Devoțională CE AUDE DUMNEZEU

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 79
Scrisa:
BBCode: [url=/devotionala/id/1880-ce-aude-dumnezeu]CE AUDE DUMNEZEU[/url]



CE AUDE DUMNEZEU



Am citit undeva, ca prin tehnologia electronica de azi, orice glas poate fi ascultat,chiar daca acesta vorbeste, ori canta, intr-o mare multime de oameni.Se poate separa si asculta o singura voce , din mii, ori zeci de mii.

Aceasta m-a facut sa inteleg cat de simplu este pentru Dumnezeu sa faca acest lucru, sa-l "auda "pe fiecare dintre noi...

Daca oamenii au reusit sa faca acest lucru, cu atat mai mult Dumnezeu, care l-a creat pe om!Asa ni se spune in Psalmul 94 :9 :

"Cel ce a sadit urechea, s-ar putea sa n-auda?"

M-am gandit si la un alt lucru, si mai simplu:o mama poate sa-si auda copilul plangand, chiar daca in acelasi timp se mai aud multe alte felurite zgomote.

De ce? Pentru ca ea e in stare de veghe, ei ii pasa de copilul ei si-I distinge plansul din alte zeci de zgomote care ajung la urechea ei.

Cu atat mai mult Domnul nostru, caruia ii pasa de noi mai mult decat ii pasa unei mame de copilul ei:

Isaia 49 :15 : "Poate o femeie sa uite pe copilul pe care-l alapteaza, si sa n-aiba mila de rodul pantecelui ei? Dar chiar daca l-ar uita, totusi Eu nu te voi uita cu niciun chip. Iata ca te-am sapat pe mainile Mele.."

Ce mare binecuvantare, sa fi sapat pe mainile lui Dumnezeu! Si El ne-a "sapat’pe mainile Lui, cand acestea au fost strapunse pe cruce, pentru pacatele noastre...

In Genesa si Exod, ni se spune de multe ori ce a auzit Dumnezeu:Genesa 21 :17 :

-"Dumnezeu a auzit glasul copilului; si ingerul lui Dumnezeu a strigat din cer pe Agar, si I-a zis: Ce ai tu, Agar? Nu te teme, caci Dumnezeu a auzit glasul copilului in locul unde este"., De asemenea ,Domnul "o gasise " pe Agar , cand, insarcinata fiind, a fugit in pustiu.



Ce stare grea..sa ajungi sa fugi in pustiu , sa preferi sa mori acolo, singur..

Ai ajuns acolo vreodata?Dar si de acolo, Dumnezeu te aude te gaseste si te scoate..



-In Exod 2 :23, 25, ni se spune ca poporul evreu suferea in robia Egiptului , "gemeau inca din pricina robiei, si scoteau strigate deznadajduite.Strigatele acestea, pe care li le smulgea robia, s-au suit pana la Dumnezeu. Dumnezeu a auzit gemetele lor, si si-a adus aminte de legamantul Sau...a privit spre copiii lui Israel si a luat cunostinta de ei."iar in Exod 3 : 7, 9 :

"Am vazut asuprirea poporului Meu..am auzit strigatele pe care le scoate din pricina asupritorilor lui; caci ii cunosc durerile...M-am pogorat ca sa-I izbavesc...strigatele israelitilor au ajuns pana la Mine..."

Lui Dumnezeu nu-I sunt indiferente suferintele noastre, gemetele noastre, El le aude, chiar daca nimeni altcineva nu vrea sa le auda.



Suferi? Nu uita ca Domnul iti aude gemetele...



- Dar Domnul aude si strigatele pacatelor oamenilor.

In Genesa 18 : 20,21 ; " Domnul a zis; strigatul impotriva Sodomei si Gomorei s-a marit, si pacatul intr-adevar este nespus de greu. De aceea , Ma voi pogora acum sa vad daca in adevar au lucrat in totul dupa zvonul venit pana la Mine "

- In Psalmul 65 :2 ni se spune: "Tu asculti rugaciunea..."Dumnezeu asculta rugaciunile noastre.iar in Isaia 49 :8 : "In vremea indurarii te voi asculta, si in ziua mantuirii te voi ajuta;te voi pazi.."Si mai mult decat atat, El promite:" Ieremia 29 :12." Ma veti ruga si va voi asculta"Mi se pare minunata chiar si ordinea in care ni se spune ca Dumnezeu aude ;

- Intai plansul copilului

- Apoi pe femeia parasita

- Apoi pe cei ce sufera

- Abia dupa aceea asculta strigatele pacatelor-oamenii au recunoscut ca le aude si pe acestea, de aceea au scos expresia de pacate

- " strigatoare la cer".

- Dar slava Domnului, El aude si rugaciunile!





In orice stare ai fi, din cele mentionate mai sus, nu uita ca Dumnezeu aude!



SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Devoționale >> Devoționale, categoria Diverse >> Devoțională CE AUDE DUMNEZEU | Salvatorul.ro
meniu prim
Nu mustra pe cel batjocoritor, ca să nu te urască; mustră pe înțelept, și el te va iubi. ( Proverbele 9:8 )