Devoțională Iarta si lasa pe Dumnezeu sa aiba grija de rest

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 110
Scrisa:
BBCode: [url=/devotionala/id/1876-iarta-si-lasa-pe-dumnezeu-sa-aiba-grija-de-rest]Iarta si lasa pe Dumnezeu sa aiba grija de rest[/url]



New Creation Church – Singapore



Eph 4:32 Dimpotrivă, fiţi buni unii cu alţii, miloşi, şi iertaţi-vă unul pe altul, cum v'a iertat şi Dumnezeu pe voi în Hristos.



Oamenilor le place sa spuna „pot ierta dar nu pot uita". Ai mai auzit aceasta afirmatie si inainte? In primul rand, niciunde in Biblie nu scrie ca Dumnezeu ne spune sa iertam si apoi sa uitam. Nu este biblic. Diavolul adauga aici ceva care face ca tot acest lucru sa devina o povara.



Dumnezeu ne spune doar ca sa iertam fiindca si El ne-a iertat in Cristos o datorie pe care nu o puteam plati. Atunci cand facem acest lucru,ne facem o favoare fiindca amaraciunea si neiertarea ramase in inima, ne distrug sanatatea.



Asa ca doar iarta si lasa pe Dumnezeu sa aiba grija de rest. Atunci cand ierti cu adevarat, uneori, El te face sa uiti. Dar alteori, tu inca iti mai amintesti incidentul fiindca a fost o situatie majora in viata ta. Totusi, atunci cand privesti inapoi la ea, durerea nu mai exista. Tepusul a disparut si tu nu ai amaraciune.



Iosif i-a iertat pe fratii sai inainte ca ei sa vina si sa se inchine inaintea lui. Si-a amintit ceea ce ei i-au facut, dar nu cu amaraciune (Geneza51:15-21). Asa ca poti sa-ti amintesti incidentul, dar amaraciunea s-a dus fiindca ai pus crucea in actiune: „Dumnezeu m-a iertat in Cristos asa ca si eu te iert pe tine!".



Atunci cand ierti, iarta prin credinta, nu prin simturi. Noi traim prin credinta nu prin simturi (2Corinteni5:7). Unii asteapta sa simta „astept Tata ca sa simt ca pot sa iert". Vei astepta mult si bine.



Iarta prin credinta si fa-o odata pentru totdeauna. Petrece timp in rugaciune, ia-ti un jurnal si scrie „Tata, aduc aceasta persoana inaintea ta, stii ce mi-a facut, dar asa cum tu m-ai iertat in Cristos la cruce cu toate ca nu meritam, prin credinta, eu acum iert aceasta persoana si las mania mea impotriva ei, sa dispara, in Numele Lui Isus, amin".



Odata ce ai iertat prin credinta in acest fel, vei vedea tepusul amaraciunii indepartat din inima ta. Vei experimenta pacea si bucuria Lui Dumnezeu umplandu-ti inima si vei vedea o mai mare masura de implinire in trupul tau.







SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Devoționale >> Devoționale, categoria Diverse >> Devoțională Iarta si lasa pe Dumnezeu sa aiba grija de rest | Salvatorul.ro
meniu prim
Grăbește, Dumnezeule de mă izbăvește! Grăbește de-mi ajută, Doamne! ( Psalmii 33:22 )