Devoțională Donald Bradman - Jucatorul de cricket

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 125
Scrisa:
BBCode: [url=/devotionala/id/2678-donald-bradman-jucatorul-de-cricket]Donald Bradman - Jucatorul de cricket[/url]

"Ezechia a adormit cu parintii sai si a fost ingropat in cel mai bun loc al mormintelor fiilor lui David. Tot Iuda si locuitorii Ieruslimului i-au dat cinste la moarte" (2 Cron.32:33).



Ezechia a fost unul din imparatii buni ai lui Israel. Din pricina ca a facut ce este placut inaintea lui Dumnezeu, el a avut o experienta minunata cu El. Este singura persoana careia Dumnezeu, desi i-a spus sa se pregateasca ca va muri, (din pricina unei infectii pe care o avea), totusi in urma rugaciunii si a pocaintei lui, El i-a mai adaugat inca 15 ani la viata. Daca ar fi murit cand a fost bolnav ar fi avut 39 de ani. Pe vremea lui a avut loc o mare trezire spirituala, si tot poporul s-a smerit inaintea Domnului. Slujba preoteasca a fost reinstalata la Templu si au fost castigate biruinte asupra dusmanilor din afara. Si totusi, la 54 de ani a murit si a fost ingropat cu mare pompa. Nici chiar despre David, omul dupa inima lui Dumnezeu, nu ni se spune ca l-a jelit tot Iuda si Ierusalimul. In timpul vietii lui s-a increzut in Dumnezeu din toata inima lui. A zidit cetati, a avut belsug de bogatii si a facut multe fapte evlavioase. La moarte oamenii i-au dat cinste si l-au pus in cel mai bun loc.



Inteleptul Solomon spune ca daca un om ar avea o suta de copii, si ar trai multi ani, daca nu i se satura sufletul de bunatatile agonisite de el si daca nici de inmormantare n-are parte, o starpitura este mai fericita decat el (Ecl.6:3).



Donald Bradman a fost o mare figura in lumea cricketului in Australia, unul din cel mai popular si cel mai respectat jucator, cu toate ca s-a pensionat la 42 de ani inainte de moartea lui, care a avut loc la 92 de ani. El a ajuns la culmea succesului si apoi s-a retras de pe scena publica, La moartea lui, foarte multe lucruri frumoase s-au spus despre el. El nu a jucat numai pentru bani, si aproape ca a atins un scor aproape perfect de 99.94. El a vrut doar sa castige. El nu a dat voie ca faima sa-i ia mintile. El nu a dat voie ca numele lui sa fie pe crosa de cricket si nu i-a placut deloc popularitatea evitand sa dea interviuri la ziare sau televiziune cand era in centrul atentiei tuturor. La moartea lui, cineva a comentat ca nici la moartea unui prim ministru nu a asistat asa de multa lume, si strazile orasului Adelaide au fost ticsite ca sa plateasca ultimul tribut aceluia care i-a delectat cu talentul si cu simplitatea lui.



Apostolul Pavel dedica un capitol intreg eroilor evrei, cei ce ne uimesc cu credinta, cu simplitatea, cu ascultarea, cu zelul, cu integritatea fiintei lor. Pavel spune ca lumea nu a fost vrednica de ei, si totusi nu le-a aratat aprecierea pe care o meritau ca si deschizatori de drumuri. Dar suntem convinsi ca strazile cerului au rasunat cu osanale la primirea lor si vesnicia ne va revela rasplatirea pe care au primit-o de la Stapanul ceresc, pentru care au trait si au murit.



Eroilor ce-au mers 'naintea noastra, tinand steagul,

Si-au stavilit cu pieptul lor furtuni, razbind spre zi,

Celor ce-au mers stropind cu sange si sudori drumeagul

Pe care-acum si noi trudim din greu spre vesnicii,



Vitejilor care si azi, cu maini insangerate,

Cladesc in noapte visul lor cu mii de suferinti

Suind spre cer, pe trepte de lumina si dreptate,

Cu-ntreaga gloata de eroi a norului de sfinti,



Curaj, va spun! Ca stancile-n furtuni, mai intarite

Prin fulgere priviti, prin negura, mai sus de nori,...(V.Popovici-Inchinare)



Tata, ajuta-ne sa traim in asa fel incat plecarea noastra din lume sa lase o dara luminoasa. Amin.
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Devoționale >> Devoționale, categoria Diverse >> Devoțională Donald Bradman - Jucatorul de cricket | Salvatorul.ro
meniu prim
Din aceeași gură iese și binecuvântarea și blestemul! Nu trebuie să fie așa, frații mei! ( Iacov 3:10 )