Devoțională Care este folosul taierii imprejur?

Scrisa de: +Ion_Marcel
Vizualizări: 153
Scrisa:
BBCode: [url=/devotionala/id/2919-care-este-folosul-taierii-imprejur]Care este folosul taierii imprejur?[/url]

Textul - Romani 3:1-8

Versetul de memorat - Romani 3:2



"Oricum sunt mari. Si mai intai de toate, prin faptul ca lor le-au fost incredintate cuvintele lui Dumnezeu."





Cuvintele lui Dumnezeu cuprinse in Cartea lui Dumnezeu, Biblia, sunt asa de pretioase ca nu pot locui decat intr-un vas foarte curat. Mana, care a fost pastrata in cortul intalnirii si care reprezenta Cuvantul scris al lui Dumnezeu, a fost pusa intr-un vas de aur. E mare lucru, o cinste a ti se incredinta ceva spre pastrare si folosire. Mi s-a dat odata ocazia sa pastrez $1000 si bijuteriile unei femei care era pe cale de a se separa de sotul ei. Este intr-adevar o cinste ca cineva sa aiba atata incredere in tine. Mi-a spus ca ne putem folosi de bani daca avem nevoie, caci ea nu are. La fel este si Cuvantul lui Dumnezeu incredintat noua. Mai intai este o cinste ca ni s-a oferit. Apoi ne putem folosi de el spre binele nostru si rezolvarea problemei noastre sufletesti. Dar si aceasta are o conditie atasata de el, credinta. Daca Gina mi-ar fi spus: "Ti le dau sa mi le pastrezi!" Iar eu as fi spus: "Serios? Mi le dai chiar mie? Nu cred. Sunt altii mai vrednici de incredere decat mine". La ce mi-ar fi folosit faptul ca ea a avut incredere in mine, daca eu nu as fi crezut ca mi le da? La nimic.



Cuvintele lui Dumnezeu au fost date mai intai Iudeilor. Dar ei nu le-au crezut si aceasta nu le-a ajutat la nimic. Oamenii prin necredinta lor nu pot nimici insa credinciosia lui Dumnezeu, care este asa de mare. El a avut un plan facut din vesnicii care trebuia dus la indeplinire. Daca Iudeii s-au dovedit nevrednici de o cinste asa de mare, Dumnezeu i-a taiat si i-a lepadat iar in radacina aceea a altoit pe Neamuri. Ceea ce le putea aduce viata, Cuvantul pe care nu l-au crezut, le-a cauzat caderea intr-o impietrire care va dura pana va intra numarul deplin al Neamurilor. Prin alunecarea Evreilor s-a facut posibila primirea Neamurilor. Si dupa aceea tot Israelul va fi mantuit. Nelegiuirea omului nu poate decat sa scoata mai mult in evidenta neprihanirea lui Dumnezeu, prin faptul ca El nu-Si ia vorba inapoi.



La fel se intampla si azi cu cei dintre Neamuri, carora Dumnezeu le ofera cuvintele vietii vesnice, Isus si mantuirea. Daca nu gaseste credinta la cei la care se ofera, nu le ajuta la nimic. Ei raman tot morti in pacatele lor. Iudeii si Neamurile au aceeasi trecere inaintea lui Dumnezeu cand este credinta.



Meditatia zilei: Ma bucur eu de cinstea care mi s-a dat? Sunt eu in posesia cuvintelor vietii vesnice?
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Devoționale >> Devoționale, categoria Diverse >> Devoțională Care este folosul taierii imprejur? | Salvatorul.ro
meniu prim
Pe calea credinței, pașii noștri seamănă cu pașii vechilor peregrini pe vremuri, adică doi pași înainte și unul înapoi.