Devoțională Manifestarea dragostei Lui in toate lucrurile

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 159
Scrisa:
BBCode: [url=/devotionala/id/2899-manifestarea-dragostei-lui-in-toate-lucrurile]Manifestarea dragostei Lui in toate lucrurile[/url]

Textul - Romani 8:28-39

Versetul de memorat - Romani 8:28



"De alta parte, stim ca toate lucrurile lucreaza impreuna spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, si anume, spre binele celor ce sunt chemati dupa planul Sau."





Acest verset nu vrea sa spuna ca toate lucrurile sunt bune, ci ca pentru cei ce-L iubesc pe Dumnezeu, El le imbina (spune o traducere in engleza) in asa fel incat sa lucreze impreuna pentru binele copiilor Lui. Uitandu-ne in urma, vedem caci chiar lucrurile care ni s-au parut tragedii la vremea lor au conlucrat spre binele nostru si ceea ce pentru moment a fost o dezamagire, mai tarziu s-a dovedit a fi cea mai mare binecuvantare. Atunci cand omul il iubeste si se increde in Dumnezeu, el este convins ca Domnul este un Tata Atotcunoscator si iubitor, care stie mai bine de ce are el nevoie. Dumnezeu este suveran si lucreaza chiar prin tragediile cauzate de prezenta pacatului in lume pentru a indeplini scopurile Lui in vietile acelora care au raspuns cu dragoste chemarii Sale. Numai Dumnezeu are o cunostinta completa atat a prezentului cat si a viitorului oricarui lucru. Mantuirea omului a fost planul lui Dumnezeu din vesnicie si aceasta nu este in nici un fel dependenta de initiativa omului sau de circumstantele care se schimba continuu. Dumnezeu este pentru noi si de aceea nimic nu poate lucra la distrugerea noastra.



De la v.31 pana la v.39 avem data o promisiune si o asigurare ca nimic nu ne poate desparti de dragostea lui Hristos. Dragostea lui Dumnezeu este bazata pe ceea ce a facut Fiul in trecut si orice condamnare, care ni s-ar aduce in prezent, este anulata pentru ca Domnul Isus, car e a murit si a in-viat, acum sta la dreapta lui Dumnezeu si mijloceste pentru noi (v.34). Moartea nu este o sperietoare pentru credincios, ci este un pas in nemurire si in prezenta lui Hristos. Ingerii si stapanirile de orice fel, lucrurile prezente si viitoare sunt toate sub controlul lui Dumnezeu. Aceasta ar trebui sa alunge orice frica pe care am putea-o avea, pentru ca Dumnezeu este Stapan peste toate lucrurile. In toate imprejurarile ingaduite de El, noi suntem mai mult decat biruitori prin Acela care ne-a iubit si ne iubeste mult.



Meditatia zilei: Nu-i asa ca dragostea atat de minunata a lui Dumnezeu ne inspira sa-L iubim si mai mult si sa-L slujim cu orice pret?
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Devoționale >> Devoționale, categoria Diverse >> Devoțională Manifestarea dragostei Lui in toate lucrurile | Salvatorul.ro
meniu prim
Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipseşte niciodată în nevoi.