Devoțională Stand sub ocrotirea Celui PreaInalt

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 100
Scrisa:
BBCode: [url=/devotionala/id/1862-stand-sub-ocrotirea-celui-preainalt]Stand sub ocrotirea Celui PreaInalt[/url]





Psa 91:1 Celce stă supt ocrotirea Celui Prea Înalt, şi se odihneşte la umbra Celui Atoputernic,



In Vechiul Testament, era un loc unde Dumnezeu se intalnea cu poporul Sau. In Exodul25:22 Dumnezeu spune „Acolo Mă voi întîlni cu tine; şi dela înălţimea capacului ispăşirii, dintre cei doi heruvimi aşezaţi pe chivotul mărturiei,". Acest loc de afla deasupra capacului marturiei, peste chivotul legamantului intre aripile celor doi heruvimi. Psalmistul numeste acest loc „sub ocrotirea Celui Preainalt, la adapostul Celui Atotputernic".



Capacul Ispasirii, acoperea chivotul care continea cele trei elemente reprezentand rebeliunea omului: vasul de aur cu mana, rebeliunea omului fata de proviziile oferite de Dumnezeu, cele doua table ale legii, rebeliunea omului fata de standardele Lui Dumnezeu si toiagul lui Aaron, reprezentand rebeliunea omului fata de autoritatea Lui Dumnezeu. Odata pe an, in ziua ispasirii, marele preot stropea sangele animalelor sacrificate, pe capacul ispasirii si astfel facea ispasirea pentru pacatele Israelului.



Azi, nu sangele animalelor face ispasire pentru pacatele noastre, ci sfantul sange al Fiului Lui Dumnezeu(Romani3:24-25). Cuvantul grec pentru ispasire, hilasterion, inseamna, literar, capacul ispasirii. Astfel, Cristos este ispasirea noastra pe capacul ispasirii. Sangele Lui vorbeste pentru noi si-L aseaza pe Dumnezeu de partea noastra. El nu ne vede rebeliunea. El vede sangele Fiului sau si ne accepta.



De aceea putem veni cu indrazneala sub ocrotirea Celui PreaInalt, in Cristos si sa ne simtim in siguranta caci avem tot dreptul sa ne aflam in prezenta Lui. Putem veni in fata Lui Dumnezeu plini de indrazneala pentru a primi indurare si a gasi har in vreme de nevoie (Evrei4:16)



Si fiindca Cristos, capacul ispasirii noastre, ne acopera cu sangele Lui, ne aflam sub protectia Lui Dumnezeu. Suntem sub ocrotirea Celui PreaInalt, la umbra Celui Atotputernic. Aici, nici un rau nu ne poate ajunge si nici o plaga nu se poate apropia de noi(Ps91:9-10). Sub ocrotirea Celui PreaInalt, suntem favorizati si protejati de rau.

SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Devoționale >> Devoționale, categoria Diverse >> Devoțională Stand sub ocrotirea Celui PreaInalt | Salvatorul.ro
meniu prim
Ascultă sfaturile și primește învățătură, ca să fii înțelept pe viitor!