Devoțională Trebuie sa se implineasca tot ce este scris

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 170
Scrisa:
BBCode: [url=/devotionala/id/2822-trebuie-sa-se-implineasca-tot-ce-este-scris]Trebuie sa se implineasca tot ce este scris[/url]

"Iata ce va spuneam cand eram inca cu voi, ca trebuie sa se implineasca tot ce este scris despre Mine in legea lui Moise, in prooroci si in Psalmi" (Luca 24:44).





Domnul Isus este in mijlocul ucenicilor dupa inviere si le da o noua intelegere, o noua perspectiva cu privire la suferintele Lui, chiar daca este nevoie ca sa le repete din nou ceea ce era scris in Lege, in Prooroci si in Psalmi cu privire la El. Credinta vine in urma auzirii si a propovaduirii, intentionand prin aceasta ca toate dificultatile intelegerii sa fie clarificate. Domnul Isus se refera la cuvintele pe care ei le-au auzit de la El pe cand era cu ei, si incearca sa le intipareasca in mintea lor asa cum si ingerul a facut-o cu femeile la mormantul Lui. "Acestea sunt cuvintele pe care Eu vi le-am spus de mai multe ori inainte ca sa se intample, pe cand eram cu voi". Ar fi bine ca sa intelegem ce Hristos face si sa ne amintim de ceea ce El a spus. "Tot ce a fost scris despre Mine trebuia sa se intample" Domnul Isus face aluzie ca ceea ce a fost scris despre Mesia in Vechiul Testament trebuia sa se implineasca cu El, atat cu privire la suferinte cat si la Imparatia Sa. "Toate lucrurile" inseamna ca toate chiar si cele mai grele si chiar si "otetul". El nu a putut muri pana nu i s-a dat otet, pentru ca El nu a putut spune "s-a ispravit" pana aceasta nu s-a intamplat. Marele adevar cu privire la moartea si la invierea Domnului Isus Hristos trebuie sa fie facut de cunoscut tuturor fiilor oamenilor.



Asa a fost scris in cartea sigilata a sfatului divin din eternitate, apoi in cartea deschisa a Vechiului Testament printre lucrurile revelate. Trebuia ca Hristosul sa sufere, sfatul divin dus la indeplinire si o mare grija luata ca nici un cuvant a lui Dumnezeu sa nu cada la pamant.



Mesajul Domnului Isus pentru ucenici este: "Mergeti si spuneti lumii ca Hristos a suferit. Mergeti si predicati pe Hristos cel rastignit. Nu va rusinati de crucea Lui, de suferintele lui Isus. Spuneti ca a suferit si de ce a suferit si cum toata Scriptura s-a implinit in suferintele Lui". El a trebuit sa sufere pentru ca pacatul lumii sa fie ridicat si omul eliberat din pacat si ruina vesnica. El a fost facut desavarsit prin suferintele pe care le-a suferit (Evrei 2:10). Prin invierea Lui din morti, Isus a fost declarat cu putere ca este Fiul lui Dumnezeu si ca prin aceasta Scripturile sunt adevarate.



Este Isus cel mort si inviat in centrul propovaduirii noastre?Cautam sa incredintam pe oameni ca singura cale spre mantuire este numai prin Isus Hristos?
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Devoționale >> Devoționale, categoria Diverse >> Devoțională Trebuie sa se implineasca tot ce este scris | Salvatorul.ro
meniu prim
Dacă vreunuia dintre voi îi lipsește înțelepciunea, s-o ceară de la Dumnezeu, care dă tuturor cu mână largă și fără mustrare, și ea îi va fi dată. ( Iacov 1:5 )