Devoțională Fara plata, toate lucrurile

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 157
Scrisa:
BBCode: [url=/devotionala/id/2898-fara-plata-toate-lucrurile]Fara plata, toate lucrurile[/url]

Textul - Romani 8:28-39

Versetul de memorat - Romani 8:32



"El, care n-a crutat nici chiar pe Fiul Sau, ci L-a dat pentru noi toti, cum nu ne va da fara plata, impreuna cu El toate lucrurile?"





Cu putin mai inainte am vazut ca Dumnezeu se foloseste de toate lucrurile, bune si rele, ca sa lucreze spre binele copiilor Lui. Din versetul de aur de azi, vedem ca Dumnezeu vrea sa ne dea, in Hristos, toate lucrurile fara nici o plata. Dar daca ne uitam putin mai jos in text observam ca Pavel vorbeste de un paras care merge constant inaintea tronului si-i paraste pe cei pentru care Hristos a murit si pe cei care deja sunt socotiti neprihaniti. Vedem, de asemenea, ca cei credinciosi nu sunt scutiti de necazuri, de lipsuri, prigoniri, primejdii sau atacuri din partea stapanirilor si puterilor intunericului.



Credinciosii nu sunt crutati de necazuri, in schimb au cel putin trei avantaje:



1. Dumnezeu este Cel ce ne cunoaste mai bine si orice para din partea celui rau este zadarnica;

2. Hristos a murit, a inviat, sta la dreapta lui Dumnezeu si mijloceste pentru noi. El nu este Judecator, ci Mijlocitor;

3. In toate necazurile suntem mai mult decat biruitori prin Acela care ne-a iubit.



Incredintarea oricarui credincios trebuie sa fie ca Dumnezeu este Atotputernic si ne iubeste atat de mult incat nici o forta din Univers nu ar putea sa ne smulga din mana Lui. Dupa ce a suferit atat de mult vazandu-si Fiul murind in chinuri pe cruce, cum ar putea oare Dumnezeu ingadui ca unul din cei rascumparati de El sa fie smulsi din mana Lui?



Daca un om ca Avraam, a fost asa de loial lui Dumnezeu incat a fost pregatit sa-si jertfeasca fiul, cea mai pretioasa posesiune, cu atat mai mult Dumnezeu a fost si este atat de loial omului incat a fost gata sa-Si jertfeasca Fiul pentru om. Si pentru ca dragostea lui Dumnezeu a mers atat de departe, El vrea sa ne dea toate lucrurile pe care El le-a pregatit pentru noi fara nici o plata. Cat de multumitori trebuie sa fim Domnului pentru ca ne-a asigurat biruinta prin Domnul nostru Isus Hristos si pentru ca ne iubeste asa de mult incat n-a crutat nici chiar pe Fiul Lui, cand a fost vorba de salvarea noastra.



Meditatia zilei: Este prea mult sa-i dam lui Dumnezeu o viata asa de scurta, cand El ne da vesnicia?
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Devoționale >> Devoționale, categoria Diverse >> Devoțională Fara plata, toate lucrurile | Salvatorul.ro
meniu prim
Nu toate florile frumoase au şi miros plăcut, când ai de unde să culegi, alege numai acele care posedă şi una şi alta! (Goethe)