuri, lipsuri, ca eu astfel sa invat sa fiu mai aproape de El... un astfel de Dumnezeu voi avea si o astfel de viata.

Eu imi gasesc desfatarea in Dumnezeul meu si stiu ca si El, isi gaseste placerea in mine, indiferent de faptele mele, caci beneficiez de harul lucrarii terminate si desavarsite a Lui Cristos, de la cruce.



Si astfel, viata mea e implinita prin harul Sau. Acum si in vesnicii. Asa ca inima mea Il lauda si-I multumeste caci a Lui este toata slava si onoarea pentru tot ce este bun.

SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Devoționale >> Devoționale, categoria Diverse >> Devoțională Marturisindu-L | Salvatorul.ro
meniu prim
Tot așa, și credința: dacă n-are fapte, este moartă în ea însăși. ( Iacov 2:17 )