Devoțională Ce faci cu iscusinta?

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 76
Scrisa:
BBCode: [url=/devotionala/id/1889-ce-faci-cu-iscusinta]Ce faci cu iscusinta?[/url]

Ce faci cu iscusinta?





In Exod 31 :2-6, ni se spune:

"Sa stii ca am ales pe Betaleel, fiul lui Hur, din semintia lui Iuda.L-am umplut cu Duhul lui Dumnezeu , I-am dat un duh de intelepciune, pricepere si stiinta pentru tot felul de lucrari, I-am dat putere sa nascoceasca tot felul de lucrari mestesugite ....Am dat pricepere in mintea tuturor celor ce sunt iscusiti, ca sa faca tot ce ti-am poruncit."



Pare un lucru de mirare ceea ce citim, ca , adica, orice pricepere, orice intelepciune, e data de Dumnezeu, dar Cuvantul spune clar " L-am umplut cu Duhul lui Dumnezeu, I-am dat un duh de pricepere".

Asta ne rastoarna complet gandirea noastra, omeneasca.

Suntem intotdeauna inclinati sa credem ca priceperea e meritul nostru, ca am muncit mult si greu pana am capatat-o..

Daca avem o meserie si o facem cu multa pricepere, credem ca suntem mai grozavi ca altii si pentru asta meritam o rasplata mai mare, sau... macar niste laude... Iar daca nimeni nu vede, nu ne lauda, ne simtim ofensati.

De fapt, adevarul e altul; faptul ca Dumnezeu ne-a inzestrat cu o pricepere, un talent, ne obliga sa-l folosim si pentru noi, si pentru semenii nostri, dar si pentru Dumnezeu.

Cat am gresit in aceasta privinta!

In regimul trecut, cand era proverbul "noi ne facem ca muncim, iar statul se face ca ne plateste", ca si crestina, cautam sa nu tin cont de acest proverb, cautam sa fac totul cat mai bine, sa muncesc cu toata priceperea.

Dar salariul era acelasi cu al altora, care ziceau : "ziua trece, leafa merge"...

Din cauza asta, am avut multa amaraciune in inima si au trecut greu multi ani de serviciu.Abia mult mai tarziu, citind acest text si pe cel din

Exod 35 :31-35, am inteles ca priceperea si talentul erau de la Dumnezeu si deci, pentru El lucrez si El ma va rasplati.

Asta m-a scapat de amaraciune , de nemultumire, si m-a ajutat sa muncesc cu bucurie, caci rasplata dreapta numai Domnul o poate da.



A doua problema este ca Dumnezeu ne da pricepere in unele lucruri, pentru a le folosi si in slujba Lui. Prea mult credem ca numai pentru folosul nostru trebuie sa ne intrebuintam iscusinta . Credem ca pentru Dumnezeu putem folosi doar darul de a predica, de a recita, de a canta.

Dar Dumnezeu vrea sa foloseasca toata priceperea noastra , in orice domeniu ar fi ea. Am primit doua lectii in acest sens., pe care nu le voi uita.

O sora credincioasa era saraca. Nu avea bunuri , din care sa dea in numele Domnului si nici talente deosebite nu avea. Dar stia sa impleteasca ciorapi de lana. Si atunci s-a decis sa foloseasca pentru Domnul aceasta pricepere.

Asa ca totdeauna avea cu ea ghemul cu fire de lana si andrelele.

Pentru ca traia la tara, avea mult de munca in ograda, la camp, dar in putinele clipe de repaos, nu se odihnea, ci impletea ciorapi si ii daruia copiilor saraci, tinerilor care plecau in armata, oamenilor batrani. De multe ori statea si noaptea si lucra, iar vecinii vedeau adeseori lampa aprinsa la fereastra ei.

Tot satul o cunostea; aproape in fiecare familie din sat era cate o persoana care avea in picioare ciorapi impletiti de ea. Iar lucrarea ei pentru Domnul a intors la Dumnezeu multi oameni, pentru ca ,odata cu ciorapii, ea daruia si cate un cuvant bun, de incurajare, din partea lui Dumnezeu.

A doua lectie am invatat-o de la un frate, care era zidar.

A muncit mult, a si castigat mult,dar a fost totdeauna recunoscator Domnului, ca I-a dat pricepere si putere de munca.

Intre fratii lui de credinta, era si o familie mai tanara, care a dorit sa-si faca o casa. Si pentru ca nu aveau bani suficienti, au au hotarat sa faca o casuta mai mica, dupa puterea lor.

Au cumparat materialele necesare, dar nu mai aveau bani ca sa plateasca o echipa de constructori, ca sa le ridice casa.

Fratele nostru I-a incurajat , dar nu numai atat , ci a venit si le-a zidit casa, iar ei, impreuna cu copiii, ii carau materialele.

Si pentru asta, n-a vrut sa primeasca nicio rasplata ,ci le-a spus ca a lucrat pentru Domnul.

Mare bucurie le-a facut! Mai ales copiii lor, care au lucrat cu tragere de inima, impreuna cu parintii, n-au uitat niciodata fapta plina de dragoste a acestuia.



Poate si noi avem talente deosebite, poate suntem priceputi in multe domenii..

Ajuta-ne, Doamne, sa folosim iscusinta noastra si pentru numele Tau, nu numai spre binele nostru!

Pentru ca Domnul zice si despre noi, ca despre Betaleel:

"sa stiti, ca am ales pe....[numele nostru]...I-am dat un duh de intelepciune, de pricepere..."

Da, este adevarat, pentru ca in versetul 6 din exod 31, zice:" am dat pricepere in mintea TUTUROR celor ce sunt iscusiti, ca sa faca tot ce ti-am poruncit".



Ce pricepere ai? Cum o poti folosi pentru Dumnezeu?



SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Devoționale >> Devoționale, categoria Diverse >> Devoțională Ce faci cu iscusinta? | Salvatorul.ro
meniu prim
Dacă vorbește cineva, să vorbească cuvintele lui Dumnezeu. Dacă slujește cineva, să slujească după puterea pe care i-o dă Dumnezeu, pentru ca în toate lucrurile să fie slăvit Dumnezeu, prin Isus Hristos, a căruia este slava si puterea în vecii vecilor! Amin. ( 1 Petru 4:11 )