Devoțională Mana de dimineata[ 13 August]

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 94
Scrisa:
BBCode: [url=/devotionala/id/2000-mana-de-dimineata-13-august]Mana de dimineata[ 13 August][/url]

PSALMUL 37:23



"Domnul întăreşte paşii omului..."



Noi avem cea mai deplină siguranţă că Dumnezeul nostru poate şi vrea să călăuzească paşii copiilor Lui în toate privinţele. El ne poate comunica părerea şi hotărîrea Sa cu privire la orice lucru deosebit şi la orice acţiune. Dacă nu este aşa, unde sîntem? Cum creştem, cum înaintăm? Cum ne reglăm acţiunile? Să fim duşi încoace şi încolo de curentul împrejurărilor? Sîntem oare lăsaţi la voia întîmplării sau, simplu, la îndemnul voinţei noastre proprii?



Mulţumim lui Dumnezeu că nu este aşa. El poate, în felul Lui desăvîrşit să ne dea înţelegerea sigură a minţii Lui în orice problemă ar fi; dar fără această certitudine să nu facem niciodată nici o mişcare. Domnul nostru Isus Hristos (binecuvîntat să fie scumpul Său Nume) poate să comunice gîndul şi dorinţa Lui, slujitorului Său cu privire la locul unde ar vrea Domnul ca ei să meargă, şi ce ar vrea Domnul ca el să facă; şi nici un adevărat slujitor nu se va gîndi vreodată să acţioneze fără o astfel de cunoaştere a voii Lui. Niciodată să nu ne mişcăm dacă nu avem o deplină siguranţă. Dacă nu sîntem siguri să fim liniştiţi şi să aşteptăm! Se întîmplă foarte des ca să ne necăjim şi să ne agităm singuri cu privire la mişcările pe care Dumnezeu nu ar vrea de loc ca să le facem. Cineva spunea unui prieten:. "Sînt foarte confuz, nu ştiu încotro s-o apuc". "Atunci, stai pe loc" i-a răspuns prietenul..." El face pe cei smeriţi să umble în dreptate, El învaţă pe cei smeriţi calea Sa" (Ps. 25:9).



Acum cîţiva ani, un slujitor al lui Dumnezeu a convocat pe unii din credincioşii lui într-o pădure unde probabil era o mică adunare. La sfîrşit, el şi-a dat seama că trebuie să se întoarcă pe întunerec. Un credincios din turma lui, obişnuit să trăiască în pădure şi care avea de umblat noaptea, i-a dat o torţă. Slujitorul Domnului era sigur că se va stinge. "O să vă dea lumină pe tot drumul spre casă", i-a întărit pădurarul. "Da, dar vîntul o va stinge", insistă slujitorul Domnului. "Vă va lumina spre casă", fuse răspunsul. "Dar dacă o să plouă"? "Vă va lumina spre casă"! Şi aşa a fost. Pădurarul a umblat înainte cu acea torţă care lumina şi a ştiut că poţi să ai încredere în ea. Dumnezeu este Lumina noastră. Aceia care au avut experienţa acestei lumini ştiu sigur că le va lumina drumul pînă la destinaţie. In orice situaţie ne vom găsi, oricît de confuză şi dificilă ar fi, încît nu ştim ce să facem, avem o Călăuză sigură, Cuvîntul lui Dumnezeu care conţine o deplină lumină pentru orice situaţie în care ne-am găsi. Dacă nu căpătăm o lumină, o călăuzire precisă, atunci să insistăm în rugăciune şi să ne. întoarcem tot la Cuvînt. Dacă nici atunci nu primim o lumină clară, să îngenunchem din nou şi să ne mărturisim păcatul. Dumnezeu S-a depărtat de Saul şi nu-i mai vorbea pentru că nu a ascultat cînd I-a vorbit.
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Devoționale >> Devoționale, categoria Diverse >> Devoțională Mana de dimineata[ 13 August] | Salvatorul.ro
meniu prim
Supuneți-vă, dar, lui Dumnezeu. Împotriviți-vă diavolului, și el va fugi de la voi. ( Iacov 4:7 )