Devoțională Mana de dimineata[ 11 August]

Scrisa de: +Ion_Marcel
Vizualizări: 68
Scrisa:
BBCode: [url=/devotionala/id/2002-mana-de-dimineata-11-august]Mana de dimineata[ 11 August][/url]

IEREMIA 33:1



"Cuvîntut Domnului a vorbit lui Ieremia... pe cînd era închis în curtea închisorii".



Proorocul era legat, dar Cuvîntul Domnului nu era! Adevărata viaţă creştină cunoaşte fel de fel de experienţe care îl determină pe cel credincios să se lipească mai mult de Dumnezeu. Pentru credinţa adevărată - această credinţă născută din relaţia cu Dumnezeu, destinată să triumfe asupra lumii -împotrivirea nu este o vrăjmaşă şi greutăţile nu sînt piedici.



Cuvîntul acesta spus proorocului Ieremia se potriveşte cu experienţa multor creştini care sînt hotărîţi să meargă cu Dumnezeu fără compromisuri. Ea descrie starea aceea în care cel credincios se simte oprit, încătuşat, fără să ştie de ce şi fără să poată să iasă din ea.



Cîţi sfinţi ai lui Dumnezeu sînt opriţi de o boală; dar Cuvîntul lui Dumnezeu vine la ei cu dulceaţa, claritatea şi mîngîierea sa. Închisoarea aparentă devine o apropiere de locul prea sfînt şi din camera de suferinţă iese un parfum de evlavie care dă slavă lui Dumnezeu. Am vizitat odată pe un credincios la un spital, care avea o paralizie totală şi era pe patul de suferinţă de ani de zile. Faţa îi radia de fericire şi cunoştea pe dinafară o mulţime de locuri din Scriptură pe care eu nici acum, după mai bine de patruzeci de ani de cînd sînt credincios, nu le-aş putea spune. Ce lucrare a harului dumnezeiesc! Dumnezeu îngăduie suferinţa cu un scop, dar El este cu noi chiar în ea. Este o vreme cînd Domnul Isus este mai aproape de noi decît în orice altă vreme.



Sînteţi încătuşaţi de împrejurări dificile şi pentru un moment în imposibilitatea de a ieşi din ele? Aduceţi-vă aminte de Cuvîntul care spune: "Toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu" (Rom. 8:28). Apoi, nici un credincios n-a fost lăsat în "închisoarea" împrejurărilor grele, ci a fost scos cînd Dumnezeu a socotit că şi-a făcut lucrarea pe care Şi-a propus-o.



Vi se pare că ocupaţiile v-au deveni o închisoare? Sînteţi într-o situaţie care vă depăşeşte, fără să fi greşit cu ceva? Cuvîntul lui Dumnezeu vine să vă reasigure că nimic nu vă poate vătăma, că El se ocupă de cei care sînt în astfel de situaţii şi care îl aşteaptă în linişte ca să intervină. În acelaşi capitol, la versetul 3, Domnul îi spune lui Ieremia: "Cheamă-Mă şi-ţi voi răspunde". Ba mai mult "Iţi voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse, pe care nu le cunoşti." "Ce dulce este experienţa unei părtaşii cu Domnul Isus atît de intimă şi din care sufletul iese îmbogăţit. Apostolul Ioan în închisoarea de pe insula Patmos a primit descoperiri atît de mari şi de însemnate. Încercarea voastră a fost poate dură dar ea a devenit dovada sigură a credincioşiei lui Dumnezeu. Chemaţi-L acum, aşa cum sînteţi şi "pacea lui Dumnezeu care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gîndurile în Hristos Isus" (Fii. 4:7).
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Devoționale >> Devoționale, categoria Diverse >> Devoțională Mana de dimineata[ 11 August] | Salvatorul.ro
meniu prim
Dacă vreunuia dintre voi îi lipsește înțelepciunea, s-o ceară de la Dumnezeu, care dă tuturor cu mână largă și fără mustrare, și ea îi va fi dată. ( Iacov 1:5 )