Devoțională Isus a platit in plus pentru datoria pe care tu nu o puteai plati

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 109
Scrisa:
BBCode: [url=/devotionala/id/1970-isus-a-platit-in-plus-pentru-datoria-pe-care-tu-nu-o-puteai-plati]Isus a platit in plus pentru datoria pe care tu nu o puteai plati[/url]

Heb 10:22 să ne apropiem cu o inimă curată, cu credinţă deplină, cu inimile stropite şi curăţite de un cuget rău, şi cu trupul spălat cu o apă curată.



As vrea sa-mi imaginez acest scenariu: imprumuti o suma mare de bani de la un prieten si promiti sa o restitui in sase luni. Atunci cand vine termenul de plata, te simti foarte prost fiindca nu esti in stare sa platesti caci nu ai banii. Mai trece un an si tu tot nu ai platit datoria si acum te simti extrem de vinovat, incerci sa-ti eviti prietenul caci esti prea jenat si rusinat sa-l vezi.



Sa zicem ca prietenul tau cel mai bun aude de problema prin care treci si fara sa-l roage nimeni, el merge la creditorul tau si spune:

„Am inteles ca prietenul meu iti este dator",

„Da,50.000$".

„Uite aici 100.000$pe care ii platesc in locul lui".



Creditorul protesteaza „Nu, datoria este doar de 50.000$"

Prietenul tau spune „Stiu ca datoria este doar de 50.000 dar iti dau 100.000$ ca sa nu poti spune niciodata ca el iti mai este dator cu ceva"



Acum, datoria ta a fost platita, dar daca tu nu crezi ca a fost deja platita, ea va continua sa iti fie pe constiinta., vei continua sa-l eviti pe creditor si sa-ti fie teama de el, fiindca de fiecare data cand il vei vedea iti vei aduce aminte de datorie.



In acelasi fel, Isus a fost un pret cu mult mai mare, cand S-a oferit ca jertfa de ispasire pentru tine, datorita calitatii si valorii OMULUI. El a facut o superplata pentru pacatele tale atunci cand a devenit jertfa ta pe cruce.



Acum, daca nu crezi ca plata a fost facuta, vei suferi fiindca necredinta ta te va jefui de siguranta, pace si bucurie. Tot vei avea datorii pe constiinta. Cu toate ca Domnul nu-ti mai tine seama de pacate (Romani4:8), pacatul inca se afla in constiinta ta.



Si atata vreme cat pacatul se afla in constiinta ta, nu vei avea indrazneala sa te apropii de Dumnezeu. Insa adevarul este ca pentru pacatele tale a fost platit deja. Iar Isus este superplata. Azi prietene, apropiete de Dumnezeu fara nici un pacat pe constiinta!



Meditatii zilnice 18.11.2007

Dumnezeu nu vine dupa tine sa te penalizeze ci sa te binecuvanteze



2Co 5:19 că adică, Dumnezeu era în Hristos, împăcînd lumea cu Sine, neţinîndu-le în socoteală păcatele lor, şi ne-a încredinţat nouă propovăduirea acestei împăcări.



Peste care orase a turnat Dumnezeu smoala si foc?



Daca raspunzi ca Sodoma si Gomora, raspunsul tau este corect, dar daca tu crezi ca Dumnezeu a avut in plan sa distruga cele doua cetati, te inseli.



Dumnezeu nu dorea deloc acest lucru. De fapt El iesise la vanatoare de neprihaniti pentru a cruta cele doua cetati(Geneza8:23-32). Si eu cred ca daca Avraam L-ar fi intrebat pe Dumnezeu „Dar daca ai gasi un neprihanit?", raspunsul Lui Dumnezeu ar fi fost acelasi „Nu voi distruge cetatile de dragul unui singur neprihanit"



Azi, neprihanirea singurului Om a venit. Numele Sau este Isus, El a murit pentru pacatele noastre si a inviat pentru a ne justifica/indreptati. Si Dumnezeu a fost in Cristos impacand lumea cu El Insusi, netinandu-ne in seama pacatele.



De aceea nici o judecata nu va mai fi facuta asupra ta azi, fiindca ea a fost facuta asupra Lui Isus acum 2000 de ani la Calvar. Iar daca Dumnezeu a avut destul har incat sa indeparteze pe Lot si familia sa inainte ca judecata sa fie infaptuita, (Geneza19:12-22), cu atat mai mult va avea pentru noi, care nu mai suntem sub judecata.



Si fiindca Dumnezeu nu te mai judeca, nu fi ca sotia lui Lot, care s-a uitat inapoi la ploaia de foc si pucioasa si s-a transformat intr-un stalp de sare (Geneza19:24-26). Ea a vrut sa vada judecata Lui Dumnezeu cu toate ca ingerii i-au avertizat „nu priviti inapoi, ca sa nu fiti distrusi"(Geneza19:17)



Asa ca nu te concentra asupra judecatii. Dumnezeu nu este impotriva ta ci pentru tine. El este de partea ta. El isi aminteste ca a judecat si pedepsit pacatele tale in trupul Lui Cristos si El este credincios Fiului Sau si lucrarii pe care El a facut-o, asa ca niciodata nu te va judeca si pedepsi.



Orice necaz ai, nu este de la Dumnezeu. Dar El totdeauna iti va arata o cale de scapare fiindca este de partea ta. Dumnezeu te iubeste. El are in inima Sa binele tau si al familiei tale. Azi, Dumnezeu nu a iesit ca sa te penalizeze ci sa te binecuvanteze si vrea sa fii binecuvantat mai mult decat iti poti imagina.

SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Devoționale >> Devoționale, categoria Diverse >> Devoțională Isus a platit in plus pentru datoria pe care tu nu o puteai plati | Salvatorul.ro
meniu prim
Prea mulţi dintre noi vrem lucruri de care nu avem nevoie şi avem nevoie de ceea ce nu vrem.