Devoțională Scriptura trebuie sa se implineasca

Scrisa de: +Ion_Marcel
Vizualizări: 159
Scrisa:
BBCode: [url=/devotionala/id/2815-scriptura-trebuie-sa-se-implineasca]Scriptura trebuie sa se implineasca[/url]

"Dar trebuie sa se implineasca Scriptura care zice: "Cel ce mananca paine cu Mine a ridicat calcaiul impotriva Mea" (Ioan 13:18). (may be)





In acest verset li se descopera ucenicilor, complotul de tradare a Invatatorului lor, de catre unul din invataceii Lui. Domnul Isus a stiut asta de la inceput si acum le descopera si ucenicilor pentru prima data. Ei nu s-au asteptat ca El sa fie tradat chiar de unul dintre ei, cu toate ca le vorbise adesea despre moartea Sa.



1. In prima parte a versetului Domnul Isus ii pregateste pe ucenici: "nu vorbesc despre voi toti". El face aluzie la v.17. "Daca stiti aceste lucruri, ferice de voi daca le faceti". Domnul Isus nu s-a asteptat ca toti sa faca ce le spusese, ori mai degraba cu exceptia unuia, pe care El il cunostea. "Eu cunosc pe aceea pe care i-am ales". Domnul Isus stie mai dinainte ce este in mintea noastra. El a cunoscut mai dinainte pe Iuda, dar si ca Scriptura trebuie sa se implineasca. El nu vorbeste inca, nici de crima si nici despre criminal, ci doar le provoaca curiozitatea pentru o revelatie si mai uluitoare.



2. Domnul Isus a vrut sa spuna ca nu toti erau ceia ce trebuiau sa fie. El a spus: "Voi sunteti curati, dar nu toti"(v.10). Intelegem de aici ca ce se poate spune despre excelenta unor ucenici de-ai Domnului Isus nu se poate spune despre toti cei chemati sa fie ucenici. Cuvantul Domnului Isus este un cuvant care face distinctie, care separa intre "oi" si "capre", si va face distinctie intre miile care sunt in iad pentru ca s-au amagit pe ei insisi cu nadejdi false ca vor merge in cer. "Nu vorbesc de toti, voi, ucenicii si urmasii mei". In orice situatiue este o amestecatura de buni si rai, asa cum a fost si un Iuda printre apostoli, si asa va fi pana vom intra in societatea binecuvantata unde nu va mai fi nimic necurat sau deghizat.



3. Domnul Isus stia cine este curat si cine nu era. Prin tradarea de catre cel care s-a dovedit a fi un ucenic fals, Scriptura s-a implinit. Domnul Isus a ales in cercul Lui intim pe unul care a stiut ca este tradator si caruia, harul acordat, nu l-a prevenit de fi tradator, asa ca sa se implineasca Scriptura. Sa nu fie acesta un prilej de poticnire pentru nimeni, pentru ca, cu toate ca nu micsoreaza cu nimic ofensa lui Iuda, ea poate sa ne ajute pe noi sa invatam ceva din acest fapt. Iuda ca si apostol a fost primit in cel mai inalt privilegiu, acela de a fi apostol. El a mancat din aceias paine cu Domnul Isus. A fost ca si un membru din familia Lui, cu care a avut conversatii intime. Unde Domnul Isus a mers, Iuda a fost bine primit din pricina Lui si nu a mancat la masa servitorilor ci la masa cu Invatatorul; au baut din acelas pahar. Nu toti care stau azi la masa Domnului sunt ucenicii Domnului. Iuda ca si un apostat, s-a facut vinovat de tradare, "a ridicat calcaiul" impotriva lui Hristos. El i-a intors spatele, iesind din anturajul Lui. El l-a dispretuit, si-a scuturat praful de pe picioare, nesupunandu-se Evangheliei. El a devenit dusmanul lui Isus. Nu este un lucru nou ca acei care se pareau sa fie prietenii lui Hristos sa se dovedeasca ca ii sunt, de fapt, dusmani. Acei care doar au pretins ca il maresc pe Hristos, s-au marit pe ei in realitate, dovedindu-se astfel vinovati, nu numai de cea mai josnica nerecunostinta, ci si de cea mai josnica tradare si perfidie. Domnul Isus spune despre tradator ca ar fi fost mai bine pentru el daca nu s-ar fi nascut. Domnul Isus nu a avut nevoie sa fie tradat decat o singura data ca sa se implineasca Scriptura. Cu toate acestea, de-a lungul veacurilor au fost si vor mai fi inca multi care vor trada pe Isus si adevarul propovaduit de El. Mai bine ar fi fost pentru ei daca nu s-ar fi nascut.



Tradare nu inseamna neaparat numai vanzare, ci simplu orice neascultare. Care crezi ca va fi soarta ta daca nu asculti acum de Cuvantul lui Dumnezeu? Orice dezonoare adusa Bisericii lui Hristos este o tradare a adevarului propovaduit de ea.
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Devoționale >> Devoționale, categoria Diverse >> Devoțională Scriptura trebuie sa se implineasca | Salvatorul.ro
meniu prim
Nu pierde niciodată ocazia de a vedea ceva frumos, căci frumuseţea este autograful lui Dumnezeu – poteca Sa de taină. Caut-o în fiecare chip, în peticul de cer albastru, în fiecare floare...