Devoțională Mana de dimineata[ 5 August]

Scrisa de: +Ion_Marcel
Vizualizări: 101
Scrisa:
BBCode: [url=/devotionala/id/2010-mana-de-dimineata-5-august]Mana de dimineata[ 5 August][/url]

PSALMUL 119:105



"Cuvîntul Tău este o candelă pentru picioarele mele şi o lumină pe cărarea mea".



Cît de adevărată este această afirmaţie a psalmistului. Ea ne



dezvăluie două lucruri: întunericul care domneşte în lume şi greutăţile pe calea creştinului. Trăim într-o vreme în care credinciosul trebuie să înveţe să înainteze cu băgare de seamă. Dar aceasta nu este de ajuns, el trebuie deasemenea să înveţe de a fi sigur că locul unde îşi pune piciorul este sigur. Pericolul unui pas greşit din pricina întunericului în ce priveşte cunoaşterea clară a voii lui Dumnezeu şi pericolul unei opriri pe cale sînt atît de mari încît singura soluţie de a evita aceste pericole, este lumina. Un singur pas greşit este de ajuns ca să-1 facă pe un credincios să cadă, şi o singură oprire, o întrerupere a mersului pe calea lui Dumnezeu îl poate face să-şi compromită chemarea. Fără-ndoială, nu este vorba aici de a-şi pierde mîntuirea, care nu este rezultatul paşilor noştri pe cale ci este efectul lucrării de răscumpărare pentru care a curs sîngele scump al Domnului Isus.



Paşi greşiţi! Cîţi n-au apărut în calea noastră de-alungul vieţii: o căsătorie nepotrivită, o învăţătură atrăgătoare dar falsă, pornirea la un drum fără călăuzirea de sus, alianţa cu lumea şi cîţi alţi paşi greşiţi care au ruinat pe mulţi! Nu putem fi destul de recunoscători lui Dumnezeu că ne-a dat Cuvîntul Său ca o "lampă pentru picioarele noastre" şi care ne-a luminat drumul pas cu pas, în aşa fel ca să ştim întotdeauna unde ne găsim. Această "lampă" ne întreţine părtăşia cu El în orice vreme; ea este ca stîlpul de nor şi de foc care ne dirijează paşii şi îi protejează. Cuvîntul lui Dumnezeu este singura lumină care împrăştie orice întuneric, orice îndoială şi nesiguranţă dinaintea paşilor noştri. El ne arată drumul cel mai sigur în mijlocul împrejurărilor schimbătoare şi a situaţiilor noi şi dificile în care nu ştim încotro s-o apucăm. Lumina pe cărarea noastră, Cuvîntul Său, ne aminteşte mereu de pericolele drumului şi ne dă secretul biruinţei, dar în acelaşi timp ne aruncă raze de lumină şi asupra viitorului care este atît de apropiat. în felul acesta, cel credincios ştie să deosebească vremurile. Avertismentele solemne ale lui Dumnezeu nu sînt în nimic exagerate, iar făgăduinţele Lui sînt garantate în Domnul Isus. Dar pentru a înţelege şi crede Biblia, trebuie să-I cunoaştem Autorul. Şi nu o cunoaştere superficială, ci aceea care se naşte în suflet dintr-o adevărată şi personală părtăşie cu El. Astfel drumul nostru nu va fi niciodată luminat de o lumină falsă şi atrăgătoare, ci numaai de Cuvîntul Lui care este ADEVĂRUL.



"întăreşte-mi paşii în Cuvîntul Tău" Ps. 119:133.
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Devoționale >> Devoționale, categoria Diverse >> Devoțională Mana de dimineata[ 5 August] | Salvatorul.ro
meniu prim
Doamne, către Tine strig. Stânca mea! Nu rămâne surd la glasul meu, ca nu cumva, dacă Te vei depărta fără să-mi răspunzi, să ajung ca cei ce se pogoară în groapă. ( Psalmii 28:1 )