Devoțională ÎNTÂLNIRILE ROMANTICE

Scrisa de: +Ion_Marcel
Vizualizări: 87
Scrisa:
BBCode: [url=/devotionala/id/2403-nt-lnirile-romantice]ÎNTÂLNIRILE ROMANTICE[/url]

"Recunoaşte-L în toate caile tale, şl El iţi va netezi cărările." Proverbele,

întâlnirile romantice eşuate te vor ajuta să fii mai selectiv. Deşi selectivitatea îţi limitează opţiunile, în acelaşi timp ajută la îmbunătăţirea calităţii relaţiei. Deşi nu există nici un element de testare care să anticipeze evoluţia întâlnirii, există cinci întrebări pe care ţi le poţi adresa:

1) Care este prima mea impresie? De exemplu, care este anturajul partenerului tău? La ce_fel de întâlniri sociale şi de divertisment ia parte? Consumă băuturi alcoolice? Fumează? înjură? Consumă droguri? Aceste informaţii te pot scuti de suferinţe şi răni emoţionale adânci. Şi, la fel cum o carte nu poate fi judecată după copertă, nu-ţi rămâne decât să încerci să cunoşti persoana respectivă cât mai bine.

2) Cât de bine îţi cunoşti partenerul? Nu este mai înţelept să te întâlneşti cu o persoană pe care o cunoşti de ceva vreme, decât cu una complet necunoscută?

3) Manifestă respect faţă de cei din jur? Nimic nu este mai rău decât un bărbat care se laudă cu fostele cuceriri sau o femeie care vorbeşte mereu critic la adresa fostului partener? Le-ai încre¬dinţa reputaţia sau inima?

4) Sunt complementare sistemele voastre de valori? Poate că opusurile se atrag, însă această regulă nu este valabilă în cazul sistemelor de valori. Trebuie să ştii dacă partenerul tău de întâl¬nire este un creştin dedicat, care trăieşte conform convingerilor sale. Ce fel de standarde au în privinţa banilor, eticii şi filmelor?

5) îşi respectă promisiunile? Aceste persoane au flirtat, au fost infidele sau au rămas loiale în relaţiile precedente? Cineva care încalcă o promisiune ajunge uşor să calce în picioare şi o inimă. Dumnezeu spune: "Recunoaşte-L în toate căile tale, şi El îţi va netezi cărările." Deci, roagă-te în privinţa acestor cinci chestiuni, înainte de a participa la o întâlnire romantică.
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Devoționale >> Devoționale, categoria Diverse >> Devoțională ÎNTÂLNIRILE ROMANTICE | Salvatorul.ro
meniu prim
Încredițează-ți soarta în mâna Domnului, și El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit. ( Psalmii 55:22 )