Devoțională Trebuie sa ne iubim unii pe altii

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 109
Scrisa:
BBCode: [url=/devotionala/id/2784-trebuie-sa-ne-iubim-unii-pe-altii]Trebuie sa ne iubim unii pe altii[/url]

"Prea iubitilor, daca astfel ne-a iubit Dumnezeu pe noi, trebuie sa ne iubim si noi unii pe altii" (1 Ioan 4:11).







"Prea iubitilor, sa ne iubim unii pe altii". Acest indemn este recomandat de apostolul iubirii cu o varietate de argumente:



1. Pentru ca dragostea este din cer si coboara de sus din cer. Dragostea este Dumnezeu. El este autorul, fantana, parintele si Capetenia dragostei. Ea este esenta Legii si a Evangheliei. Cine iubeste este nascut din Dumnezeu. Duhul lui Dumnezeu este Duhul dragostei. Noua natura a copiilor lui Dumnezeu este rezultatul dragostei Lui: temperamentul si complexitatea ei este dragostea. "Roada Duhului este dragostea" (Gal.5:22"). Dragostea vine jos din cer.



2. Dragostea demonstreaza o intelegere dreapta si adevarata a naturii divine. Cine iubeste il cunoaste pe Dumnezeu (v.7). Cine nu iubeste, nu cunoaste pe Dumnezeu (v.8). Intelepciunea, maretia, armonia si utilitatea vastei creatii care demonstreaza asa de profund existenta Lui, in acelas timp arata si atesta dragostea Lui. Natura si esenta lui Dumnezeu este dragoste, voia Lui si lucrarea Lui sunt mai inainte de toate dragoste. Aceasta nu este singura conceptie pe care trebuie s-o avem cu privire la El. Noi stim ca El este si lumina dar si adevar. Dragostea Lui este naturala si esentiala Majestatii divine. Dumnezeu este dragoste mai intai pentru El Insusi si El are asemenea perfectiuni care se nasc din dragostea necesara existentei excelentei si slavei Lui. Dumnezeu este dragoste si aceasta este atestata prin felul cum El a demonstrat ca ne-a dat-o.



3. El ne-a iubit asa cum am fost, niste muritori si rebeli nerecunoscatori (Rom.5:8). Straniu ca Dumnezeu a putut iubi niste praf si cenusa, necurati si vanitosi ca noi.



4. El ne-a iubit intr-o asa masura, la o asa valoare fara comparatie, incat sa se dea pentru noi. El si-a dat propriul, preaiubitul, binecuvantatul Lui Fiu pentru noi (v.9). Este asa de minunat, de uimitor si de incredibil ca Dumnezeu a iubit lumea.



5. Dumnezeu ne-a iubit intai si in circumstantele in care am fost (v.10); nu noi, ci El ne-a iubit mai intai, si atunci cand noi nu am avut dragoste pentru El, cand zaceam in vinovatie, in mizerie si sange. Cand nu meritam, cand eram stricati si necurati, El a vrut ca sa fim spalati de pacatele noastre in sange sfant.



6. Dumnezeu ne-a dat pe Fiul Sau pentru o asemenea slujba si pentru un asemenea sfarsit, ca sa fie jertfa de rascumparare, si in consecinta sa moara pentru noi, sa moara sub Lege si sub blestem; sa poarte pacatul nostru in trupul Lui sa fie rastignit, sa fie ranit in duh si strapuns in coaste, sa fie mort si ingropat pentru noi si atunci, pentru ca El a facut tot ce a facut, noi sa putem trai prin El pentru veci, in cer, cu Dumnezeu, in slava si binecuvantare vesnica. Oh, ce dragoste este in El!



Dragostea divina ar trebui sa ne constranga pe noi sa iubim pe fratii nostri. "Daca Dumnezeu ne-a iubit astfel, preaiubitilor, si noi trebuie sa ne iubim unii pe altii". Aceasta ar trebui sa fie un argument invincibil. Exemplul lui Dumnezeu ar trebui sa ne preseze sa facem la fel. "Noi ar trebui sa imitam pe Dumnezeu, iubiti copilasi", spune Ioan. Obiectele iubirii divine ar trebui sa fie si obiectele iubirii noastre. Vom refuza noi sa iubim pe aceia pe care eternul Dumnezeu i-a iubit? Ar trebui sa fim admiratorii dragostei Lui si si iubitorii dragostei Lui si in consecinta iubitorii celor iubiti de El. Dragostea generoasa a lui Dumnezeu fata de lume ar trebui sa ne stimuleze o dragoste universala printre oameni (Mat 5:45). Dragostea aceasta deosebita a lui Dumnezeu fata de Biserica si de sfinti ar trebui sa produca in noi o dragoste deosebita.



Este cineva care nu merita dragoste in anturajul nostru? Sa facem un lucru neobisnuit astazi: da-i un zambet, intinde-i o mana, spune-i un cuvant de apreciere. Iubeste-l pentru ca asa trebuie.
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Devoționale >> Devoționale, categoria Diverse >> Devoțională Trebuie sa ne iubim unii pe altii | Salvatorul.ro
meniu prim
Educaţia este mişcarea din întuneric spre lumină. (Allan Bloom)