Devoțională Crestinul firesc

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 186
Scrisa:
BBCode: [url=/devotionala/id/2902-crestinul-firesc]Crestinul firesc[/url]

Textul - Romani 8:1-11

Versetul de memorat - Romani 8:5



"In adevar, ceice traiesc dupa indemnurile firii pamantesti umbla dupa lucrurile firii pamantesti."





Mintea este campul de lupta a gandurilor omului. Daca mintea noastra este ocupata de lucrurile firesti este pentru ca acesta este indemnul care l-a primit de la cartierul general. Care sunt pericolele umblarii dupa lucrurile firii? 1. Umblarea dupa indemnurile firii este moarte (v.6), o separare totala de Dumnezeu. 2. Umblarea dupa indemnurile firii este vrajmasie cu Dumnezeu, pentru ca nu se poate supune legii lui Dumnezeu (v.7). 3. Cei ce sunt firesti nu pot sa placa lui Dumnezeu (v.8), sunt o uraciune, un dezgust pentru Dumnezeu.



Dar avem posibilitatea aceasta de a iesi de sub controlul firii si a trece sub controlul Duhului. "Voi numai sunteti pamantesti, ci duhovnicesti, daca Duhul lui Dumnezeu locuieste in adevar in voi" (v.9). Pentru ca Duhul sa traiasca in noi, mai intai trebuie sa vrem. Atunci cand El vine in noi trebuie sa-L lasam sa-si spuna cuvantul si noi sa-L ascultam. Altfel nu vom profita in nici fel, daca-L chemam ca musafir si noi il dirijam pe El in loc ca sa ne lasam invatati de El. Cand Duhul lui Dumnezeu vine in noi, El face ce a facut si cu Domnul Isus, ne inviaza la o viata noua. El ne calauzeste sa cunoastem adevarul. El ne descopera lucrurile lui Dumnezeu si ne face sa le intelegem. O viata in care este Duhul Sfant este o viata complet schimbata, controlata de Duhul Sfant. In masura in care ne lasam in mana Lui si in dependenta de El, Duhul Sfant ne va da putere sa fim martorii lui Isus oriunde este nevoie.



Nimeni nu poate fi al lui Hristos daca nu are Duhul lui Hristos. Nu este important ce zicem noi ca suntem, ci este important cum traim, sub care lege traim si a cui voie o implinim. Nu exista cale de mijloc. Preocuparea constanta de a ne ocupa de lucrurile Duhului ne va face oameni spirituali, in timp ce a ne ocupa de lucrurile firii ne face oameni firesti. Nu esti controlat de Duhul, esti controlat de fire si invers. Consecintele pentru ambii sunt: cei duhovnicesti au viata si pace, iar cei firesti sfarsesc in moarte.



Meditatia zilei: M-am gandit cat de serioasa este umblarea mea cu Dumnezeu si ce impli-ca aceasta? De ce sunt crestin? Ce am pierdut ca sa-L castig pe Hristos?
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Devoționale >> Devoționale, categoria Diverse >> Devoțională Crestinul firesc | Salvatorul.ro
meniu prim
Adevărata măreţie locuieşte în caracterul omului, nu în abilităţile lui şi nici în poziţia pe care o ocupă.