Devoțională EŞTI PLICTISIT SPIRITUAL?

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 89
Scrisa:
BBCode: [url=/devotionala/id/2505-e-ti-plictisit-spiritual]EŞTI PLICTISIT SPIRITUAL?[/url]

"Fiţi împlinitori ai Cuvântului, nu numai ascultători, înşelându-vă singuri." lacov, 1:22

Nu te plictiseşti uneori de biserică sau de propria viaţă spirituală? Dacă răspunsul este afirmativ, ia în considerare următoarea chestiune: te plictiseşti ascultând, fără a p_une în practică, de fiecare dată! Vei ajunge rapid la momentul de suprasaturaţie şi, atunci, vei gândi: "O, nu, nu încă o predică!" Problema nu este Cuvântul - ci supra impregnarea şi amorţirea spirituală. Eşti plic¬tisit pentru că nu împlineşti lucrurile ce ţi-au fost predicate.

Când lacov a scris: "Fiţi împlinitori ai Cuvântului, nu numai ascultători...", a preluat din limba greacă cuvântul "akroats", care descrie oamenii care au ascultat o lecţie, însă nu i-au acor¬dat credit. Acei oameni nu erau interesaţi de învăţare, de promovarea "examenelor", de obţinerea unei "diplome" şi de a merge în lume pentru a schimba ceva. Nu, ei se aflau la acea prelegere, pentru că: a) o găseau stimulativă din punct de vedere intelectual; b) iubeau încântarea de a se afla într-o mulţime; c) de multe ori îşi urmau învăţătorul favorit dintr-un oraş în altul; d) le plăceau foarte mult vorbitorii noi; e) când cuvântarea se încheia se întâlneau într-un restaurant local, pen¬tru a mânca, bea şi discuta despre cele auzite. Cei mai mulţi dintre ei doreau doar să pară "erudiţi" în ochii altora. Nu lăsa să ţi se întâmple şi ţie acest lucru! Deschide-ţi inima în faţa ade¬vărurilor auzite de-a lungul anilor. Lasă-le să lucreze în tine. Făcând acest lucru poţi fi sigur că nu vei avea niciodată timp să devii plictisit din punct de vedere spiritual.
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Devoționale >> Devoționale, categoria Diverse >> Devoțională EŞTI PLICTISIT SPIRITUAL? | Salvatorul.ro
meniu prim
Dacă crede cineva că este religios și nu-și înfrânează limba, ci își înșală astfel inima, religia unui astfel de om este zadarnică. ( Iacov 1:26 )