Devoțională Numai adevarul

Scrisa de: +Ion_Marcel
Vizualizări: 92
Scrisa:
BBCode: [url=/devotionala/id/1835-numai-adevarul]Numai adevarul[/url]



New Creation Church – Singapore







Lev 2:11 Niciunul din darurile, pe cari le veţi aduce ca jertfă de mîncare înaintea Domnului, să nu fie făcut cu aluat; căci nu trebuie să ardeţi nimic cu aluat sau cu miere, ca jertfă de mîncare mistuită de foc înaintea Domnului.



Cand eram un tanar crestin, am auzit o ilustratie a psalmului 23 despre pastorii care uneori rup picioarele oilor care se tot indeparteaza de turma, ca sa le invete o lectie. Acea invatatura eronata – „Domnul este Pastorul meu, El imi rupe picioarele..." – mi-a ramas intiparita in minte pentru ani de zile, provocandu-mi o teama nenecesara de pedeapsa Lui Dumnezeu cand simteam ca ma indepartez de El.



Astfel de invataturi eronate sunt „aluatul" la care se refera Dumnezeu. De aceea Isus a prevenit ucenicii „Luati aminte la aluatul fariseilor si saducheilor" (Matei16:6). Aluatul fariseilor, era doctrina lor legalista care judeca si condamna pe cei care nu reusesc sa tina legea. Aluatul saducheilor era doctrina lor umanista care nesocotea supranaturalul crezand ca totul poate fi explicat in natural.



Cand Dumnezeu a spus poporului Sau in Levitic 2:11 „Niciunul din darurile, pe cari le veţi aduce ca jertfă de mîncare înaintea Domnului, să nu fie făcut cu aluat", ni se reaminteste ca felul in care-L apreciem pe Isus, sa nu fie amestecat cu invataturi gresite. De exemplu, atunci cand vorbim despre a suferi impreuna cu Cristos (Romani8:17), nu vorbim despre boala, neputinta sau lipsuri, din care Isus ne-a rascumparat, ci despre suferinta persecutiei, a dispretului si a respingerii din cauza Numelui Sau, lucru cu care ne putem confrunta ca si crestini.



Prietene, ceea ce tu crezi despre Isus, este important, fiindca Duhul Sfant marturiseste numai impreuna cu adevarul (Ioan16:13). Cere-I sa-ti dezvaluie frumusetea Lui Cristos si a lucrarii Sale terminate atunci cand citesti Cuvantul Lui Dumnezeu. Afla din Cuvant, cum te-a rascumparat Cristos de sub orice blestem si a platit pentru ca tu sa te bucuri de binecuvantarile Lui Dumnezeu prin jertfa Sa de la cruce.



Scapa de aluat, in ceea ce crezi. Crede si declara ca esti vindecat, nu bolnav, ce esti prosper, nu sarac, ca ai de toate si nu duci lipsa. Si atunci cand incepi sa crezi si sa marturisesti adevarul, Duhul sfant te va unge pentru a primi vindecarea, bunastarea, binecuvantarile si miracolele de care ai nevoie.



SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Devoționale >> Devoționale, categoria Diverse >> Devoțională Numai adevarul | Salvatorul.ro
meniu prim
Lăudați pe Domnul! Căci este frumos să lăudăm pe Dumnezeul nostru, căci este plăcut, și se cuvine să-L lăudăm. ( Psalmii 147:1 )