Devoțională Mana de dimineata[ 19 August]

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 107
Scrisa:
BBCode: [url=/devotionala/id/1996-mana-de-dimineata-19-august]Mana de dimineata[ 19 August][/url]

COLOSENI 2:6

"După cum aţi primit pe Isus Hristos, Domnul aşa să şi umblaţi în El".

Colosenii, ca şi Efesenii şi Filipenii, au fost cercetaţi de Duhul

Sfînt; întorcîndu-se la Dumnezeu, ei fuseseră desrădăcinaţi din felul lor deşert de vieţuire. Ei şi-au însuşit învăţăturile Domnului Isus şi făcuseră un bun început. Unii nici n-au văzut vreodată pe Pavel personal dar s-au consacrat lucrării Evangheliei cu aceeaşi consacrare şi credinţă ca a apostolului.

Dar vrăşmaşii Domnului Hristos nu întîrziaseră să-i atace, învăţîndu-i altceva decît primiseră. Mai mult, ei erau pe cale de a cădea în acel formalism care este o ameninţare constantă asupra vieţii spirituale a oricărui credincios. Astfel Pavel le scrie această epistolă, ca să-i readucă la Hristos, descoperindu-le însuşirile dumnezeirii Sale şi drepturile Lui asupra vieţii credinciosului.

"După cum aţi primit pe Domnul Isus Hristos". Amintiţi-vă de punctul vostru de plecare. Cum aţi început? Prin acel act de credinţă prin care aţi primit mîntuirea; apoi, în mod liber, v-aţi dedicat slujirii Sale, v-aţi angajat în lupta cea bună a credinţei. Unde sînteţi acum? Aţi urmat cu credincioşie pe Mîntuitorul? V-a scăzut nivelul? Este mai bine să nu faci niciodată un angajament decît să te arăţi necredincios.

Hotărîrea v-a fost serioasă, Dumnezeu v-a vorbit şi voi aţi răspuns: "Iată-mă"! La început totul mergea bine, pînă cînd v-aţi îngăduit o nestatornicie şi pînă cînd un cuvînt al unui vrăjmaş al Evangheliei a găsit ecou în inima voastră. Puţin aluat a făcut să dospească plămădeala; v-aţi pierdut bucuria de a mărturisi, aţi părăsit lupta şi aţi devenit căldicei ca cei din Laodiceea. Ascultaţi înştiinţarea Domnului: "Fii plin de rîvnă şi pocăieşte-te" Domnul pedepseşte pe cine iubeşte.

Dacă aţi fost necredincioşi, El rămîne credincios; întoarceţi-vă la punctul de plecare. Mărturisiţi-vă greşalele şi faceţi un început cu totul nou, nu o cîrpeală, ci urmînd, de data acesta, călăuzirea dreaptă a Cuvîntului lui Dumnezeu şi nu mai plecaţi urechea la ideile care par atrăgătoare dar care ne pot abate de la credincioşia faţă de Domnul Isus. "Tot ce ne trebuie este de a fi păstraţi credincioşi pînă la sfîrşit. Dacă umblăm să facem "zgomot" în lume, chiar în lumea creştină, vom fi dezamăgiţi. Dar dacă ne mulţumim să umblăm smeriţi cu Dumnezeu, avem motiv să ne bucurăm, şi lucrul nostru nu va fi în zadar". C.H.M.

"Cînd firea veche lucrează într-un credincios, efectele sînt mai nefaste decît la un necredincios" J.N.D.

SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Devoționale >> Devoționale, categoria Diverse >> Devoțională Mana de dimineata[ 19 August] | Salvatorul.ro
meniu prim
Lăudaţi pe Domnul! Cântaţi Domnului o cântare nouă, cântaţi laudele Lui în adunarea credincioşilor Lui!