Devoțională Nelegiuirea pune in lumina neprihanirea...

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 164
Scrisa:
BBCode: [url=/devotionala/id/2918-nelegiuirea-pune-in-lumina-neprihanirea]Nelegiuirea pune in lumina neprihanirea...[/url]

Textul - Romani 3:4-8

Versetul de memorat - Romani 3:5



"Dar, daca nelegiuirea noastra pune in lumina neprihanirea lui Dumnezeu, ce vom zice? Nu cumva Dumnezeu este nedrept cand isi dezlantuie mania? Nicidecum!"





Necredinta, minciuna, pacatul de orice fel ar fi nu poate nimici si nu poate afecta pe Dumnezeu in caracterul Lui. Dumnezeu este sfant, este drept, este adevar, este lumina. Acesta este caracterul lui Dumnezeu, este fibra, este constitutia spirituala care nu se schimba dupa imprejurari si oameni. Omul nu-si face rau decat lui insusi atunci cand pacatuieste. Omul este cel ce are de suferit si este cel pagubit. Dumnezeu este Creatorul tuturor oamenilor si Tatal care vrea sa aiba copii in care vrea sa investeasca toate bogatiile Lui spirituale. Bogatia aceasta este nemarginita, nepatrunsa si nespus de felurita (Efes.1:7; 2:7; 3:8). Omul care nu-L cunoaste pe Dumnezeu cu adevarat este un om care sufera cea mai mare paguba.



In 2Petru 1:3-4 gasim scris: "Dumnezeiasca Lui putere ne-a daruit tot ce priveste viata si evlavia, prin cunoasterea Celui ce ne-a chemat prin slava Lui, prin care ne-a dat fagaduintele Lui nespus de mari si scumpe, ca prin ele sa va faceti partasi firii dumnezeiesti....". Acesta este gandul si planul inimii lui Dumnezeu, sa fim partasi la dumnezeire, sa avem ce are El si sa fim cum este El, atunci cand se va arata El. De aceea nelegiuirea noastra pune in lumina neprihanirea lui Dumnezeu, pentru ca arata contrastul intre ce este El si ceea ce suntem noi, intre ceea ce da El si ceea ce suntem in stare sa dam noi.



In acelasi timp, Dumnezeu a pronuntat sentinta asupra pacatului care este moartea. Daca omul alege sa pacatuiasca o face pe propria raspundere. Dumnezeu ne-a avertizat. Dumnezeu este justificat atunci cand isi varsa mania peste cei ce traiesc in nelegiuire. Daca pacatul nu-l poate afecta pe Dumnezeu, in schimb il dezgusta. Este ceva ce El nu poate sa sufere. Dumnezeu este drept si va judeca lumea dupa dreptate. El nu ispiteste pe nimeni si nu poate fi ispitit sa faca rau. Raul de la cel rau vine. Dumnezeu este lumina si in El nu este intuneric. Nelegiuirea este ceva strain de natura lui Dumnezeu, in schimb este natura si caracterului lui Satan.



Meditatia zilei: Este imaginea mea despre Dumnezeu potrivita cu adevarul Sfintelor Scripturi?
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Devoționale >> Devoționale, categoria Diverse >> Devoțională Nelegiuirea pune in lumina neprihanirea... | Salvatorul.ro
meniu prim
Răbdarea: O formă mai mică de disperare deghizată în forma unei virtuţi. (Ambrose Bierce)