Devoțională Mana de dimineata[ 22 August]

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 119
Scrisa:
BBCode: [url=/devotionala/id/1993-mana-de-dimineata-22-august]Mana de dimineata[ 22 August][/url]

1 TIMOTEI 5:14,15

"Cele tinere să se mărite şi să aibă copii, să-şi conducă gospodăria, să nu dea potrivnicului nici un prilej de învinuire, căci unele s-au şi întors după Satan".

Scriptura este clară cu privire la rolul femeii. Nu este nici firesc, nici după Cuvînt, ca femeia să aibe un loc de frunte, fie în Biserică sau în societate. Nu este nici un cîmp de activitate în care femeia să poată acţiona cu atîta graţie şi demnitate ca în atmosfera din interiorul şi jurul căminului de familie. Acolo poate ea să dovedească ce înseamnă în adevăr "un ajutor potrivit pentru om" prin toate activităţile ei bune îmbrăcate în gingăşie, dragoste şi devotament pentru familie. Căminul este locul cel mai de seamă al femeii. Duhul Sfînt i-a desemnat acest rol cînd spune că ea este aceea care trebuie "să-şi conducă gospodăria", dar într-un mod vrednic şi demn ca să nu dea vrăjmaşului nici o pricină de învinuire. Cîtă răspundere i s-a încredinţat şi cum trebuie să fie ea ca o regină în casa ei! Şi totuşi, ce a făcut Satan din multe cămine creştine în care soţia şi mama n-au fost la înălţimea chemării şi demnităţii desemnate ei de Duhul Sfînt, iar soţul şi tatăl deasemenea şi-a neglijat sau, vai, chiar a dezertat de la răspunderea şi obligaţia pe care i le impunea rolul pe care i 1-a dat Dumnezeu. Şi de aici, jalea şi ruina care se găseşte în multe cămine creştine. Ce tragedie! Şi ei totuşi continuă să meargă la adunare, .cîntă, se roagă sau au alte activităţi religioase, minţînd pe alţii şi minţîndu-se şi pe ei înşişi. Ce dezonoare pentru Domnul Isus.

Pot fi cazuri excepţionale, ici şi colo, în care o femeie creştină, neavînd datorii speciale acasă, să se devoteze lucrării din afară cu un real folos pentru mulţi, dar regula generală stabilită de Dumnezeu pentru femeie, ca loc de activitate, este căminul ei. Acolo poate ea să strălucească şi ca soţie şi ca mamă pentru slava Aceluia care a chemat-o să împlinească acele relaţii sfinte. Acolo se dezvoltă şi se exercită cele mai alese trăsături ale caracterului femenin, trăsături care sînt ruinate şi şterse cînd îşi părăseşte casa şi intră în domeniul public. În cămin este sfera de activitate în care poată să slujească în deplina încredinţare că este exact acolo unde a aşezat-o Dumnezeu şi unde Cuvîntul Lui o îndrumează. C.H.M. (adaptat).

Să nu fim înţeleşi greşit. în rîndurile de mai sus nu intenţionăm să micşorăm cîtuşi de puţin, rolul şi valoarea femeii în Biserică, în societate şi mai ales în familie. Cuvîntul lui Dumcnzeu consacră multe locuri în care sînt scoase în evidenţă femei credincioase şi de valoare şi care au fost folosite şi preţuite de Dumnezeu. Să menţionăm numai cîteva şi să ne gîndim la istoria lor. Debora, Ana, Rut, Naomi, Estera, Abigail din Vechiul Testament şi Marta şi Măria care iubeau şi slujeau Domnului Isus ca şi multe altele menţionate cu apreciere de apostolul Pavel. Un exemplu vrednic de menţionat este că prima persoană căreia Domnul i s-a arătat după înviere, era o femeie, Măria Magdalena. Dacă şi soţii şi soţiile şi-ar cunoaşte bine locul şi rolul lor în familie, toate căminele creştine ar fi un exemplu şi o binecuvîntare.

SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Devoționale >> Devoționale, categoria Diverse >> Devoțională Mana de dimineata[ 22 August] | Salvatorul.ro
meniu prim
Ferice de cei ce plâng, căci ei vor fi mângâiați!