Devoțională Ce fel de neprihanit vrei sa fii?

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 87
Scrisa:
BBCode: [url=/devotionala/id/1847-ce-fel-de-neprihanit-vrei-sa-fii]Ce fel de neprihanit vrei sa fii?[/url]

New Creation Church – Singapore



Gen 24:1 Avraam era bătrîn, înaintat în vîrstă; şi Domnul binecuvîntase pe Avraam în orice lucru.



Biblia spune ca Avraam a fost neprihanit. Dar tu stii ca si nepotul sau Lot a fost de asemenea neprihanit?(2Petru2:7-8) Totusi cei doi au trait vieti foarte deferite. Desi amandoi au trait sub harul Lui Dumnezeu cu 400 de ani inainte de a fi data Legea, Avraam a fost foarte binecuvantat in timp ce Lot a pierdut mult.



Ambii aveau multe cirezi si turme iar atunci cand pastorii lor au inceput sa se certe pentru teritoriu, Avraam a luat initiativa de a face pace. Ba chiar l-a lasat pe Lot sa aleaga teritoriul pe care si-l dorea. Ambii au fost neprihaniti dar unul a fost mai plin de har decat celalalt.



Lot a ales campia Iordanului unde se aflau Sodoma si Gomora. Campia era bine udata de ape. El a locuit in cetatile de acolo si si-a intins corturile in apropierea Sodomei ca pana la urma sa locuiasca in Sodoma.



Acum, Sodoma si Gomora, in Biblie reprezinta modul de viata pacatos. Unii crestini gandesc „din moment ce sunt neprihanit prin credinta si sub harul Lui Dumnezeu, ce daca traiesc un mod de viata pacatos?"



Hai sa invatam de la Lot. Lot, la inceput a vazut Sodoma, apoi picioarele lui s-au indreptat catre ea si in final a locuit in ea. Imi placee ceea ce un mare om al Lui Dumnezeu a spus „pacatul te va duce mai departe decat vrei sa mergi, te va tine mai mult decat vrei sa stai si te va costa mai mult decat vrei sa platesti"



Ce a trebuit Lot sa plateasca pana la urma? A fost capturat cand patru regi au pradat Sodoma si Gomora si chiar si dupa ce Avraam l-a salvat cu ajutorul Lui Dumnezeu, el nu si-a invatat lectia. A mers inapoi in Sodoma. Unii crestini traiesc de la o eliberare la alta. De exemplu, Dumnezeu ii scapa de datoriile care le au si ei fug imediat pentru a-si face altele. Sodoma si Gomora au fost pana la urma distruse iar Lot a scapat doar cu hainele de pe el si si-a pierdut sotia in timpul acelui eveniment.



Prietene, tu esti neprihanirea Lui Dumnezeu in Isus Cristos. Dumnezeu este sursa tuturor binecuvantarilor tale, nu placerile pacatoase ale lumii. Cere-I Duhului sa-ti arate cine esti in Cristos si tot ceea ce deja ai in El. Alege sa fii ca Avraam care a avut inima pentru Dumnezeu si asemeni lui Avraam, fii binecuvantat in toate lucrurile.



SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Devoționale >> Devoționale, categoria Diverse >> Devoțională Ce fel de neprihanit vrei sa fii? | Salvatorul.ro
meniu prim
Asigură-te că lucrul pentru care trăieşti merită să mori pentru el!