Devoțională Lucrurile ascunse ale omului

Scrisa de: +Ion_Marcel
Vizualizări: 163
Scrisa:
BBCode: [url=/devotionala/id/2921-lucrurile-ascunse-ale-omului]Lucrurile ascunse ale omului[/url]

Textul - Romani 2:16-22

Versetul de memorat - Romani 2:16



"Si faptul acesta se va vedea in ziua cand, dupa Evanghelia mea, Dumnezeu va judeca, prin Isus Hristos, lucrurile ascunse ale oamenilor."





Ce nebunie si lipsa de intelepciune sa incerci sa ascunzi ceva de Dumnezeu! Dumnezeu este pretutindeni. El umple cerurile si pamantul. El este omnistient, omnipotent si omniprezent. Oamenii ascund multe lucruri si din diferite motive. Ei se gandesc numai la ei si la acum. Dar ei sunt ignoranti sau uita ca este Cineva de care nu putem ascunde nimic. Domnul Isus spune: "Caci nu este nimic ascuns care nu va fi descoperit, si nimic tainuit care nu va fi cunoscut si nu va veni la lumina" (Luca 8:17). De aceea, orice ati spus la intunerec, va fi auzit la lumina; si orice ati grait la ureche, in odaite, va fi vestit de pe acoperisul caselor" (Luca 12:3). Daca ce se spune la ureche, in odaite se va vesti de pe acoperisul caselor, ce se va intampla cu vorbele pe care le spunem la coltul strazilor sau la piata, si nu le spunem in soapta? Cred ca vor fi vestite de pe firmamentul cerului, in marea sala de judecata a tronului lui Dumnezeu.



Dumnezeu inregistreaza in cartile Sale orice fapta, gand sau actiune. De fapt fiecare ne scriem propria noastra carte, altfel Dumnezeu nu ar sti cum sa ne judece. Si mai corect este, ca faptele si vorbele noastre ne vor judeca. "Am vazut pe morti, mari si mici, stand in picioare inaintea scaunului de domnie. Niste carti au fost deschise. ...Si mortii au fost judecati dupa cele ce erau scrise in cartile acelea" (Apoc.20:12).



Omul este orb si nu vede ca este Cineva care vede si in intunerec, desi el ia intunerecul ca si un paravan. Pentru ochii ca para focului ai Domnului Isus nu exista perdea. Orice gand chiar va fi scos la lumina. Nu vorbim aici numai de lucruri materiale ascunse. Ce este mai trist este ca omul vrea sa-si ascunda starea de suflet. Isi mascheaza motivatiile si intentiile, dar numai fata de alti oameni, nu si fata de Dumnezeu. Isi poate ascunde ura in spatele unui zambet, rautatea sub caritate, ca si Iuda, iubirea de sine in minciuna. Si cate alte subterfugii nu gaseste omul cand vrea sa se dea drept altul? Daca unii oameni nu scapa nici in fata oamenilor, cu atat mai mult din fata lui Dumnezeu, care este o vesnica lumina si un vesnic prezent. Intunerecul este numai pentru om.



Meditatia zilei: Cum imi traiesc viata, in lumina sau in intuneric?
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Devoționale >> Devoționale, categoria Diverse >> Devoțională Lucrurile ascunse ale omului | Salvatorul.ro
meniu prim
Consacrarea nu înseamnă a-I da ceva lui Dumnezeu, ci a nu lua nimic din ceea ce Îi aparţine.